לעשות קצת סדר במשפטי תנאי..

MaNitma

New member
לעשות קצת סדר במשפטי תנאי.. ../images/Emo5.gif

אני לומד כבר כמה חודשים ועד עכשיו אני לא יודע בדיוק איך הולכים משפטי תנאי... למשל, איזה מבין המשפטים האלה הוא הנכון? 1 - Shigoto o owattara, hayaku kaerimasu. 2 - Shigoto o owaru nara, hayaku kaerimasu. 3 - Shigoto o owareba, hayaku kaerimasu. 4 - Shigoto o owattaraba, hayaku kaerimasu. אם מישהו יכול לעזור לי לשפוך קצת אור על זה ולהסביר לי מתי אני משתמש בכל צורה, אני אודה לו מאוד.

yalibu

New member
אז ככה...

- במקום "Shigoto o": "Shigoto ga". 1- נכון. 2- אין דבר כזה. 3- נכון. 4- אין מילה כזאת: "Owattaraba". בסדר?

MaNitma

New member
אז ככה 2...

1 - בסדר. 2 - בסדר. 3 - בסדר. 4 - יש כזה דבר, זה מופיע במילון, וראיתי את זה בשימוש. אולי זה לא נפוץ אבל זה קיים. たらば conj. if, in case aux. positive auxiliary word used to express the standard form and indicating the subjunctive

dswbg

New member
תוספת

2 לא נכון - nara זה כמו ba form שמוסיפים רק לשם עצם לא אחרי פועל. ישנם שני סוגים עיקריים למשפטי תנאי ביפנית:
1) ~~~tara~~~ 2) ~~~ba~~~​
הניואנסים בינם קטנים ולעיתים קשים ללומד היפנית. שני החוקים העיקריים הם שאין להשתמש בהטייה הראשונה במשפט כמו:
コンピュータならIBMいいと思います。 konpyu-ta nara IBM ii to omoimasu. תרגום מילולי: במקרה של מחשב, אני חושב שאיי-בי-אם זה טוב​
ואין להשתמש בהטייה השנייה אם רוצים לתאר תוצאה שבאה מיד לאחר גמר התנאי:
仕事が終わったら、すぐ帰ります。 shigoto ga owattara, sugu kaerimasu. כשנסיים את העבודה, נחזור מייד הבייתה​
אם היית רושם את זה בצורה הבאה (משתמש בצורה מס' 2)
仕事が終われば、5時に帰ります。 shigoto ga owareba 5 ji ni kaerimasu.​
הייתה מתקבלת משמעות מעט שונה - אם נסיים את העבודה, נחזור בחמש. אך במקרים רבים המשמעות היא זהה:
ボタンを押したっら、電気がつきます botan wo oshitarra, denki ga tsukimasu. ボタンを押せば、電気がつきます。 botan wo oseba, denki ga tsukimasu. אם תלחץ על הכפתור האור ידלק​
מישהו יודע על עוד הבדלים בין השניים?

shocron

New member
מה ניסית לומר

אולי יעזור להבין או סתם כדי ללמוד משהו מה ניסית לומר ? (בעברית) הבנתי רק משהו עם עבודה ??

MaNitma

New member
לא ניסיתי להגיד משהו ספציפי

רק נתתי דוגמא. אבל הכוונה במשפט היא, "אם אסיים את העבודה הזאת, אחזור מהר הביתה". אבל זה לא משנה המשפט הזה ספציפית. השאלה שלי היא מתי אני משתמש בכל אחת מארבע האפשרויות.

למעלה