לעשות סדר בנוגע לתשתית בזק

danik56

New member
לעשות סדר בנוגע לתשתית בזק

קראתי בכל מני מקומות דעות סותרות לגבי תשתית בזק.
יש הטוענים שנתב-מודם הפועל בשיטת ANNEX B אמור להתאים.
אחרים טוענים שרק ANNEX A.
והאמת מה היא ?

cheif

Member
מנהל
השאלה לגבי איזה טכנולוגיה אתה שואל

ב-ADSL בזק תומכת רק ב-B.
ב-VDSL שתי הטכנולוגיות נתמכות ואין חשיבות ל-ANNEX.

danik56

New member
תאימות לרשת בזק

אני שואל לגבי תאימות ל VDSL בלבד.
אם ככה כל מודם ראוטר התומך ב VDSL יפעל ברשת בזק?

SysAdmin1

New member
תאימות לרשת בזק...

ברשת VDSL2 , בזק תומכת רק ב ANNEX B , לעומת זה, ברשת ADSL , בזק תומכת רק ב ANNEX A על גבי קווי POTS ורק ב ANNEX B על גבי קווי BRI .
מצורף צילום מסך של נתוני קו VDSL :

danik56

New member
נתוני קו

איך אני יכול להציג את נתוני הקו בתשתית אצלי בבית?
איך אני יודע אם יש לי קו POTS או BRI ?

SysAdmin1

New member
נתוני קו...

אתה יכול להציג את הנתוני הקו אצלך בבית דרך ממשק ניהול של המודם DSL , בדרך כלל, אם המודם הוא עם סט רכיבים של broadcom , אתה יכול לבצע את זה דרך התחברות דרך TELNET למודם והפקודה הרלוונטית, היא: adsl info --stats
בקשר לסוג הקו, אם על הקו שיש לך פועל שירות טלפון אנלוגי, מדובר על קו POTS .
אם על הטלפון שלך פועל שירות טלפון ISDN , מדובר על קו ISDN BRI , מה שבטוח, ISDN PRI לא יהיה לך בבית.
בקישור המצורף קיים גם הסבר על הנושא של קווים שונים והבדלים בין ANNEX A ו B בהקשר של קווי ADSL .
https://en.wikipedia.org/wiki/Asymmetric_digital_subscriber_line

danik56

New member
הקו שלי

כולל קו טלפון רגיל בנוסף לשרות ה ADSL
הנתב הוא נטגיר VEGN2610
אני אנסה את ההתחברות עם TELNET
תודה

SysAdmin1

New member
לפי מה שאני זוכר, מודם VEGN2610 הייה מחולק ללקוחות בזק...

לפי מה שאני זוכר, מודם VEGN2610 הייה מחולק ללקוחות בזק עוד בשנת 2012 בתור ציוד קצה לקווי 2 VDSL וכמובן שתומך גם אחורנית גם לקווי ADSL2 PLUS שהיו עוד קיימים בתקופה ההיא. במודם המדובר גישה לממשק TELNET היתה מנוטרלת לצד של הלקוח. ממשק ניהול היחידי שהייה ללקוח, הייה web interface , שהדיאגנוסטיקה של הקו ממנו היתה די מוגבלת וגם הנתונים של הקו שניתן הייה לקבל מהממשק ניהול היו מוגבלים ביותר.

danik56

New member
אם ככה

על סמך נתונים אלה אצלי יעבוד רק מודם התומך ב ANNEX B ?

SysAdmin1

New member
כמו שכבר כתבתי לפני זה...

כמו שכבר כתבתי לפני זה, אם יש לך קו VDSL , כן יעבוד רק ANNEX B , ואם מדובר על זה שיש לך קו ADSL , יעבוד רק ANNEX A , בגלל שיש לך קו POST. בטכנולוגיות ADSL ו VDSL , מושג ANNEX מייצג דברים שונים.

danik56

New member
המודם שיש לי היום

של נטגיר תומך גם ב ADSL2 וגם ב VDSL
איך אני יודע מה יש לי משני אלה ?
חבילת 100MB זה לא יכול להיות ADSL2, נכון ?

SysAdmin1

New member
אם אתה מחובר לחבילה של 100MB או לחבילה של 40MB , אז ...

אם אתה מחובר לחבילה של 100MB או לחבילה של 40MB , אז יש לך קו שמוגדר כ VDSL . רק שממש לא ברור למה אתה צריך את כל הפרטים האלה. אם היית צריך ציוד מתקדם מוגדר מחו''ל, היית מן הסתם כבר יודע בידיוק את המפרט של ה MSAG של בזק ושל ההגדרות שלו שרלוונטיות לגביך. בכל אופצייה אחרת, האפשרות הפשוטה ביותר, היא ציוד קצה שמסופק דרך בזק, גם מההיבט שבכל תקלה בזק לא יגידו לך שהבעיה היא בציוד הפרטי שלך שחיברת לקו שלהם ושהציוד שלך הוא לא מתאים.
עוד אפשרות פחות טובה, היא לרכוש ציוד קצה דרך חברה שמפיצה ציוד ללקוחות הביתיים, למשל מ KSP , שמוכרים סוגים שונים של ציוד זול שמתאים למי שלא צריך יותר מדי אפשרויות מתקדמות:
http://ksp.co.il/?uin=27093&select=
http://ksp.co.il/?uin=37339&select=
כל אפשרות אחרת, כמו למשל ניסיון לרכישה ציוד מחו''ל דרך אינטרנט מסבכת את הלקוח הפרטי, כי לא תמיד הלקוח הפרטי יודע לבחור את הציוד שמתאים לתשתית בישראל ולרוב ציוד כזה גם לא ייעבור במכס בגלל המגבלות של משרד התקשורת שלא נותנת אפשרות למעבר ציוד ללקוחות הפרטיים, של ציוד שכולל גם רכיבי תקשורת אלחוטית. והיום רוב הציוד, הוא כזה.

danik56

New member
זו הסיבה

שאני מנסה לברר פה כבר שבוע איזה ציוד יתאים לתשתית שלי.
אני מתכוון לקנות פיזית בחנות בגרמניה ולהביא איתי במזוודה.
תודה על ההסבר

sweetums

New member
ואם זה לא יעבוד\יתקלקל לא תוכל להחזיר את זה
ולא תוכל לממש אחריות

danik56

New member
הסיכון ברור

בדיוק כמו לקנות כל דבר אחר באלי אקספרס

sweetums

New member
ממש לא בדיוק, כי אם היית שולח לארץ דרך אמזון
היית יכול לממש אחריות\לקבל זיכוי ואפילו להחזיר על חשבונם במקרה של אי תאימות.

danik56

New member
למה שתהיה אי תאימות

אם אני קונה דגם שהוכח כתואם?
חוץ מזה במקרה הגרוע מאחר ולדגם שאני מתכוון לקנות יש יציאת WAN
תמיד אוכל לחבר למודם חיצוני.

cheif

Member
מנהל
תיקון והבהרה

לגבי ADSL - אתה צודק - ה-ANNEX הנתמך בבזק הוא אכן A (כנראה עודף המצות גרם לי לכתוב B...).

לגבי VDSL2, אני עדיין מתעקש שאין חשיבות ל-ANNEX אלא לפרופיל שצריך להיות 17a. אם המוצר תומך בפרופיל הזה - הוא יעבוד בישראל.

danik56

New member
יפה

אם ככה איך ניתן לבדוק אם דגם כזה או אחר תומך בפרופיל הזה ?
לא ראיתי במפרטים שמציינים קודים של פרופילים נתמכים.

SysAdmin1

New member
תיקון של התיקון והבהרה של ההבהרה...

פרופיל 17A זה דבר אחד ב VDSL ו ANNEX זה נושא אחר. וכמי שבין היתר מאפיין את רשת בזק ועוסק בזה, אני יכול לספר שרוב ה MSAGs של בזק מוגדרים כך שכל מודם שהוא Annex A VDSL , לא רק שלא יסתנכרן, אלה גם ינעל את הפורט של הלקוח, כך שגם מודם מתאים לא יסתנכרן עליו ללא שישחררו את הפורט בצורה ידנית מהמוקד.
יותר מזה, אחרי שהתחיל הבלגן של השוק הסיטונאי, במשך שנים האחרונות כל הרשת מלאה בסיפורי בכי ונהי של המשתמשים שרכשו ציוד קצה VDSL לא מתאים בצורה עצמאית ואחרי זה לא מבינים, למה הקו לא מסתנכרן להם.

למעלה