לעצתכם המלומדת/מנוסה אודה

301076

New member
לעצתכם המלומדת/מנוסה אודה

בכן חברי הפורום היקרים והחכמים, אנחנו בעיצומו של שיפוץ בית כידוע לכם קצב קבלת ההחלטות בשיפוץ, מהיר מהיר מהיר אז לפני שנדרש לעמוד בפני ההחלטות הבאות חשבתי, להגדיל ראש להתכונן ולהרוויח עוד זמן להקדים חשיבה... ולאחר ההקדמה הדרמטית, מה שחשבתי שכדאי להתחיל להתכונן עליו, הוא מה כדאי לזכור שרוצים בעת תכנון חדרי הארונות: חדר ארונות הבגדים - מה שעולה לי בראש לזכור הוא די והותר מגירות שיהיה גם לחזיות, גרביונים וחבריהן, ואולי לחשוב על עניין שלל הכובעים הצעיפים והפשמינות למינהן, או שלחשוב איך לשלבן בהגיון בארון הכניסה חדר המזווה למטבח/חדר שירות כללי - ומה שבא לי לראש: לזכור בין שלל המדפים לזכור להשאיר מקום מסודר להעמיד מטאטא וחבריו, להשאיר מקום מתחת למדף התחתון לארגזי קולה/מיים, מקום מסודר לגיגית הכביסה ומה עוד? לעצתכם אודה...

אז ככה

בענין חדר ארונות. אם יש אפשרות, לעשות מדפים רחבים של 60 ס"מ ואז יש ברוחב המדף מקום לשתי ערימות בגדים. מה שזה נותן זה שזה מחסל את הצורך בהעברת בגדים קיץ-חורף, כל מה שעושים זה להחליף את מקום הערימות מקידמת המדף לחלקו האחורי ולהיפך ויש החלפת עונות. בענין מגרות, אני לא הייתי עושה בכלל, הן יקרות ולא נותנות שום יתרון על פני סלסלות פלסטיק פשוטות וזולות שמונחות על מדף, אותן ניתן לקנות בכל גודל רצוי ובכל מיני צבעים. ממליצה לתכנן על המדפים העליונים מקום איחסון לכרים, שמיכות מוך (פוך בלשון העם ), מזודות. במדף נמוך יותר לתכנן מקום עבור תיקים. על קיר שמאחורי דלת חדר הארונות, אם זה באמת חדר ויש חתיכת קיר פנויה, לתלות מתקן לתלית נעליים. זה אחלה פטנט, חוסך המון מקום ומוציא אותן מחדר השינה. את שלי קניתי בהום סנטר. בענין צעיפים וכובעים, הייתי מכניסה אותם לחדר ארונות ומשאירה את ארון הכניסה למעילים ומטריות, לא תאמיני כמה מהר הוא מתמלא. עברנו למזוה. מקום לאיחסון מדפי רשת עם תפ"א, בצל, שום, בטטות, אם את מעדיפה אותם על עגלה נפרדת, מקום מתחת למדפים. מקום לאיחסון קופסאות פלסטיק. בדירה שגרתי בה פעם והיה בה מזוה בנינו בו מדפי מתכת שאפשר לקנות את חלקיהם בכל חנות עשה זאת בעצמך. הם חזקים מאוד ואפשר להניח עליהם איזה משקל שמתחשק ללא חשש. בכלל, תשתדלי לנצל כל יחידת נפח ולהוציא אליו כמה שרק אפשר כי ארונות המטבח תמיד מתמלאים. תסתכלי כאן בתמונות של מזוים שונים, תקבלי השראה. הערה חשובה גם לחדר ארונות וגם למזוה : שהדלתות שלהם ייפתחו החוצה ולא פנימה, אחרת הפתיחה תופסת נפח גדול מיותר.

cוורנה1

New member
אני מוסיפה לאמא יודעת הכל,אולי דלת הזזה יכולה לפתור בעיה של נפח. הדלת היא פנימית ועליה גם אפשר לתלות דברים.

cוורנה1

New member
אם גם במקלחות יש שיפוצים,ממליצה בחום להכין נקודת מים קרים/חמים ליד האסלה שתשמש אתכם לשטיפה במקום "בידה" עוזר גם בהזרמת מים לאחר שימוש, ובכלל למלא דלי מים מי שצריך באיזור המקלחת. ראו דוגמא מצ"ב, מומלץ בחום.

cוורנה1

New member
צילום נוסף,כולל מתקן לסבון נוזלי לשטיפה בצד השני. כמובן,יושבים עם הפנים לקיר לצורך השטיפה. לילדים,אפשר בישיבה רגילה, כי אנחנו מטפלים בהם.

למעלה