לעצור את הפיצוץ

thankful

New member
לעצור את הפיצוץ ../images/Emo59.gif../images/Emo59.gif../images/Emo59.gif

שוב נדמה לי שאני עומד להתפוצץ (מה שמאפיין אותי מדי פעם בפעם בחודשים האחרונים) . 1) אני אמור לדעת בכל שעה משעות היום מה קורה לגבי העבודה . מתחיל ? לא מתחיל ? מתי ? מי מה מו ... כלומר - אני יודע שאני אמור להתחיל , אבל ... כרגיל , אתמול אמרו לי "כנראה מחר" (שיתקשרו אלי) וחרהגיל - לא חזרו אלי היום ... סיבה ראשונה ל -
... אולי מחר , מי יודע . אני לא יודע . (כמו שאומרים בספורט - "זה לא נגמר עד שזה לא נגמר" - אז אני אומר לגבי עבודה - "אני לא מתחיל עד שאני לא מתחיל".) 2) היום היתה צריכה להיות ב - 20:00 (לפני כחצי שעה) הרצאה במסגרת סדרת סדנאות השקט . לצערי (ההרצאה חשובה לי מאוד , במיוחד בתקופה קשה זו - א"כ אני חוזר רגוע יותר) ההרצאה בוטלה - כמובן (
) שזה הוריד לי את מצב הרוח ולא חשבתי להמשיך משם לחדר הכושר ... הרי לחדר הכושר אני אמור להגיע עם מצב רוח - אחרת זה לא כיף
קיוויתי להגיע להרצאה הזו כאשר אני יודע שהתחלתי לעבוד (מה שעדיין לא קרה) - ובסוף גם ההרצאה בוטלה . חוסר מזל
(כפול) .

אז איך עוצרים את הפיצוץ?

זו שאלה שאני שואלת את עצמי, בתור אחת שלעיתים נדמה לה שהולכת בתוך שדה מוקשים. איך עוצרים? איך מונעים? משהו התבטל. אולי אפשר מיידית לקבוע משהו אחר, שישיג אפקט מרגיע (כמו ללכת לים), או אפקט של הוצאת העצבים והתסכול (כמו ללכת לחדר הכושר).

ניאו30

New member
בקשר למצב רוח אחרי שבוטלה ההרצאה

זה בדרך כלל אמור ללכת הפוך-קרה לך משהו שהוריד לך את המצב רוח,אז הולכים לחדר כושר(או משהו דומה) כדי להעלותו.אחרת,זה כאילו אתה "מעניש" את עצמך פעמיים,גם על מה שבוטל ללא שליטתך וגם על מה שבוטל בשליטתך. קשה לשנות דברים שלא בשליטתנו,אבל אולי כדאי לעבוד על מה שכן נתון בידינו-לא הייתי אומר להכריח את עצמך לעשות משהו(אולי כן),אבל בהחלט להיות מודע לכך שזו בחירה שלך להשאר במצב רוח כזה או אחר,ותמיד אפשר לשפר את המצב רוח,הרבה פעמים אפשר לעשות את זה ממש ברגע אחד.

thankful

New member
כן ולא

לא בא לי ללכת לחדר הכושר (מה שקורה לי הרבה בזמן האחרון , ללא קשר לביטול ההרצאה - פשוט אני מרגיש שאני חייב לחדש משהו לאנשים שאני פוגש בחדר הכושר ופשוט אין לי מה לחדש ...) כן - אפשר לשפר (לפחות לפי הרצאה שהייתי בה לא מזמן . בחגי ישראל יש לשמוח , ככתוב) .

thankful

New member
מה יקרה ?

פשוט כי אני מרגיש תקוע במקום כבר הרבה מאד זמן ... לכן אני חייב לחדש . או שהתקדמתי בלימודים (וזה לא קרה לי כבר הרבה זמן) או שאתחיל לעבוד (וזה לא קרה לי הרבה יותר זמן ...)

אופיפה

New member
אם החלטת לזוז קדימה..

תגדיר לעצמך מה המטרה ותן בה אמון מלא. ברגע שלא תפקפק בבחירה שלך מישהו יבוא ויתמוך בך ואז תוכל לעשות צעדים קדימה. מה שקורה לרוב הוא שמיד אחרי שמחליטים או בוחרים משהו אנחנו מטילים בזה ספק . ואף אחד לא יתמוך במשהו שאפילו אנחנו לא מאמינים בו. החשיבה שלנו כשהיא ממוקדת טומנת בחובה כוח אדיר, אנרגיות שפשוט הופכות מחשבה למציאות. בהצלחה.

thankful

New member
זה קל לדבר ...

להשיג עבודה קשה הרבה יותר :) מקווה בחודש הקרוב :)

אופיפה

New member
בתאוריה תמיד הכל פשוט.

להשיג משהו במציאות זה דורש מאמץ. אבל עדיף להתאמץ ולהשיג משהו שבוחרים מאשר לשבת ולסבול. כי תקיעות ( בכל תחום)זה סבל. אז יאללה, רבוטה!

להיות חייב לחדש לעצמך

עם זה אני מאד מסכימה. אחרת נתקעים. אחרת נדכאים (על אותו משקל של 'נתקעים'). אבל להיות חייב לחדש לאחרים...לא בטוחה. כלומר, מבינה לגמרי. אולי זה בא מהצורך הבסיסי של חידוש עצמי. הייתי רוצה שיקבלו אותי בכל מצב. גם כשאני לא מתחדשת. מצד שני, אדם שקופא על שמריו, הוא פחות מפתה חברתית מאדם פעיל. הקיצור, מסכימה איתך. כנראה.
אגב, מאחר וסיימתי ללמוד, ואני שולחת קורות חיים לחצי עולם - גם אני מובטלת. באופן רשמי.

קרני 9

New member
איש יקר

זכור, שגם זה יעבור!!! אני יודעת שזו תשובה טיפשית אבל זה נכון לדברים יש נתייה להיסתדר

thankful

New member
*נטייה*

אבל דברים לא יסתדרו מעצמם - בזה נוכחתי כבר מזמן

למעלה