לעשות יותר - להתברבר פחות

לעשות יותר - להתברבר פחות

בעקבות מספר הודעות שקראתי בפורום, חשבתי להעלות את נושא העשייה לדיון. מכירים את המצב הזה שאנחנו צריכים לעשות משהו - נגיד לנקות את הבית, ומה זה לא מתחשק לנו לעשות את זה. אז אנחנו חושבים, שוקלים, דוחים, מבזבזים זמן, בקיצור - מתברברים בדרכנו לנקיון הבית. מה יוצא לנו מזה? את הבית או שננקה או שלא בסופו של דבר, מה שבטוח הוא ששרפנו המון זמן. אז חשבתי לשאול אתכם - על אילו דברים אתם מבזבזים את זמנכם, איזה תרוצים אתם מתרצים לעצמכם כדי לא לעשות, ובמה תרמה/תורמת לכם הכתיבה/המשימה השבועית לתחושת העשייה היומיומית?

יותר מדי מוכר....

הרבה פעמים קורה לי שאני דוחה מטלות לימודיות,ניקיון וכד' ומעדיפה לקרוא ספר, לשמוע מוסיקה או לעשות בעצם כל דבר, חוץ ממה שצריך. כתוצאה מכך אני בד"כ דוחה את כל המטלות לשעות מאוד מאוחרות בלילה ואם גם זה לא יוצא, אז למחרת. תמיד אני כועסת על עצמי שלא הספקתי ועושה את המטלה בחוסר חשק ולא בצורה יסודית.... הכתיבה באמת עזרה לי בנושא, בכך שעכשיו אני יודעת מה אני רוצה להשיג כל יום ורושמת לעצמי את כל המטלות שאני צריכה לעשות ואז גם יותר קל לי להגשים אותן ולראות מה הספקתי ביום שחלף (ואם אני מספיקה הרבה, כמו היום למשל, זה די מספק
).

רן בת

New member
בהחלט מוכר, בעיקר

כשאני לא עובדת עכשיו, כבר הרבה זמן, אז התירוץ מחר או אחר כך עובד יופי עלי כי יש לי את כל הזמן שבעולם. בעקבות הכתיבה קמתי היום בבוקר והלכתי לקופח סוף סוף לעשות בדיקת דם שאני דוחה מיליון שנה ו-חוק מרפי, שביתה, אז לא קיבלו אותי, אבל הזזתי את עצמי לכיוון וזאת כבר התקדמות. אבל האמת היא שגם כשלמדתי פסיכולוגיה באוניברסיטה היו לי את כל התירוצים בעולם כדי לדחות את הישיבה על הלימודים ועבדתי אז. חבל שלא התחלתי את הכתיבה אז.

אצלי למשל דחיתי הרבה דברים

ובאמת היו לי הרבה תרוצים טובים כמו זה שאני מאוד רוצה לצאת לעבוד אז התרוץ העיקרי שלי היה הילדים נו מה טוב מי זה ? נכון יש לי ילד שהיה צריך הרבה תסומת לב וטיפול אינטנסיבי אך הוא גם גדל ופחות ניזקק לי הריון תרוץ מאולה לא ? תינוק חדש וואו תרוצים תרוצים תרוצים כן יכול להיות שאלה תרוצים ואולי אילוצים לא יודעת אך כל הזמן היה לי סיבה כזאת או אחרת לא למצוא לי עבודה כמו שצריך ואולי זה הגורל שלא נתן לי לעשות את זה אולי האיתי צריכה להגיע עד לנקודה הזאת כדי להתחיל לעשות משהו בשביל עצמי כן השנה ניגמרו לי התרוצים כל הילדים במסגרת לימודית אני פנויה עד השעה שלוש בערך אה עוד תרוץ טוב לא היתה לי הסכלה כמו שצריך לא תעודות לא כלום לפני שלוש עשרה שנה עשיתי קורס ארוך מאוד של מזכירות סוג 2 במיבחנים של משרד העבודה ניחשלתי פעמים בחלק השלישי שזה מדידית מהירות של כתיבה בשיטה העיוורת על מעבד תמילילים כל הזמן לזה היה לי תרוץ טוב אני לא אשמה למדתי לכתוב על מכונת כתיבה וניבחנתי על מחשב נו טוב באמת יש הבדל גדול בהקלדה אך לקח לי 13 שנה ללכת ולהזמין את הבחינה שוב כדי שסוף סוף היה לי תעודה כמו שצריך אך עם כל התרוצים אני גאה בעצמי לפני שנתיים סימתי את שתיים עשרה שנות הלימוד שלי עם ציונים מעולים דרך התג"ת אה ובאותו הזמן האיתי בהריון אז גם התרוץ הזה לא מנעה ממני ללמוד זה אומר שעם נסים את התרוצים בצד נכל אפשרי בחיים יום טוב

למעלה