מיומנה של הסבתא המודרנית
ההתעוררות בבוקר לאחר שנת היופי לא תמיד מבשרת טובות.....קורה ואני מרימה את הראש מהכר, וחוטפת זץ למראה דמותי הנשקפת במראה......אחרי ההלם הראשוני... מכיון שבלילה הייתי בטוחה שאני עדיין אותה נערה מלפני כמה עשרות שנים...ובבוקר המציאות טופחת על הפנים תרתי משמע.....אבל זה לא משהו שאני לא מצליחה לתקן על ידי מקלחת, איפור קל , והתלבשות בבגדים בעלי אופי צעיר, שגורם למראה שלי להשתקם באופן פלאי בזמן קצר יחסית...חייבת לציין שמשנה לשנה זה לוקח קצת יותר זמן.. הנסיעה לעבודה ....נתמכת על ידי מערכת של קללות שאני מסננת מתחת לשפם שאין לי...כלפי כל הנבלות שחותכים אותי בדרך, עוקפים בלי לאותת, ובכלל מפריע להם שאני נוסעת 60 קמ"ש איפה שמותר 50 ...מגיעה לקיצה אחרי כ- 25 דקות, תוך גלישה אלגנטית למקום החנייה שלי... היום מתחיל נפלא אם אני מקבלת מחמאות מיד בבוקר..אוי את ממש לא נראית סבתא, כל הכבוד..כאילו שאם אני סבתא אז מיד אני צריכה ללבוש חלוק פרחוני ולחבוש מטפחת ראש שנקשרת מתחת לסנטר...או למשל ..וואלה את נראית צעירה מיום ליום......דברים כאלה יכולים להרים את רוחי באופן פנטסטי, ולגרום ליום שלי להראות הרבה יותר טוב, שלא לדבר על איכות העבודה... לעומת זאת, אם מסתמנת התעלמות מהמאמצים שעשיתי בבוקר ...כולל לבישת המכנסים החדשות שלקחתי משכנתא בשביל לקנות אותן ..התעלמות שאני חייבת לציין אינה מכוונת לגרום לי לעוגמת נפש ..פשוט מאד, למרות מה שחשבתי ,המכנסיים כנראה לא משהו אי יאי יאי ..יש איזו ירידת מוטיבציה קלה.....לא רציני..... אחד מתפקידיה החשובים של הסבתא המודרנית...הוא לעזור לילדים הנשואים שעובדים המון שעות בכל מיני היי טקים למינהם.......לא משנה שגם הסבתא עובדת במשרה מלאה, ומנסה לבנות לעצמה חיים אחרי כל השנים של טיפול בילדים, ימי הורים, טיולים שנתיים, הבגרויות , ימי הורים בצבא , מימון השכלה אקדמית וחתונות שעלו הון תועפות...ועזרה משמעה להוציא את הנכד מהגן ולשמור עליו עד שההורים ההיי טקים שלו יחזרו מהעבודה, מה שגורם לנחת רוח נהדרת...במיוחד שבגן תמיד מישהו אומר...את הסבתא? לא יכול להיות...ואז נוטלים את היד הקטנה והשמנמנה של הקטנצ'יק והולכים איתו הביתה, שם מאכילים אותו כמו שצריך...כי בבית של היי טק אין כל כך הרבה מה לאכול..והסבתא מודרנית ככל שתהיה תמיד יש לה בבית איזה קציצות, או מרק עוף עם שקדי מרק..ואז כשהקטנצ'יק אוכל ואומר : סבתא אני אוהב אותך......הכל נשכח......המראה בבוקר , הבגדים היפים, הקמטים, העייפות.....אז אני בכלל כבר לא מודרנית...אז אני פשוט סבתא ינטה...שנמרחת עליו בנשיקות וחיבוקים..