לעיתים אין ברירה

לעיתים אין ברירה

אולי אני טועה?!! אבל חייב להיעזר ע"י הלוואה על מנת לשרוד על מנת לקבל תנופה ומינוף לשינויי הנידרש בהתנהגוות הכלכלית והבנק לא תמיד מוכן לתת הלווה ואז אז קשה פשוט קשה לשרוד אפרי בטוח אבל פי 10 יותר קשה מהרגיל השכר שלי סביר ביותר 9,500 משתנה ותלוי בסך עבודה שהצלחתי לעשות כלומר בהחלט יש לי חודשים שסך השכר יעמוד על 7,000( עובדת 2 משרות שונות) החזר חובות לבנק כל חודש חודש 2800 החזר חובות כל חודש לכרטיסי אשראי אותם ביטלתי בנתיים 4,000 עוד כ- 4 חודשים יוקל עלי בעניין זה שכר דירה 4,150 החזר חוב פרטי 1,000 מצ"ב עו"ש - 30,000 בחוב ( וזה גם המסגרת לא חורגת , וברור לי שאני משלמת עמלה גדולה על כך ) וכמובן יש הצטברות חובות של ארנונה ומים שלא שילמתי , 3,000 ( אנסה להגיע להסדר תשלומים ) חוב עבר מנשואיי במעמ שאיתם גם אצטרך להגיע להסדר ושוטף ארנונה , חשמל ( חוסכת עד כמה שניתן,) אוכל קונה רק במזומן ורק מה שצריך כשי נגמר , בגדים והנעלה לא קונה לא מצליחה להרים את הראש לבד עם 2 קטינות , וגרוש שלא משלם ... יופי טופי יש צו עיקול וגם מעצר וחוב גדול לטובתי בהוצל"פ לא שזה עוזר לי במשהו וגם הוצאות הרכב בחודש אחד כמו החודש בלי תכנון הוצעות של קרוב ל 4,000 אחרי בדיקות במספר מוסכים מורשים מבולבלת קצת מותשת וחרדה איך מתחילים לעשות סדר ולא, למרות הידיעה שחלק מהפיתרון זה שינוי בסביבה וסך שכירות זה לא מעשי בשום אופן לפחות לא בתקופה הקרובה . אז איך שורדים איך עושים סדר?????... בגדול כמעט כל מה שמרויחה הולך לחובות עבר והווה - בבנק לא מוכנים לפרוס ההלואה גם שיכנעו שלא כדאי מי שמע ע ל עמותת פעמונים ?כמה הם גובים ?מה הם התנאים לקבלת הלוואה בחברות אחרות שניסיתילבדוק עלות עזרה של כלכלן משפחתי או משהו דומה ....... ? מצטערת אם ארוך ומעט מבולבל פשוט .......... חרדה ולחוצה ועסוקה כמובן שלא להקרין זאת אל החוץ לילדי אך ..... איך שולטים לפני שמאבדים שליטה

chenshotokan

New member
קודם כל נושמים עמוק :).../images/Emo140.gif

(אני אחת בלי נסיון בתחום אבל... החלטתי בכל זאת לכתוב לך כי לפעמים מרוב הצרות לא שמים לב לדברים אחרים). א. האם ניסית לדבר עם המשפחה? יתכן שהם ישמחו לעזור לך לתקופה מסויימת.. ב. כתבת ששינוי בסך השכירות זה לא מעשי... אבל ... סורי.. 4150 לשכר דירה ל 3 אנשים זה בהחלט המון! האם בדקת את כל האופציות בנושא זה? ג. גרוש שלא משלם - נכון שאין לי נסיון, אבל ניסית להתייצב אצלו בבית עד שישלם? ואם אני לא טועה שמעתי מידי פעם על אירגונים שעוזרים בנושאים אלו.. אבל אין לי מושג מה שמם :(.. אם עוד לא ביררת ממליצה לברר ולהעזר בהם. ד. בתור אחת שעבדה המון עם ילדים - לדעתי אין כל רע בלשתף אותם, זאת לא בושה, וכך גם הם יעשו את המקסימום לעזור לך מתוך הבנה..אפילו בדברים קטנים כגון לסגור אור כשלא צריך ולא לבקש ממתקים וכו. אם תסתכלי בגדול רק החוב לכרטיסי אשראי כל חודש+השכר דירה זה כבר בארך המשכורת שלך.. ואני בטוחה שאת מודעת לזה... ולבוא מראש בגישה של זה לא מעשי... זה בעייתי ,כי זה לא כל כך מעשי לשלם ,אם נסתכל על העתיד - 4150+2800+1000= 7950 ש"ח בחודש עוד לפני ארנונה חשמל מיים גז וכמובן מחייה לאמא +2. לא מתיימרת להבין אותך ולא שופטת אותך חס וחלילה.. רק מקווה שאיך שהוא תשבי ותחשבי שוב על הדברים שכתבתי ואולי הם יעזרו לך. דרך אגב.. היות שהסכום של שכר דירה הוא גדול - ובמידה שגם הדירה גדולה מה בנוגע לאופציה לחפש שותפה שתקבל חדר ותשלם קצת שכירות?

מסכימה איתך

אי אפשר להגיד על כל דבר "לא מעשי" ואני דווקא מדברת מתוך ניסיון. אז דבר ראשון, להגדיר שהשנה הקרובה היא שנת הבראה כלכלית ולצורך כך עושים הכל הכל, כולל הורדת רמת חיים ל-0. אם אפשרי, תלכי לגור שנה אצל ההורים שלך, אם לא, תשכרי דירת 2 חדרים בקומה רביעית בלי מעלית ב-400 דולר או פחות. וככה בכל דבר, השנה פשוט אין. אני אחרי חצי שנה של הבראה כזאת (4 נפשות בקראוון 43 מטרים) סוגרת מינוס של 20000 ש"ח ומרגישה מצויין. כמובן שאין כבלים, סלולאריים רק להורים וגם זה מוגבל ל-200 ש"ח יחד, אוכל פחות מ-2000 לחודש. בגדים רק בחנויות יד שניה. לא הולכים לארועים כי אין כסף למתנה או שהולכים ומביאים משהו צנוע (שיקפצו לנו...), "יוצאים לבלות" בבית (מביאים סרט וידאו) וכו' וכו'. פשוט מחליטים ועושים. ההרגשה של המינוס המצטמק שווה הכל כי אני יודעת שבעוד חצי שנה אוכל לפתוח דף חדש.

גם לי שכ"ד נשמע מוגזם

תעברי לקנות לפי רשימה בסופר, תתפלאי שתמצאי שם הרבה דברים שאת לא צריכה ועדיין קונה. תחסכי כל חודש מהמשכורת אפילו 200 ש"ח. ולפי מה שאמרו פה פעמונים זה בחינם. ולפעמים זה לא נורא לקחת הלוואה, אם היא מאחדת את כל החובות לחוב אחד שפרוס כך שתוכלי להחזיר אותו, ובמקביל נכנסים לתוכנית הבראה. לגבי הגרוש, את יכולה לדרוש את החוב מבט"ל. לא יודעת בדיוק איך עושים את זה, תבררי. בהצלחה.

YULI9

New member
הלוואה זה הדבר האחרון שיעזור לך כרגע.

אם תצליחי להשיג עכשיו הלוואה, אפילו בלי ריבית תרגישי במשך חודשיים שאת נושמת לרווחה ואחר כך תמצאי את עצמך באותו מצב ובנוסף עוד הלוואה לשלם. את חייבת תכנית הבראה, אם זה לא מעשי לעבור לדירה זולה יותר חכי מעט ובעל הבית הוא זה שיזרוק אתכם כי לא תוכלי לעמוד בתשלום. כנ'ל לגבי הרכב, אם לא תמכרי אותו עכשיו חכי עד שהחוב יתפח מספיק כדי שהוצל'פ יעקלו לך אותו. החוב לא יעלם והלוואה לא תפתור אותו כרגע. קחי את תדפיסי הבנק וכרטיסי האשראי לשלשה חדשים אחורה. עשית בחכמה רבה שביטלת את כרטיסי האשראי (או אולי זה הבנק שחסם אותם?). תבדקי לאן הוצאת כל שקל (אם תדפדפי אחורה יש כאן דף תכנון הוצאות שעוזר לסכם). תראי מה לא חיוני לקיום שלך ושל הילדות (כולל כבלים, סלולרי, חוגים, עיתונים, מספרה וכמובן רכב). אל תשאירי שום דבר שלא חיוני להשרדות. תקציבי סכום לכל הוצאה שהיא חיונית ושלמי במזומן. לדעתי אין לך ברירה, תהיי חייבת לעבור לדירה זולה יותר (את משלמת כ50% מההכנסה רק על שכירות) אולי אפשר לעבור לגור אצל ההורים עד שתעמדי על הרגליים. תמכרי את הרכב (אני חייתי שנים בלי רכב עם שלשה ילדים ואני עדיין כאן כדי לספר על כך). אחרי כל צעדי ההבראה כשתראי במשך כמה חודשים שאת מצליחה לעמוד בתקציב שקבעת לך אפשר לחשוב איך לפרוס את החובות לסכום שתוכלי לעמוד בו. אפשרות נוספת-להגדיל את ההכנסות בכל דרך שהיא. כמובן לעשות כל דבר שביכולתך כדי לקבל מהגרוש את הכסף המגיע לך תנסי לפנות לשי'ל (שרות יעוץ לאזרח) יש שם סטודנטים למשפטים שמיעצים בהתנדבות, אולי אפילו אפשר להוציא צו מעצר נגדו. אני יודעת שמה שהצעתי הוא קיצוני אבל אם את לא תעשי את הצעדים אחרים כמו הבנקים והוצל'פ יעשו אותם בשבילך וזה הרבה יותר קשה. יש לך הכנסה סבירה, אם תצליחי לעצור את ההתדרדרות אני בטוחה שתוכלי לצאת מהבוץ. בהצלחה
.

אילו פאסימיות כמו שלך

הייתה מובילה אנשים כמוני הייתי מוצאת עצמי בתחתית שבתחתית לפני שנים......................... הבראה כלכלית ושינוי התנהגותי והתייחסותי באשר לכסף לא מחוייב המציאות שיתחיל במכירה של רכב... אשר בזכותו אני לפחות ... מסוגלת לעבוד היום ב2 ולעיתים אף ב 3 משרות נכון ההוצאה הגדולה ביותר והמוגזמתהיא עלות השכירות אך מסביב זה יש עוד הרבה במה לחסוך ולצמצם אם חשיבות הסביבה החברתית עולהעל חשיבות איכות חיים מבחינת בילויים קניות וכו' אז איך ואיפוא מצמצמים זה מה שאותי מעניין ובטוח שיש מאיפוא וחשוב לי לשמוע אחרים בעלי ניסיון כמוך איך עושים זאת נכון מהי "רשימת המכולת" שממנה אפשר לצמצם לחסוך תודה בכל אופן על ההתייחסת שלכם היא חשובה וערכית בכל מקרה

YULI9

New member
אני רואה זאת כראיה מפוקחת../images/Emo8.gif

אבל ברצינות, נכון שמה שהצגתי זה התרחיש הגרוע (לצערי אני התנסתי בו) אבל אם את לא רוצה להגיע אליו את חייבת להגיע למצב שבו ההכנסות שלך מכל מקור שהוא יעלו על ההוצאות כולל הפרשה לכיסוי המינוס בבנק ולארועים לא צפויים. לצערי אין פתרונות קסם. באופן מעשי : קודם כל תעשי פרוט של כל ההוצאות בשלשת החדשים האחרונים, עד לרמת השקל. תראי מה ההפרש בין ההוצאות להכנסות. כרגע, רק על הנייר תקצצי כל מה שלא חיוני להשרדות, תראי כמה את יכולה להצתמצם בסופר רק כדי לא להשאר רעבים, תורידי רכב, חוגים בגדים וכד'. תראי לאיזה סכום הגעת (להערכתי הסכום עדיין יהיה גבוה מההכנסות שלך). עכשיו תחלקי את הדברים שויתרת עליהם לשלשה חלקים - מה שאין לך בעיה לוותר לתמיד, מה שאת מוכנה לוותר לזמן מוגבל, מה שאת אינך מוכנה לוותר. עכשיו תתחילי לתכנן, התוצאה הסופית חייבת להיות כך שסך ההכנסות יעלה על סך ההוצאות אחרת ההתדרדרות תמשך. תבחני את כדאיות העבודות הנוספות שלך, אולי ניתן לעבוד בממשהו מכניס יותר או בעבודה נוספת מהבית שתחסוך לך דלק וזמן. כפי שנכתב כאן נסי לפנות לחברת 'פעמונים' ואם הם לא יסכימו לייעץ אולי תשקיעי ביועץ בתשלום או תשתתפי בסדנא, נכון שזה עולה כסף אבל זה משתלם. רק אל תצפי מהיועץ לפתרון קסם, סביר להניח שהוא יתן לך את אותן העצות שקיבלת כאן אולי ביותר פרוט. בהצלחה.

למעלה