לעניין כיס המרה

gal33

New member
לעניין כיס המרה

הי לכולם, פשוט רציתי לענות לכמה הודעות יחד, אז בחרתי לא לשרשר את ההודעה. אז ככה, לפני הניתוח וגם עכשיו, לא מצאו לי אבנים בכיס המרה. ואני בשנה האחרונה עברתי ים של צילומים וסריקות ומה שרק אפשר. מרוב קרינה, אני זוהרת בחשיכה. אבל בסופשבוע האחרון יצאו מגופי כ-350 אבנים!!! ללא ניתוח. כמה מוציאים בדרך כלל עם כיס המרה? 3, 4, 10, 12?? כי מוציאים רק את אלו שלכודות באותו הרגע בכיס עצמו, אך לא פותחים את כל הצינורות מסביב ואת כל יתר האיברים השותפים לתהליך לבדוק מה קורה בהם. אני יכולה לדמיין לי מה זה לחיות בלי כיס מרה, אמא שלי (תבדל"א) חיה בלעדיו כבר 20 שנה. אז הוציאו לה 5 אבנים (ומאז כולנו מכורים למשחק), ומי מבטיח לה שהכבד לא ממשיך לייצר אותן? ושהן לא תקועות בצינורות שיוצאים מהכבד? לידיעה, הניתוח שלנו כן מקדם אבנים בכיס המרה באופן עקיף. ירידה במשקל באופן מאסיבי כמו שלנו, מעמיסה מאוד על הכבד, שאצל רובנו מן הסתם היה כבר שומני במידה זו או אחרת טרום הניתוח. הכבד נאלץ להתמודד עם פירוק שוטף לאורך זמן של כמות גדולה של שומנים, מה שמוביל לכבד שומני, ואצלי הוביל גם לדלקת חריפה בלבלב. מחקרים העלו שהאבנים בכיס המרה ברובן הן מושבות של בקטריות שסביבן נאגר כולסטרול. ועדיין לא נמצאו אצלי אבנים בכיס המרה! כל הסימפטומים אצלי העידו על אבנים בכיס המרה, כל ההסברים האחרים נפסלו, ולכן ההשערה שנותרה היא שכנראה יש לי חול בכיס המרה או בצינורות של דרכי המרה, ולכן לא רואים זאת בצילום. (בשלב הזה, אני שוקלת לקנות דג זהב, לבלוע, ואני אחלה אקוואריום...) דרך אגב, הסימפטומים לכאבי כיס מרה כוללים, מעבר לכאבים שצויינו כאן, גם כאבים באיזור הכתפים, הזרועות העליונות, צידי הבטן ועוד. טוב, אחרי הנאום הארוך הזה, א. תודה רבה!! לכולם על הדאגה. אני עושה את כל הנסיונות שלי בשיתוף צמוד של רופאת המשפחה. ב. בסך הכל רציתי (לחזור הביתה בשלום...), לשתף במידע. אני אישית מעדיפה לנסות דרכים אלטרנטיביות לניתוח - אליו תמיד אפשר להגיע. הגם שכעת למרות כל הסימפטומים, לפי הצילומים אין מה לנתח אותי. הקיצר, אל דאגה אני כעת במעקב צמוד של בדיקות לפי הוראת בית החולים. ובמקביל אני מנסה לפתור את הנושא בדרכים אחרות. ביי, ושוב תודה, גל.

שלגיה**

New member
גל,זו את שסולל -בונה מחפשים???? ../images/Emo8.gif

מאיפה הוצאת בדיוק 350 אבנים? זה נשמע המוווווווון אבנים ! לי הוציאו איזה 10 אבנים ואני מאמינה שלא יהיו לי התקפי כאבים ,נאמר לי שלאחר לידה יש התפרצות מאד קשה של כאבי כיס מרה ! אני שמחה ומקווה שלא יהיו לי פוסט כאבים . תודה על כל מה שכתבת בקשר לניפוח. אני לא בטוחה שאני כרגע צריכה למרות שאני בכלל לא מרגישה אי נוחות מכמות האוכל שאני אוכלת . ירדתי יפה בחודש הראשון למרות התופעה של העצירות לא פסחה עליי... יש עצירה פה ושם אבל אני לא מודאגת כי אני אוכלת אותו הדבר וגם עושה הליכות בערבים (4 פעמים בשבוע). אז לדעתי אני אדחה את עניין הניפוח. תודה על הכל שלגיה

למעלה