לפורם הנפלא ...

bina green

New member
לפורם הנפלא ...

אני בדרך כלל קוראת סמויה, מנסה ללמוד מאחרים... אבל היום התחשק לי קצת ללמוד מעצמי... אני נשואה 5 שנים , ומרגישה שאני עוצרת מעצמי את האושר. אני אפרט יותר... כשהכרתי את בעלי משפחתי התנגדה לנישואינו (מסיבות שונות, היום הדברים מצוינים ביניהם) וכל פעם כשהיה לי קשה כי היה ריב או ויכוח בנינו הרגשתי שאולי עשיתי טעות שנשאיתו לו... אני חושבת שהתגברתי על זה (ז"א על זה ש"לא אישרו" אותו) והמשכתי... אבל היום אני מרגישה הרבה פעמים ממורמרת, ואני לא יודעת להפריד אם זה הצפיות- והאכזבות או שאני לא ממש בפתוחה , לא נתתי מעולם את הצאנס המגיע לקשר... מקווה שהצלחתם להבין אותי :)

על מה התסכול?

שלום לך בינה לא ברור ממה נובע התסכול שלך. על מה המירמור? האם תוכלי לפרט? יום נפלא כרמית ורסנוב מאמנת להשגיות אישית וזוגית

bina green

New member
התסכול הוא..

בעיקר על דברים שאני מאמינה שהרבה נשים מתוסכלות - הוא לא משקיע בקשר מספיק , ואני מרגישה שהוא מסתכל על הכל כמובן (אז אולי חוסר הערכה, לא לי אישית אלא למה שיש לנו )... קצת קשה להכניס תיסכול למילים :)

האם...

האם את משקיעה? האם את מסתכלת עליו כמובן מאילו? האם את מעריכה אותו? ואם היית נותנת לכם צ'אנס איך זה היה נראה בפועל?

rafagav

New member
זה קורה לכ-ו-ל-ם

אין התאמה מוחלטת בין בני זוג ו - כל אחד משתנה עם השנים. החוכמה - למצוא את הדרך, לתדלוק והמרצת הקשר, למתן פלפל.. (נשמע פשוט? הלוואי!!). ולגבי משפחתך, שאף מזכירה לך... האם הם גם מזכירים לעצמם את טעותם ואת טמטומם, כשיש הצלחות? הרי הבנים הנפלאים, הצלחות כלכליות שבטח קיימות ועוד - האם על כל הדברים הללו הם מכים על טעותם או שהם מתעוררים רק כשיש בעיות? אין זוג ללא בעיות. אין אדם, בפני עצמו, ללא בעיות. ולגבי משפחתך - האם מעולם לא היו סכסוכים בין הורייך? היו!! נתקי מהם קשר וייטב לך!! כי הם רעה חולה. הם השטן בהתגלמותו, לגבייך לפחות!!

bina green

New member
טוב לשמוע שזה קורה לכולם

זה שם קצת פרופורציות בכדור השלג הזה.. לגבי הוריי, אני לא חושבת שיש להם השפעה רעה על חיי, הסיבה שהם לא רצו שנתחתן היתה שטותית ולא אישית (עדתית בעיקר) אבל חוץ מענין זה הם היו הורים טובים ותומכים.

rafagav

New member
הגזענות קיימת אצל רבים...

אבל - אם את רואה, שהם מפריעים למהלך חייך - נתקי מהם מגע. הן - בן זוגך חשוב למהלך חייך יותר מאשר הורייך. לילדייך בטח שהוא חשוב מהם...

קודם כל קבלי ../images/Emo140.gif

עשית צעד ראשון ונפלא שעברת מלהיות פסיבית כקוראת סמויה והעלית הודעה כדי ללמוד על עצמך. בהודעתך את מציינת "שלא נתת מעולם את הצאנס המגיע לקשר". מה היה בקשר הזוגי בעבר כל כך משמעותי עבורך שהיית מוכנה להילחם עליו? וללכת עם האני המאמין שלך בניגוד לקולות משפחתך?

bina green

New member
שאלה יפה..

כשקשה לי אני מנסה להתלות על הדברים הטובים שהיו... היום אני מאמינה שפשוט הייתי מאוהבת , והאמנתי שאם אהבה אפשר להגיע להכל.. אני מסתכלת על זה באופן שונה היום

מבינה מדבריך ש..

שאהבת היית מוכנה לעשות הכל...והיו בינכם דברים טובים. היום...לאחר מספר שנות נישואים האם את מוכנה עדין לעשות הכל....כדי לשקם את הזוגיות שלך? אם כן, במה את יכולה להתחייב לעצמך לעשות? איך תרגישי שמבחינתך נתת את ה 100 אחוז למען הזוגיות שלך?

שזמ

New member
עצה כפולה

א- קחי מאהב ב- אם תקחי את המאהב ה"נכון" (למשל אותי) תגלי מהר מאוד כמה טוב בבית וכמה "קר שם בחוץ"

בקשתי בלי עצות בבקשה ../images/Emo88.gif

תתמקד בעוצמות שלך ולא בחולשות עבורך ועבורנו.

שזמ

New member
חביבתי, זה לא החולשות שלי. קוראים לזה שיווק

ואם שיווק, אז בבקשה: ================================ את אישה וראית בחור נאה במסיבה, את ניגשת אליו ואומרת, "אני נהדרת במיטה". זהו שיווק ישיר. את במסיבה עם חברים ואת רואה בחור נאה. אחד מחברייך ניגש לבחור, מצביע עלייך ואומר, "היא נהדרת במיטה". זהו פרסום. את רואה בחור נאה במסיבה, את ניגשת אליו ומשיגה את מספר הטלפון שלו. למחרת, את מתקשרת אליו ואומרת, "היי, אני נהדרת במיטה". זה טלמרקטינג. את רואה בחור במסיבה, את מחליקה את שמלתך, ניגשת אליו ומוזגת לו משקה. את אומרת, "אפשר ?" ושולחת את ידך כדי לישר את עניבתו תוך חיכוך קל של שדך כנגד זרועו, ואז את אומרת, "דרך אגב, אני נהדרת במיטה". אלה יחסי ציבור. את במסיבה ואת רואה בחור נאה, הוא ניגש אליך ואומר,"שמעתי שאת נהדרת במיטה". זהו סימן מסחרי. את במסיבה ואת רואה בחור נאה, את משכנעת אותו לחזור הביתה עם חברתך. זהו נציג מכירות. חברתך אינה מצליחה לספק אותו והוא מתקשר אלייך. זוהי תמיכה טכנית. את בדרכך למסיבה כשאת נוכחת שעשויים להיות בחורים נאים בכל הבתים על פניהם את חולפת, אז את מטפסת על אחד הגגות המרכזיים וצועקת במלוא גרונך "אני נהדרת במיטה!". זה דואר זבל.

bina green

New member
חחחחחח

גרמת לי לצחוק ... לא מאמינה במאהבים אפילו אם הם מושלמים- זאת אשליה

bina green

New member
רוצה מאוד לשפר אך..

לא יודעת איך להשתחרר מאכזבות ותחושת תיסכול. אני יודעת שלא אוכל לשנות את בעלי, מה שכן אני יכולה לשנות את עצמי וגישתי, ולא יודעת איך להגיע למצב כזה

שאלת הבהרה:

האם בעוד רבדים בחייך מלבד בזוגיות, את מזהה את אותה תחושת אכזבה ותסכול?

קבלי חן חן

זה שאת מסוגלת לשים אצבע על הבעיה, זו תחילת הדרך לפתרון זה שאצל אחרים המצב דומה או מזכיר את מה שקורה אצלך, לא מעלה ולא מוריד, כי אין לכך שום השפעה עליך ועל מה שקורה אצלך. זה רק מועיל לדינמיקה קבוצתית. את חייבת להפריד בין רגשותיך לבעלך לבין רגשותיך להורים ולאחרים, כי הם נמצאים במעגלים שונים של חייך. התבקשנו כאן שלא לתת עצות ולכן לא אכנס ל"מה כן". את מזכירה לי סיפור על חבר מהצבא, אב ל- 3 בנות, שסיפר לי פעם על בנותיו. הוא סיפר שלא היה בחתונת אחת מבנותיו כי היא התחתנה עם עירקי וזה לא מצא חן בעינין עד כדי כך שנמנע מלבוא לחתונתה. עם השנים הוא הבין שהבחור העירקי הוא החתן היותר טוב שלו מבין השלושה, מבין, מפרגן, עוזר, מכבד ועוד. הבעיה היא שלא ניתן להכניס אותו לתמונות החתונה, במילים אחרות, את הנעשה אין להשיב. הויכוחים האלו מוכרים וידועים ותמיד נגמרים לא טוב. לכן אני מדבר על הפרדת הרגשות במעגלים השונים. בהצלחה.

למעלה