לפחות מחצית ממצביעי בן גביר

צביקה5311

Well-known member
דופקים היום את הראש בקיר. מה עשינו, הם אומרין
איזו טעות איומה
על הטעות הזאת כולנו משלמים. הרי ברור שבן גביר לא יהיה חלק מממשלה הבאה ולא משנה מי יעמוד בראשה
(הנחיות מטראמפ). אז יש לו את הזמן שנותר לו על הכיסא להשתולל. את הנזק שנגרם נצטרך לתקן אחר כך
ככה זה כשמאות אלפי מצביעים, טועים

evglev1

Well-known member
מנהל
איזו טעות איומה
על הטעות הזאת כולנו משלמים. הרי ברור שבן גביר לא יהיה חלק מממשלה הבאה ולא משנה מי יעמוד בראשה
(הנחיות מטראמפ). אז יש לו את הזמן שנותר לו על הכיסא להשתולל. את הנזק שנגרם נצטרך לתקן אחר כך
לכן הוא גם לא פרש למרות הפסקת האש בצפון שאם היה נשאר מחוץ לכנסת היה מכסח את הצורה לסמוטריץ' ואם בנט או שקד היו עוברים גם להם על כך שהם נשארים בממשלת הכניעה של נתניהו.

Harrington

Well-known member
מנהל

לפחות מחצית ממצביעי בן גביר​

ערכת סקר אמפירי בעניין? כי אני מכיר כמה וכמה מצביעי אב"ג ולא שמעתי מאף אחד מהם משהו כזה. כמובן שזה לא מלמד מאומה אבל בכל זאת. אם באמת היינו מדברים על מחצית שכל כך מצטערים, מן הסתם הייתה לזה תהודה במפלגה.

אין לי מושג מאיפה לקחת שעוצמה יהודית בהכרח לא תהיה חלק מהממשלה הבאה. לא חושב שזה מעניין את טראמפ בדרך כלשהי :). נזכיר שהמאפיין העיקרי שמבדיל בין ביידן לטראמפ מבחינת ישראל, הוא אי-ההתערבות והשארת ההחלטות להנהגת המדינה הנבחרת. ביידן התערב עד לרמת המיקרו-מנג'ינג ושלילה דה-פקטו של ריבונות ישראל וההליכים הדמוקרטיים שלה (בהגזמה קלילה, אבל ממש קלילה) ואילו טראמפ דוגל בשיטת האני אייעץ ואציע, אבל אשאיר את קבלת ההחלטות להנהגה הנבחרת'. לפיכך, אלא אם כן האיש השתנה באופן קיצוני מהקדנציה הקודמת שלו לקרובה ואין כל סיבה לחשוב כך, היה ומפלגת עוצמה יהודית תיבחר בכמות מנדטים יפה בבחירות הבאות אני ממש לא רואה את הנשיא טראמפ מרים טלפון לראש הממשלה המיועד ודורש שאב"ג לא יישב בממשלה. נשמע לי, בכל הכבוד הראוי, כמו חלומות באספמיה של מחנה הרל"ב. מעין wishful thinking ותו לא.

בכל מקרה בלי כל קשר לכך כאמור, לא שמעתי ולא ראיתי בשום סקר (שממילא לא אמינים אבל לצורך הדיון) ש"לפחות מחצית ממצביעי בן גביר" מצטערים על הצבעתם. גם זה נשמע לי הרבה יותר wishful thinking, אולי דווקא בגלל התחזקות המפלגה בסקרים והסברה שהיא תגדיל את כוחה בבחירות הבאות.

evglev1

Well-known member
מנהל
ערכת סקר אמפירי בעניין? כי אני מכיר כמה וכמה מצביעי אב"ג ולא שמעתי מאף אחד מהם משהו כזה. כמובן שזה לא מלמד מאומה אבל בכל זאת. אם באמת היינו מדברים על מחצית שכל כך מצטערים, מן הסתם הייתה לזה תהודה במפלגה.

אין לי מושג מאיפה לקחת שעוצמה יהודית בהכרח לא תהיה חלק מהממשלה הבאה. לא חושב שזה מעניין את טראמפ בדרך כלשהי :). נזכיר שהמאפיין העיקרי שמבדיל בין ביידן לטראמפ מבחינת ישראל, הוא אי-ההתערבות והשארת ההחלטות להנהגת המדינה הנבחרת. ביידן התערב עד לרמת המיקרו-מנג'ינג ושלילה דה-פקטו של ריבונות ישראל וההליכים הדמוקרטיים שלה (בהגזמה קלילה, אבל ממש קלילה) ואילו טראמפ דוגל בשיטת האני אייעץ ואציע, אבל אשאיר את קבלת ההחלטות להנהגה הנבחרת'. לפיכך, אלא אם כן האיש השתנה באופן קיצוני מהקדנציה הקודמת שלו לקרובה ואין כל סיבה לחשוב כך, היה ומפלגת עוצמה יהודית תיבחר בכמות מנדטים יפה בבחירות הבאות אני ממש לא רואה את הנשיא טראמפ מרים טלפון לראש הממשלה המיועד ודורש שאב"ג לא יישב בממשלה. נשמע לי, בכל הכבוד הראוי, כמו חלומות באספמיה של מחנה הרל"ב. מעין wishful thinking ותו לא.

בכל מקרה בלי כל קשר לכך כאמור, לא שמעתי ולא ראיתי בשום סקר (שממילא לא אמינים אבל לצורך הדיון) ש"לפחות מחצית ממצביעי בן גביר" מצטערים על הצבעתם. גם זה נשמע לי הרבה יותר wishful thinking, אולי דווקא בגלל התחזקות המפלגה בסקרים והסברה שהיא תגדיל את כוחה בבחירות הבאות.
בן גביר וסמוטריץ' קיבלו ביחד 14 מנדטים, והיום ברוב הסקרים בן גביר על שמונה מנדטים וסמוטריץ' או עם 4 מנדטים או לא עובר את אחוז החסימה. אז זה לא מחצית, אבל עדיין הוא מקבל בסקרים הרבה פחות משקיבל בבחירות.

Harrington

Well-known member
מנהל
בן גביר וסמוטריץ' קיבלו ביחד 14 מנדטים, והיום ברוב הסקרים בן גביר על שמונה מנדטים וסמוטריץ' או עם 4 מנדטים או לא עובר את אחוז החסימה. אז זה לא מחצית, אבל עדיין הוא מקבל בסקרים הרבה פחות משקיבל בבחירות.
ראשית כמו שאמרת, זה לא מחצית כמובן.
שנית איש, בוודאי לא מקרב הציבור הרל"בי, לא יודע לומר כיצד התחלקה ההצבעה בין שתי המפלגות (היו שלושה כמדומני, אם כי הדעה הרווחת היא שמפלגת נעם לא הייתה עוברת לבד את אחוז החסימה).
שלישית כל אלו שצופים בסקרים של היום שמפלגת הציונות הדתית לא תעבור את אחוז החסימה בבחירות הבאות, פשוט לא יודעים לשקלל סקרים :). חוסר מקצועיות משווע של מכוני הסקרים ואולי נסיון להשפיע על תוצאות האמת, מתוך הצגת נתונים מגמתיים. אינני יודע. אבל אין שום סיכוי, במפה האלקטורלית הנוכחית, שהמפלגה הזאת לא עוברת את אחוז החסימה. פשוט לא עומד על הפרק ולא משנה כמה סקרים יציגו תוצאות כאילו זה המצב.
רביעית אנחנו עדיין לא יודעים היום אם המפלגות תרוצנה ביחד שוב בבחירות הבאות, או שתרוצנה בנפרד. ממילא כל הסקרים שמתרכזים בדרך כלל באפשרות אחת בלבד, מחרטטים פר הגדרה.

זכיתי לקרוא טיעונים יפים וקצת סיסמאות. אבל לא זכור לי שנתקלתי בהסבר מושכל מדוע "מחצית ממצביעי אב"ג ... וגו'.". אני אוהב לבחון דברים עניינית. תכל'ס. פשוט לא רואה סיבה מיוחדת שמי שתמך בעוצמה יהודית בבחירות האחרונות, כעת יצטער על כך או אף יעבור למפלגה אחרת. במידה רבה אני רואה תמונה הפוכה (בניתוח, לא במחקר אמפירי). השר אב"ג נחשב אחד השרים הפעילים ביותר בממשלה וגם זה שהצליח, בדיוק כפי שטען מראש שיש לעשות והתחייב לעשות, 'לשמור על נתניהו מימין'. כלומר להוביל מהלכים שתואמים את הקו של בוחריו שלא היו מתרחשים אלמלא היה שם. נדמה לי שראש הממשלה בעצמו ציין זאת באיזשהו ראיון פעם.

על כל הנ"ל אפשר להוסיף שככל שיקרה לאב"ג מה שקרה במשך סבבים שלמים לנתניהו, ככל שהמערכת והדיפ-סטייט יגבירו את המתקפות עליו -וזה מה שהם עושים על פניו- יחול לגביו הכלל 'ככל שיענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ'. אם התקשורת הממסדית תמשיך לקרוא לחקירות הנוכחיות 'פרשת מקורבי בן גביר' על אף שההגדרה הזאת היא חרטוט אחד גדול ואפילו לא יצירתי במיוחד, כך הדעת נותנת שזה מזכה את האיש בקולות נוספים. בוודאי כך כאשר לפחות בשלב זה נראה על פניו שלפחות חלק מהסיפור מוגזם פראית אם לא מצוץ לחלוטין מהאצבע, ובס"ה נובע ממחלוקת שקיימת כבר כמה שנים בין משטרת מחוז ש"י לשב"כ מחוז ש"י. מחלוקת שכל מי שמכיר את המטריה והשטח יודע עליה כבר זמן רב, אך אלו שצורכים את המידע שלהם מהתקשורת הממסדית לא שמעו עליה עד השבוע וגם אז רק בדרך אגב.

בקיצור, סורי, לא רואה את מה שנטען פה. אבל אם מישהו יציג הסבר מושכל לטענה, שיקולים ענייניים שמצביע אב"ג בבחירות הקודמות באמת יכול לשבת בבית ולעשות, אשמח ללמוד ולהשכיל.

דגלמנגל

Well-known member
איזו טעות איומה
אני חושב שאתה טועה, ידידי.
כל מי שהיה מספיק טיפש, להאמין לו בפעם הראשונה, יצביע עבורו גם בבחירות הבאות.
זה בדיוק כמו הביביסטים, שהולכים כסומים בעקבות ביבי ולא חשוב אלו נזקים הוא גורם
למדינה. הם מחושמלים מעצם המחשבה עליו. הגיע הזמן, שנכיר בעובדה, שלא כל
האזרחים במדינה, נולדו, או למדו, לחשוב בצורה עצמאית וניחנו באומץ הראוי, לשנות
את דעתם, לאור נסיבות חדשות שנוצרו.
תכף אחרי ה-7/10, כל מיני "אוהבי ערבים", הודיעו ש"התפכחו". עברה שנה ורוב רובם,
של ה"מתפכחים" החדשים, עשו סיבוב שלם וחזרו, פחות או יותר, לנקודת המוצא שלהם.
אולי הם לא רוצים, עדיין, להקים בשכנותם מדינה פלסטינית, אבל גם גילו שאין להם אל
מי לפנות ואחרי מי ללכת, כי עם חלוף הזמן, נוכחו לדעת, שמי שהנהיג אותם, במלחמה
לניצחון, אינו מתכוון לסיים אותה, מסיבותיו שלו וכמו שהפקיר אותם ואת מקורוביהם,
בראשית הדרך - ממשיך לעשות כן גם עתה.

Harrington

Well-known member
מנהל
ואולי הגיע זמן (שמחנה מסוים בישראל יכיר) להכיר בעובדה שיש ר"ל אזרחים במדינה, שחוכמתם לא נופלת מחוכמתך, כישורם לשנות את דעתם כנ"ל, אבל השקפת עולמם והפרשנות שלהם על האירועים, שונה משלך.

evglev1

Well-known member
מנהל
ואולי הגיע זמן (שמחנה מסוים בישראל יכיר) להכיר בעובדה שיש ר"ל אזרחים במדינה, שחוכמתם לא נופלת מחוכמתך, כישורם לשנות את דעתם כנ"ל, אבל השקפת עולמם והפרשנות שלהם על האירועים, שונה משלך.
נראה לך שכשאריאל זילבר מחבר שירים שהופכים את נתניהו לחצי אל, קהל השומעים מבין שמדובר במטאפורה ולא משתכנע מהשיר של "ידיד השם" שלנתניהו באמת יש ערוץ תקשורת ישיר עם היושב במרומים? נראה לך שהביביסטים מבינים שתפקיד האופוזיציה לנסות להפיל את הממשלה ולא רואים בחברי האופוזיציה פושעים בגלל שהם לא תומכים בממשלה?

Harrington

Well-known member
מנהל
נראה לך שכשאריאל זילבר מחבר שירים שהופכים את נתניהו לחצי אל, קהל השומעים מבין שמדובר במטאפורה ולא משתכנע מהשיר של "ידיד השם" שלנתניהו באמת יש ערוץ תקשורת ישיר עם היושב במרומים?
אכן נראה לי שכל יהודי נורמלי (יש כמובן גם כאלה שאינם משתייכים לקבוצה זו), לא רואים בבנימין נתניהו את נציג הקל עלי אדמות או אלוקים בפני עצמו. תתפלא לשמוע :). כאן נכנס הקטע שאני לא מאמין לרגע שאתה באמת מתפלא כמובן :). נרלענ"ד שאתה יודע את הנ"ל לא פחות טוב ממני, אבל חשוב לך לעשות כאילו המצב שונה, כלומר להחליט עבור הצד השני מה דעותיו ועמדותיו, כדי שיקל עליך ועל המחנה שלך לתקוף קבוצה זו. אבל זה כבר דיון נפרד כנראה :).
נראה לך שהביביסטים מבינים שתפקיד האופוזיציה לנסות להפיל את הממשלה ולא רואים בחברי האופוזיציה פושעים בגלל שהם לא תומכים בממשלה?
בוודאי ש"הביביסטים" (מי אלו בדיוק? מה אלו בדיוק?) מבינים זאת היטב. כאמור מעלה ובניגוד לדעה הרווחת בשמאל, דעתם לא נופלת מדעתך וחוכמתך לא נופלת מחוכמתך וחוכמת חברייך למחנה.

עם זאת אם כבר שאלת, זכורים לי כמה עשרות פוסטים שלך שהעידו שדווקא אתה לא הבנת זאת ולא היית מוכן לקבל, כשאופוזיציה תקפה את ממשלת האנדרוגינוס האהובה עליך ואף סירבה מספר פעמים להוציא עבורו את הערמונים מהאש, כלומר לאפשר לו לשרוד ולהמשיך לשלוט במקום למלא את תפקידה שהוא בדיוק כמו שהגדרת אותו בעצמך כאן למעלה, לפעול להפלת הממשלה.

תכף אחרי ה-7/10, כל מיני "אוהבי ערבים", הודיעו ש"התפכחו". עברה שנה ורוב רובם,
של ה"מתפכחים" החדשים, עשו סיבוב שלם וחזרו, פחות או יותר, לנקודת המוצא שלהם.
אולי הם לא רוצים, עדיין, להקים בשכנותם מדינה פלסטינית, אבל גם גילו שאין להם אל
מי לפנות ואחרי מי ללכת, כי עם חלוף הזמן, נוכחו לדעת, שמי שהנהיג אותם, במלחמה
לניצחון, אינו מתכוון לסיים אותה, מסיבותיו שלו וכמו שהפקיר אותם ואת מקורוביהם,
בראשית הדרך - ממשיך לעשות כן גם עתה.
בבחירות הבאות אתם תשבו בספסלי היופוזיציה בכנסת .
מתי תכניסו לכם לראש שאתם לא תראו שלטון עוד 100 שנים? יום אחד ביבי יילך הבייתה. הסיבה היחידה שאתם עדיין נובחים ומקשקשים בזנב היא ביבי.
ברגע שה BB יפרוש נקים לכם מחנות לחינוך מחדש בקציעות. חיוך וסמיילי .

evglev1

Well-known member
מנהל
בבחירות הבאות אתם תשבו בספסלי היופוזיציה בכנסת .
מתי תכניסו לכם לראש שאתם לא תראו שלטון עוד 100 שנים? יום אחד ביבי יילך הבייתה. הסיבה היחידה שאתם עדיין נובחים ומקשקשים בזנב היא ביבי.
ברגע שה BB יפרוש נקים לכם מחנות לחינוך מחדש בקציעות. חיוך וסמיילי .
אולי הם ישבו בספסלי האופוזיציה כשביבי ובנט יקימו ממשלת אחדות.

איזו טעות איומה
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחחחחחחחח
חחחחחחחחח
חחח
ח

חוכא

Member
מצביעיו מבינים את הטעות בלי קשר לטראמפ. כשהבטחון האישי יורד, המשטרה לא מתעסקת במה שאמורה לעשות, הפשע במגזר הערבי הרים ראש בתקופתו וזולג לשכונות היהודיות, אז ברור שהליצן המסוכן רק מבעיר את השטח. פעם היו שרי משטרה אחראים.

evglev1

Well-known member
מנהל
מצביעיו מבינים את הטעות בלי קשר לטראמפ. כשהבטחון האישי יורד, המשטרה לא מתעסקת במה שאמורה לעשות, הפשע במגזר הערבי הרים ראש בתקופתו וזולג לשכונות היהודיות, אז ברור שהליצן המסוכן רק מבעיר את השטח. פעם היו שרי משטרה אחראים.
מצביעיו מבינים שהוא כמו ביבי דיבורים 100%, מעשים 0%, הם חשבו שבניגוד לימנים מתונים ביותר הוא באמת יעבוד וגילו שהוא עובד רק מול המצלמות. הם ציפו שהוא האחרון שיגיד "דברים שרואים מכאן לא רואים משם" ומגלים שהוא יודע דרכים יפות להגיד את זה, אבל גם אם יש לו כוונות טובות אין לו מושג איך לעבוד בתחום הקרוב לליבו.

למעלה