לעניין השואה

חת3

New member
לעניין השואה

עד כמה שמקרה השואה מזעזע ומחריד, אל לנו לשכוח כי אותם אנשים אשר נרצחו בשואה, החליטו להירצח (החלטה קולקטיבית). החלטה זו נעשתה עוד מלפני היוולדם בעולם הפיזי. אמנם כל אותם אנשים נרצחו פיזית, אך הם לא מתו מכיוון שנשמות אינן יכולות למות ולהיכלות. עלינו לזכור תמיד כי אנו רוחות המתנסות במצבים אנושיים ולא אנשים המתנסים במצבים רוחניים ועל כן, כל עניין השואה הינו התנסות טהורה. אם חלילה אני נשמעת חסרת רגש, זה לא כך. כמובן שכל הסיפורים המסופרים הינם בעלי מטען רגשי גדול מאוד וכל הפחדים שהאנשים חוו והם מדווחים עליהם, גורמים בצורה זו או אחרת להזדהות, אך זה נובע מצורך אנושי להישרדות - צורך פיזי. גם היום, בעידן הפיגועים המזוויעים, כל אחד אשר נפגע בצורה זו או אחרת מפיגוע, החליט על כך מבעוד מועד. החליט להתנסות. ובכלל, המצב כיום בעולם, הינו מצב של החלטה קולקטיבית אשר מביאה להתנסות. אפילו באחד הספרים של שיחות עם אלוהים, ניל מדבר על הרעיון כי היטלר לא הגיע לגיהינום אלא דווקא לגן עדן. נשמע מחריד? לא ! ולמה לא? משום שהיטלר השתתף בהחלטה הקולקטיבית של ההתנסות ולקח על עצמו תפקיד נכבד בביצוע. גם אני עצמי, נצר למשפחה שנספתה בשואה ואין לי חיבה יתרה להיטלר, אלא יש לי הבנה גדולה למעשיו ולתוצאות מעשיו - ה ת נ ס ו ת . בקבלת רוח הדברים בצורה זו, אפשר להבין דברים מתוך אהבה, מתוך התעלות. חת שפ סות

אני יודעת מה ניל כתב....

לכי תספרי לשרידי השואה..אודים מוצלים מאש שהם החליטו קולקטיבית למות.

חת3

New member
לספר לשרידי השואה...

כמובן שאי אפשר לספר לשרידי השואה את הרעיון כי החליטו קולקטיבית למות, הרי הם חוו חוויות מזוויעות אשר גרמו להם לראות את החיים הפיזים כחיים עצמם ואין דבר מלבד זה. כל אותם שורדים, נלחמו על כל פת לחם וניסו לספק את עצמם מבחינה פיזית-הישרדותית, ניסו לכלכל את עצמם על מנת שישארו בחיים. זה כמו לומר לבחורה שנאנסה כי החליטה מבעוד מועד, להיאנס או לומר לאדם נכה מתאונה כי החליט להתנסות בתאונה ולהיות נכה. כל אותם אנשים אשר חוו דברים אשר אינם מביאים לעינוג ואפילו מביאים לסבל, אינם מסוגלים לחוש את עוצמת הגילוי שאותם דברים הם הדברים שרצו לחוות שהרי הם מצויים בתחושת החוויה עצמה ולא ממעל. יש לי מכרה אשר היתה נשואה ובעלה היה מכה אותה. הוא היה שתיין וממש מירר לה את החיים. אותה מכרה התגרשה מבעלה כעבור שנים רבות של סבל. סתם בתור קוריוז: לאחר שהתגרשה, בעלה נפטר מתאונת עבודה והיא הפסידה פנסיה שמנה לכל החיים מחברה גדולה (אילו היה נפטר בעודם היו נשואים). ובכן, כיום יש לה חבר. וממש לאחרונה, נודע לי כי אותו חבר, מכה אותה. בזווית ראייתי, אני רואה את ההחלטה של מכרתי זו, לחוות את ההשפלה והמכות. ומה שאותה מכרה אינה יודעת, כי החליטה על כך על מנת להתנסות ותמיד היא יכולה לשנות החלטה זו ברגע שתבין את מה שצריכה היתה ללמוד מהתנסות זו אך בדרך כלל, הלמידה לוקחת פרק חיים שלם. תמיד נמצא סביבנו אנשים שמתנהגים בצורה דומה לאורך כל חייהם, אלא אם כן, שפר מזלם והם "עלו כיתה" - התקדמו בהבנת חייהם. לסיכום דבריי, אותם ניצולי שואה, עדיין נמצאים בחוויה של החיים הפיזים ורואים את החיים הפיזים כחיים עצמם ולא מעבר לכך. חת שפ סות

seeyou

New member
החלטה קולקטיבית?../images/Emo121.gif

אפשר להרחיב את הנושה גם לגבי הארמנים? או ניגרים? ז"א הנפשות מקיימות "דיונים" בקשר לעתיד הגלגול? אם כך הדבר האם יש החלטה קולקטיבית של הנפשות ה"יהודיות" להמשיך להיות נרדפים במשך הדורות? לא חשוב בתשובות שלך אפשר לציין שהכתיבה שלך,בדר כלל, היא ברמה טובה-סיפרותית.

elirand2

New member
החלטה ברורה

העם היהודי בחר להיות נרדף למשך דורות אם להעריך בשנים, יש עוד מאות שנים עד שהעם היהודי יפסיק להרדף ושזה יקרה, לבסוף, העם היהודי יוכל להכריז בקול גדול שהוא ללא ספק "העם הנבחר" .. לצערנו, אם נסתכל על רוב הדתות בעולם, הדת היהודית, היא הדת הכי מצערת ועצובה שקיימת, אשר נרדפת מתחילת קיומה. ולשבסוף נסתמך על הדת, לאחר אלפי שנים של רדיפה אנו נכריז על היותנו העם הנבחר.. ובכך הגלגל ימשיך להסתובב עד אין סוף .. נמשיך להרדף, ולרדוף, עד שהעם הנבחר, באמת יבחר לגלות לכל העולם שהדת שלו היא פשוט עוד דת שעייפה מעצמה, וכל מה שישאר לכולנו לעשות זה להאמין באלוהים אחד, ולחיות באהבה אחת גדולה .

ranshap

New member
זה פשוט נוראי!!

חברים אתם כותבים פה דברים נוראיים!!!!!! אני לא מאמין שאני קורא את זה. קראתי את הספר, נחמד מאוד, יצירתי מאוד. אבל אל לנו להיתמם!! אל תאמרו לי ש 6000000 נשמות החליטו למות! זו בושה שאתם מדברים כך. גם 3000 האנשים שבתאומים החליטו למות??? אני בש ונכלם לאור דבריכם. אני חושב שאתם צריכים לחזור בכם באופן מיידי. אני מאמין גדול ברוח ובעל נסיון לא פשוט בתחום. אך מכאן ועד להפוך זאת לאישור על פעולות זדוניות זה עיוות שבל יעשה!! אל לנו מאמיני ואוהבי הרוח להסביר זאת. בלימודי הרוח הבסיסיים נלמד כי הרבה אשר הרוח רוצה ומצווה אינו מתבצע ועקב כך קורים דברים נוראיים ואף אנשים מאבדים את מהותם האמיתי. החוכמה בלימודי הרוח היא לגלות את אותם הרגעים בהם הרוח מכוונת אותנו. מכאן ועד הדברים אותפ כתבתם יש מרחק רב ואין לי אלא להתטער שקראתי זאת ועוד מאנשים המאמינים ברוח.

elirand2

New member
במילים אחרות..

כל מה שאנו מנסים להגיד זה שכולנו אחד הכל ביחד הוא אחד, ולא יכול להתקיים דבר אשר אותו "אחד" בחר בו . אם מישהו מתאבד והורג אותי, זה לא בגלל שבחרתי בכך, זה משהו הרבה יותר גדול מזה זה משהו שכל העם היהודי, או תקרא לזה כל החברה הישראלית, או כל הפלשתינאים, או כל הערבים, זה לא משנה זאת החלטה קולקטיבית של כולם ביחד, גם להרוג וגם לההרג . מי לא בעד התנקשות ? מי כן בעד פיגוע ? זה הכל הולך ביחד, בלתי אפשרי לאדם עם משקל, להבין דברים אלו . המציאות חזקה מידי

seeyou

New member
הכל ביחד הוא אחד?../images/Emo121.gif

......"ולא יכול להתקיים דבר אשר אותו "אחד" בחר בו .."????????? כאשר בחר בנו... לא היו נוצרים ומוסלמים....

לא מקבלת כל דבר שכתוב בספר../images/Emo127.gif

כל הזמן מצטטים את המשפט "אחריות קולקטיבית" בלי להבין בכלל מה זה. כל הששה מליונים החליטו קולקטיבית למות מיתות משונות ? מעניין גם אני קראתי את הספרים של ניל ואפילו פעמיים, ואת הקטע הזה אני לא מעכלת כל כך, נראה לי נוראי. אפשר להשיג השגות גם על הספר וגם על מה שכתוב שם, אנחנו עדיין לא יודעים אם באמת זה נכתב ע"י אלוהים , למרות שיש דברים מאד מרתקים שם. אז לא לקחת חצי משפט ולהשליך אותו לנושא השואה או לכל נושא הפיגועים, אף אחד לא מחליט למות ובטח לא קולקטיבית ...תחשבו על זה..

חת3

New member
ranshap שלום

אני רוצה להגיב לדבריך. אתה נחרד מדברי הכותבים - זו הרגשתך (האישית), מתוך זוית ראיתך. השקפתך לגבי מהות החיים והרוחניות הינה אישית שלך והינה טובה מאוד - לך. אין השקפה שהינה טובה מאחרת, כל השקפת חיים וראיית חיים בזוית מסויימת, הינה טובה ונכונה - לאותו פרט או קבוצה. באם השקפה זו הופכת למאמללת אחרים, זה אכן כואב אך זו מחוייבות של המציאות - זו ההחלטה בהתנסות בלהיות מאמלל ולהיות אומלל. כמובן שבאופן אישי, כל אחד רוצה שיהיה לו טוב ושיהיה טוב לכל אהוביו ולכל הסובב אותו אך רצון זה הינו ברמת האגו שהרי האגו צורך עונג רב. אגב, לדעתי, האגו קשור מאוד למימד הפיזי. ושוב אגב, זה אינו רע בכלל. אגו זה דבר טוב, חיובי - עצם היותו. אני רוצה להזכיר משפט שאמרתי בעבר: אנו לא בני אדם המתנסים ברוחניות אלא נשמות שמתנסות בלהיות בני אדם. אמרת כי בלימודי הרוח הבסיסיים נלמד כי הרבה אשר הרוח רוצה ומצווה אינו מתבצע ועקב כך קורים דברים נוראיים ואף אנשים מאבדים את מהותם האמיתי. הייתי רוצה שתרחיב על כך ואפילו אם תוכל לתת כמה דוגמאות. ודבר נוסף שברצוני להתייחס אליו - אתה אומר כי אתה מאמין גדול ברוח... ואני אומרת אחרת - אני רוח/נשמה שמאמינה גדולה בבני אדם (שהרי בחרתי להיות בן אדם - עובדה , אני כאן). חת שפ סות

חת3

New member
seeyou שלום

הנפשות לא בדיוק מקיימות דיונים בקשר לעתיד גילגוליהם אלא מביעות רצון לחוות דבר כלשהו ובהחלט מגיעות נפשות שמתנדבות לעזור לממש את אותו דבר. כל דבר שנעשה , נעשה מתוך אהבה גדולה. אפילו דבר גרוע ונורא מכל, נעשה מתוך אהבה גדולה. במימד הפיזי זה גרוע, אך ברמת ההתנסות, זה נפלא. וכמובן שדבר זה נכון לפרט ולכולל (החלטה קולקטיבית). תודה על מחמאתך לגבי כתיבתי שהיא בדרך כלל ברמה טובה - סיפרותית. ועכשיו, אני רוצה גם לדעת את היוצא מהכלל
הרי ידוע כי אם יש כלל, בדרך כלל יש יוצא מהכלל

FireBat

New member
חת שפ סות !!

את לא רואה מה את אומרת כאן? את נותנת לגיטימציה לשואה. את אומרת היטלר לא רצח, וגם אם הוא רצח, הרי זה לא נורא. גם אני חשבתי פעם שהכל מבחירה, אבל זה לא מדוייק בכלל. גורלנו מופקד גם בידי אחרים. ואסביר את עצמי שוב, למרות שנגעתי בזה פה כבר בעבר. יש לנו את האפשרות לעשות במציאות הזו הכל, האדם הוא בהחלט אלוהים, אבל לא הכל מותר וישנם דברים שגם אם הם מאופשרים פה, לאחר המוות תצטרכי "לתת את הדין". חוק אחד הוא לאבד את עצמך לדעת (שמכאן נובעת ההתאבדות). חוק אחר הוא לקטוע בכוונת תחילה חייו של אדם אחר – כלומר להפסיק התנסות של נפש מסויימת. קיים איסור על רצח. ומעבר לכך אני באמת חושב שרצח מתוך שנאה הוא חלק מהרוע, הרוע האמיתי. ופה מתחיל הפרדוקס – מכיוון שאין הפרדה בין הרג לרצח אם שניהם התרחשו בכוונה. טייס שמתנקש ברב-מחבלים – מוצדק ככל שיהיה, זה רצח. וזה יפגע כבומרנג (לאחר החיים הפיסיים) בטייס שלחץ על ההדק, ולא במפקדים ששלחו אותו. אותו הדבר היטלר לא זה שרצח 6 מיליון יהודים, והוא גם לא האחראי הבלעדי. האחריות בידי אלה שלחצו על ההדק, הפעילו את תאי הגזים וחנקו אנשים למוות, והם ישלמו על זה גם אם היו רק בורג במערכת. כמובן שהאחריות היא גם כלל עולמית שכן שאר המעצמות לא עשו הרבה כדי למנוע את זה. עכשיו – למה אני מתכון שבמובן מסויים גורלנו נתון גם בידי אחרים. נניח שבתקופתי ביסודי שיחקתי עם חבר, ונניח שלקחתי לו את הכדור או משהו כזה. הדבר מאוד פגע בו והוא אמר לי מכל הלב עם כל השנאה הכרוכה בכך: "הלוואי שתמות". האנרגיה המסויימת הזו תדבוק בי, וגם בהחלט תוכל להביא אליי שנים לאחר מכן התנסות דומה לזו שזימן אליי הילד בזמנו. וזה בלי ידיעתי ובלי רצוני, ויכול להיות שהילד בעצמו לא התכוון ולא מודע לכך אבל זה לא משנה, אלא כוחן של מחשבות וכוחן של מילים, ויש גם דרך להתנקות מזה. גם מחלות שונות ואף סופניות יכולות לנבוע מאנרגיות שאחרים שולחים אלינו, בייחוד בני משפחה. אבל זו רק דוגמא שקשה לשלוט בכל מה שקורה בחיינו כי העסק הרבה יותר מורכב מכדי שיסתיים רק בנו, בסופו של דבר אנו באמת אחד, ולכן אנו קשורים למה שסובב אותנו כחלק ממנו. היטלר לא "נענש" על השואה, מפני שלא קיים שכר ועונש, אבל הוא לא התגלגל ישר חזרה למציאות הפיסית עד שהעבירו לו "קורס" מסויים שיסביר לו את החומרה שברצח ובהתאבדות. אני רואה בשואה דבר מיותר שיכל להימנע, אבל אני מניח שהעולם היה זקוק לה כדי להתקדם, ללמוד מהטעות, וגם לנו בהחלט יש מה ללמוד ממנה. אבל לא לומר שמי שנרצח רצה להירצח.

orene11

New member
חברים! אל תתיימרו להיות מה שאתם לא.

חיו את חייכם בפשטות וביעילות עם הרבה אהבה במקום לבזבז את זמנכם על הכדור במציאת פתרונות לשאלות שממילא לא יתרמו לכם בכל היבט של החיים כי בסופו ובתחילתו של דבר כל מה שבאמת חשוב בחיים האלה היא הפשטות הזאת שהופכת כל פינה ביקום לאוצר אמיתי של חוויה מתמשכת ללא גבולות עם ידיעה מוחלטת לגבי כל הזמנים שהיו ויהיו. את החידות נשאיר לאחרי שנצא מהגוף ובינתיים נהנה מזמננו ביקום הנפלא הזה "על מנת ללכת בדרך הנכונה עליך לשכוח את הדרך הנכונה" - אושו -

חת3

New member
FireBat שלום

ראשית כל, הכוונה שלי לא היתה לתת לגיטימציה לשואה. אני אומרת את דבריי מתוך צפיה ממעל - מתוך ראיית דברים לעומק ולא מתוך שפיטה. (וכמובן מתוך השקפת עולמי). לא פעם, ולא פעמיים, אני חושבת על המצב כיום ואומרת לעצמי כי האנושות מטומטמת. אפשר לחיות אחרת. אפשר לחיות טוב. אפשר לחיות בהרמוניה. אפשר לנצל את כל המשאבים ליצירת מקום כגן עדן אך.......... הינה, פה נכנס רעיון הבחירה. האישי והקולקטיבי. דברים אלו שאמרתי, מתקשרים לרעיון שלך כי אין לנו ממש שליטה בחיים שלנו שהרי אנו מושפעים מאחרים וכמובן גם משפיעים על אחרים - אנרגיות. אתה צודק! אך זה לא סותר את דבריי שכל הדברים שקורים לנו, הם בדיוק אותם דברים שצריכים לקרות לנו מתוך הבחירה שלנו - בחירה שנעשתה עוד בטרם הגענו לעולם הפיזי. עצם זה שאנו מושפעים מאדם מסויים, מאירוע מסויים, בעצם אנו נותנים לעצמנו להיות מושפעים וכך מממשים את הרצון לחוות דברים מסויימים. (בעולם הפיזי). למחשבות ולמילים כוח רב, רק אם נותנים להם להיות בעלי כוח. לדבריך השואה זה דבר מיותר - גם בעיני זה דבר מיותר. באמת ובתמים, אני משתוקקת שיהיה טוב לכל אחד ואחד ולא משנה מיהו ומהו - אך זה לא יכול לקרות משום שאנו נמצאים במימד הפיזי ובאנו לחוות דברים וחלק מהדברים שבאנו לחוות הם לא מהנעימים. והם בהחלט מתוך בחירה. חת שפ סות

חלמית

New member
שאלה:

אם הבנתי נכון את אומרת שהדחף לחיות בכל מחיר הוא בסך הכל אינסטינקט אנושי?? אם לא הבנתי נכון תקני אותי בבקשה..

חת3

New member
חלמית שלום

הדחף לחיות בכל מחיר אכן הינו אינסטינקט ולאו דווקא אנושי - אפילו חיות מנסות לחיות בכל מחיר. האחיזה שלנו בחיים הינה ברמה פיזית. אכן, הבנת נכון. חת שפ סות

למעלה