לפטופים עם תאימות מלאה ללינוקס

Expect

New member
לפטופים עם תאימות מלאה ללינוקס

שלום חברי הפורום!

מחפש לקנות לפטופ חדש, עם תאימות מלאה ללינוקס (עד היום השתמשתי רק במחשבים מהעבודה, שלרוב היו Lenovo ThinkPad או Dell.

אני לרוב תמיד נע בין Fedora ל- Ubuntu LTS, אם מישהו קנה לפטופ לאחרונה והתרכז בתאימות שלו ללינוקס אשמח לשמוע המלצות.

אין בעיה של תקציב, אבל אני לא מחפש לקנות Alienware או MSI לצורך העיניין :)

RebelRex

New member
לאיזה שימושים אתה קונה אותו ?

כעיקרון - dell ו-lenovo החברות הגדולות היחידות שמציעות ניידים עם לינוקס , אז אני הייתי לוקח משהו שלהן.
לגבי כרטיס מסך, הייתי נמנע מכרטיסים של AMD בגלל התמיכה הגרועה שלהם בלינוקס. אינטל אופן סורס או nvidia במידה ואתה משתמש בישומים גרפים כבדים.

לגבי כרטיס רשת, אמרו לי ללכת על אינטל - אבל בתכלס אין לי מושג אם זה באמת משנה.

אני קניתי את המחשב הזה לא מזמן , התקנתי עליו פדורה והכל פועל out of the box. אני חושב שהייתי צריך אולי רק להתקין משהו בהתחלה בשביל שהתפריטים של גנום ירוצו חלק, אבל באמת הכל עובד מצויין.
בחרתי בפדורה בגלל שהיא מגיעה עם קרנל חדש שתומך בכרטיס הגרפי של מעבדי הסקיילק של אינטל, והופתעתי לטובה עד כמה זו מערכת פשוטה להתקנה ויציבה.

מה שכן- אולי בדיעבד הייתי צריך לחכות ולקנות מחשב נייד עם כרטיס 580 intel iris במקום ה520 רגיל, רק בגלל שהביצועים ממש מרשימים והכל open source.

במידה והתקציב שלי היה יותר נמוך , הייתי הולך על המחשב הזה למשל.
במידה והתקציב שלך הוא גבוהה יותר , אני הייתי לוקח אחד מהדגמים האלה של דל , מאחר והם בנויים פיזית בצורה איכותית יותר מהמחשב שלי.

Expect

New member
היי!

תודה רבה על המענה!

הלפטופים בלינק, של Dell, בהחלט נראים מעניין.

מחיפוש באינטרנט, נתקלתי באתר מעניין\חברה מעניינת בשם System76, שנראה שהלפטופים שלהם גם מותאמים בצורה מספקת.
https://system76.com/laptops/
לא שמעתי עליהם לפני אבל יש המלצות באינטרנט לגביהם, קצת חושש מללכת לכיוון לא ידוע... Lenovo ו- Dell נראה יותר בטוח, אולי פשוט אלך עם אותו הדגם שאני מכיר מהעבודה (T440) מאשר לשבור את הראש.

השימושים שלי הם פיתוח ולעיתים קרובות pentesting.

תודה על העזרה!

RebelRex

New member
גוגל גם הביא אותי ל-system76 כאשר חיפשתי לפטופ

אני חושב שירדתי מזה לאחר שקראתי ביקורות מעורבות לגבי איכות החומרים ולגבי העובדה שלא ממש תהיה לי אחריות בארץ.
הסתכלתי בהתכתבות שהיתה לי איתם בעבר והמשלוח הממוצע שהם גובים היה 150 דולר ועוד מיסים , מה שנראה לי סביר.
מה שכן , אני זוכר שגם הפריע לי שלא היה להם יציאת thunderbolt3 במחשבים (לא שהמחשב הנוכחי שלי הוא עם , אבל עדיין).

היה דיבור לא מזמן על סוס טרויאני של הnsa בביוס, והתאור שבגוגל ל-pentesting מתאר סוג של בדיקות של פירצות אבטחה. אולי שווה לך ללכת על מחשב נייד שתומך בקושחה פתוחה, ולהתקין עליו coreboot/ libreboot במקום הביוס?
הנה לדוגמא: רשימת הלוחות הנתמכים

ירון316

New member
קצת יקר אבל

אני עם X1 של לנובו בעבודה ופדורה 23. תאימות מושלמת. צריך קצת משחקים של פונטים בגלל הרזולוציה הגבוהה, אבל סה"כ מאוד נהנה.

Expect

New member
System76

מקריאה מעמיקה ברשת - יש המון ביקורות של אנשים לא מרוצים, פגמים בחומרה וחוסר תמיכה של הונדור.

החלטתי ללכת על Lenovo בסופו של דבר, אחד מדגמי ה-ThinkPad. ההיסטוריה מראה לי שאי אפשר לטעות איתם כשמדובר בלינוקס.

תודה לכולם

RebelRex

New member
לך על הxps dell החדש בתקציב הזה, רק בגלל הבניה האיכותית :)

think pad זה בעצם IBM , נכון ?

באופן אישי אם היה לי תקציב גדול כמו שלך הייתי הולך על פיצ'רים כמו -
1) מעבד סקיילק עם ליבה גרפית של intel iris pro
2) יציאת thunderbolt 3
3) כונן SSD בחיבור של pci-e
4) איכות בניה טובה וחומרים איכותיים.

הxps החדשים מגיעים עם מעבדי סקיילק , אמנם בלי הiris pro, אבל כן עם יציאת thunderbolt3 , כונן SSD pci-e והכי חשוב- בנויים מסגסוגת אלומיניום כמו macbooks , ולא פלסטיק בדומה למרבית הניידים היום..

למעלה