לפוצץ אסטרואיד בעזרת פיצוץ גרעיני

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לפוצץ אסטרואיד בעזרת פיצוץ גרעיני

אסטרואיד שפגע בכדור הארץ, השמיד לפני 65 מיליון שנה את הדינוזאורים ויצורים אחרים שחיו על פני כדור הארץ, ובהחלט יתכן שכך יקרה שוב.
חוקרים מניו מקסיקו הצליחו לחשב כיצד להצליח לפוצץ אסטרואיד אשר נמצא במסלול פגיעה בכדור הארץ. מחישובם, פצצה של 1 מגהטון (פי 50 מהפצצות שהוטלו על נגסקי והירושימה) תחסל אסטרואיד בגודל של 500 מטרים.
למרות זאת, ההצעה היא להשתמש בפיצוץ גרעיני שכזה רק אם אין מספיק זמן, מאחר שהסלע הגדול להתפזר לסלעים קטנים יותר שעדיין יפגעו בכדור הארץ.
אפשרויות אלטרנטיביות להסטת אסטרואיד ממסלולו הם למשל שליחת חללית קטנה שתלווה את האסטרואיד ותשפיע בעזרת כבידה על מסלולו.

קישור לידיעה

קצת על אסטרואידים

pasternack

New member
אני מקווה שלישראל יש פצצה כזו

לא הייתי סומך על העולם שיעשה את העבודה בשבילנו. למרות שבעצם האסטרואיד הוא בעיה של כל העולם, לא רק שלנו.

pasternack

New member
צחוק צחוק אבל

ממה שהבנתי מהעיתונים, נכון להיום כל אחת מהמעצמות השיקה תכנית משלה להגנה מאסטרואידים, במקום להפוך את זה לפרויקט כלל עולמי. חבל. לכל מדינה יש מה לתרום - אם זה ידע, טכנולוגיה, כסף, אתרי תצפית או אתרי שיגור. במקום לשלב ידיים, כל אחד עובד לבד, למרות שבאמת מדובר על בעיה של כל הפלנטה. כרגיל - עניינים של פוליטיקה, אגו וזקפה לאומית. ממש כמו במירוץ לחלל בימי המלחמה הקרה. עוד לא למדנו כלום, כך מסתבר. ואם מישהו בפורום עדיין מטיל ספק בכך שמוצא האדם מהקוף - אז זו עוד הוכחה...

BigBadWolf

Member
מישהו ראה יותר מידי סרטים

בניגוד לכל הסרטים בנושא, פיצוץ גרעיני הוא פתרון גרוע ביותר לבעיה זו. לא רק שזה יגרום לפיצול האסטרואיד לכמה חלקים שיוכלו לפגוע בכמה מקומות על כדור הארץ אלא שהחלקים האלו יהיו גם רדיואקטיביים... עדיף כבר לא לעשות כלום... בנוסף, הרבה אסטרואידים אינם גושי סלע קשיחים אלא 'ערמה של אבק' ולכן יספגו את הפיצוץ.
יש הרבה הצעות אחרות לפתרונות. לדוגמה, לשלוח חללית קטנה שתדחוף את האסטרואיד קצת כל פעם, אך בסך הכל מספיק כדי שלא יפגע בכדור הארץ. פתרון נוסף שהציע כדי להתגבר על בעיית חוסר הקשיחות הוא לשים מסה ליד האסטרואיד שתגרור אותו בעזרת משיכה גרביטציונית.

הדבר החשוב ביותר כדי להתגונן מפני פגיעה קטלנית הוא גילוי מוקדם ויש הרבה פעילות בנושא.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
זה בדיוק מה שכתוב בידיעה

החישובים מראים שאפשר לפוצץ, אך בעדיפות נמוכה-רק כשאין ברירה. מוזכרת שם שליחת חללית שתשנה את הכבידה ותסיט את האסטרואיד ממסלולו במשך שבועות וחודשים (וכמובן שצריך לאתר את האסטרואיד מוקדם מספיק על מנת שאפשר יהיה לשלוח את החללית בזמן).

squalus

New member
אחד התסריטאים של הסרט טען

שהתסריט שלו היה קרוב יותר למציאות כי הוא רצה להשתמש ב anti-gravity device, וזה יותר קרוב לפיתוחים טכנולוגים אמיתיים שעובדים עליהם, אבל מייקל ביי רצה משהו אחר.

משעשע שאת הסרט מראים למנהלים בנאסא כחלק מתוכנית הכשרת המנהלים שלהם, ומטילים עליהם משימה למצוא כמה שיותר טעויות.

deathcaster

New member
במשפט האחרון בהודעתך,

הזכרת לי את "אפולו 13"

כשהייתה להם בעיה עם החמצן... אז זרקו למהנדסי החלל בנאסא ערימה של חפצים ואמרו להם: "זה הג'אנק שיש להם על החללית, עכשיו תעשו משהו עם זה ותבנו פילטר/משאבה/שקר כלשהו שאני לא זוכר לחמצן! ומהר!"

squalus

New member
ואח"כ המפץ הגדול העתיקו את אותו הקטע

כשהווארד גילה שהשאסלה שהוא תכנן לתחנת החלל לא עובדת, ושצריך לתקן אותה עם מה שיש על התחנה.

apocalipto

New member
למה העתיקו?

זה הומאג' / מחווה (אני לא מבין במושגים). ראיתי את הסרט זמן קצר לפני שצפיתי בפרק בפעם הראשונה לכל אורכו והיה מצחיק.

אתה מתכוון לסרט או למציאות?

כי לא ברור לי מה ה"שקר כלשהו" עושה שם. זה בדיוק מה שקרה גם במשימה האמיתית של אפולו 13.

deathcaster

New member
הסבר

שקר כלשהו= ה"משהו" שהם היו צריכים לאלתר, שלצערי אני לא זוכר מה זה

(אני יודע שהסרט מבוסס על הסיפור האמיתי)

למעלה