לפי דעתי: מהלך טקטי נכון.

laufgas

New member
לפי דעתי: מהלך טקטי נכון.

תקשיבו, אני רק אביע את דעתי בקצרה. לפי דעתי אנו לוקחים פה סיכון, אבל ככה זה בחיים - החיים הם סיכון. נניח שלאחר ההתנתקות הטרור יימשך, אז אני רואה צעד לגיטימי בהמשך החיסולים והמאבק בטרור. עשינו את הצעד שלנו, זה לא עזר, ואנו ממשיכים מאיפה שהפסקנו. אגב, אני בעיקרון ימני בדעותיי. אני סומך על אריק, ומאמין שיש סיכוי שיצא מזה משהו טוב.

z dead

New member
חשיבה פרקטית.

חשיבה פרקטית יכולה להגיע גם מימין מסתבר. בניגוד למשיחיות הזויה... הרי זה לא שמעניינת את מתנגדי ההתנתקות המהלך עצמו... מה שמעניין אתכם זה גוש-קטיף ולא בטחון ולא בטיח. לכו תתיישבו בלבנון.

laufgas

New member
עוד משהו - שאלה למתנחלים

אני חילוני מאוד, אז תסלחו לי על הניסוח - אינני מבין הרבה בנוגע לדת: לכל אותם מתנחלים שמאמינים באלוהים, אתם אמורים להאמין גם בגורל, לא? חייכם נכתבו ואין לכם בשביל מה להתנגד, כי הכל כתוב מראש. יש לכך הסבר? התשובה שלכם לא תשנה את דעתי, אלא אני רק מנסה להבין אתכם, כי אתם בני-אדם.

נכון אבל...

בס"ד אני דתיה רגילה...לצערי לא מתנחלת... אני אתן לך דוגמא שאולי תעזור לך... יש דבר כזה שאומר ש"הכל צפוי והרשות נתונה" שזה אומר שאלוקים יודע מה אני אעשה ברגע הבא אבל עדיין יש לי את זכות הבחירה המלאה לבחור מה אני רוצה לעשות. מסבירים את זה כך.. אלוקים בעצם רואה מתחילת העולם ועד סופו מה יהיו מעשי בני האדם...אבל זה לא אומר שאתה בתור בנאדם רובוט ואין לך מה לעשות...אתה באמת בוחר את ההחלטות שלך ואף אחד לא משפיע עלייך אבל אלוקים פשוט יודע שזה מה שתבחר כי הוא כביכול כבר "ראה" את זה קורה... כך שאלוקים יודע מה יהיה אם ההתנתקות בעצם שרון הוא רק בובת חוטים של אלוקים...( "לב מלכים ושרים ביד ה'" ) אבל אני שאני לא יודעת מה יהיה צריכה למחות ולהביע את דעותי... וכמובן שאם חס וחלילה ההתנתקות תבוצע זהו אך ורק רצון ה'..ובסוף יהיה טוב...ואם לא טוב סימן שזה לא הסוף :) מקווה שעזרתי ואשמח לעזור שוב :) יום מאושר:) פלור.

תגובה

שאלה זו נידונה כבר כמה פעמים.. תבדוק בשרשור הזה.. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1325&msgid=57642265 וזו התשובה שאני עניתי, אך אני חייבת לציין שהיו תשובות יותר טובות
. על אותו בסיס - אם בן אדם הוא חולה, אז שלא ילך לרופא- כי אם זה רצון האל, שימות - כיצד יעיז לשבש את רצון האל? ואם זה איננו - יתרפא בלאו הכי.. השאלה שלך מובילה לשאלה עמוקה הרבה יותר - למה אנחנו בכלל נמצאים פה בעולם? הרי אלוקים הוא כל יכול, אז למה הוא ברא אותנו?? ואני אשתדל לענות. אלוקים ברא אותנו על מנת שאנו נעשה את אשר ברצונו. איך אנו יודעים מה רצונו? כתוב בתנך. התנך זהו הבסיס עליו אני בונה את החיים שלי. בתנך ישנו ציווי על שלמות הארץ, בתנך ישנה הבטחה על ארץ ישראל לעם ישראל - ועל כן אני רואה בתכנית ההתנקתות דבר שנוגד לתנ"ך. אך, אלוקים נתן לנו בחירה חופשית - בידינו האפשרות לבחור האם ללכת בדרכיו, או לא. אילו היה מכריח אותנו ללכת בדרכיו - היה מתבטל עקרון בסיסי ביותר ביהדות - והוא הבחירה החופשית.

לפי דעתי - לא.

השאלה כמה אתה מוכן לוותר בשביל הסיכון הזה? באופן עקרוני, בחיים הפרטיים שלי - גם אני נהנית מאתגרים, אבל כשזה גובל בלסכן חיים של אנשים אחרים, לא לוקחת סיכונים, מצטערת. נניח שלאחר ההתנתקות הטרור יימשך, ואנימאוד מקווה שלו - אנחנו ממשיכים מאיפה שהפסקנו, ובעצם הפסדנו - כי אין לנו את גוש קטיף. ייתכן ועבורך זה לא כל כך משמעותי, עבורי - זה כן. עבור אלו החיים שם - נראה לי שגם כן. אלא אם כן יש לזה תוצאות חיוביות הגוברות על התוצאות השליליות אין טעם לגרופ לעצמנו את כל ההשלכות השליליות של התכנית (aka - קרע בעם, גירוש יהודים, התגברות הטרור, טראומה לילידם, חיילים וכו'). אני לא סומכת על שרון, אני לא סומכת על פוליטקאי כל כך לא מוסרי.

laufgas

New member
את לא מבינה משהו שאני כנראה מבין

היום זה סיכון להיות יהודי, סיכון להיות ישראלי, סיכון להיות אמריקאי. אז לא נעשה כלום כי הכל מסוכן? מסוכן גם לצאת מהבית. חוץ מזה, אז נאבד את גוש קטיף. את יודעת מה? מצדי לאבד את תל-אביב. למה? כי כבר לפי דעתי אין הרגשה בעולם של שייכות למדינה מסויימת. היום כל אחד יכול לגור בכ"כ הרבה מקומות, שפשוט אין לי בעיה לבוא לתל-אבי בתור תייר ולא בתור אזרח. המציאות שאני חי בה אומרת לי להיות שמח תמיד, ולא לבכות על חלב שנשפך. החיים יותר מדי קצרים כדי שאני אבכה על כל דבר. אני זורם עם העולם, מקווה שיהיה טוב, ומקסימום - אני טועה, לומד וממשיך לחיות. אין מה לעשות, אנחנו לא חיים בעבר. ממש לא צריכים להיות כל-כך פרמיטיביים במחשבה. עם פרמטיביות מגיעים למקומות שאני לא רוצה אפילו לחשוב לעליהם.

תגובה

כנראה - איזה באסה, אתה יותר חכם ממני. או, ייתכן, ואני מבינה אותו קצת אחרת. החיים הם מאוד מסוכנים, כי אפשר למות - טענה זהה לשלך. תעשה, בטח שתעשה.. כל עוד אתה מסכן את עצמך, ואת חייך - אני לא חושבת שיש לך זכות לסכן אחרים. חוץ מזה, אז נאבד את גוש קטיף. את יודעת מה? מצדי לאבד את תל-אביב. זה ההבדל, לי למשל כן אכפת לאבד את גוש קטיף. גם למי שחי שם, מאוד אכפת לאבד את גוש קטיף. אתה יודע, לא נעים - אנשים חיים שם שלושים שנה.. כבר לפי דעתי אין הרגשה בעולם של שייכות למדינה מסויימת שייכות למדינה, יש ועוד איך. וגם שייכות לארץ. לי אכפת לבוא לתל אביב בתור תיירת, אני רוצה להרגיש שם בבית. יש לי סטיקר i love new york - but jerusalem is home אני אוהבת את הארץ שלי.. אם זה לא מפריע לך, אז אני מציעה לך לעבור לחו"ל, יש שם חיים הרבה יותר פשוטים מהרבה בחינות, והחיים קצרים - אז למה שלא תהנה? גם אני משתדלת להיוות שמחה תמיד, ולומדת מטעויות - אבל לעזאזל אני לא מכניסה את עצמי לתוך מצב של טעות כשידוע לי שכך המצב. יום נעים!

laufgas

New member
הבנת רק חלק ממה שאמרתי

ראשית, אני ישראלי. אני אמנם לא מרגיש את הזהות הישראלית שלי, אבל זה מה שאני. כשאמרתי שאין לי בעיה לאבד את תל-אביב, באמת התכוונתי שאין לי בעיה. חוץ מזה, זה שאני מוכן לאבד משהו זה לא אומר שלא כואב לי עליו, פשוט תמיד יש לי תקווה שיהיה טוב. אנשים שחיים 30 שנים בגוש-קטיף וצריכים לפנות את בתיהם, זה דבר עצוב. תמיד פינוי אזרחים מבתיהם זה דבר עצוב, אבל לפעמים העצב מוביל לשמחה. אגב, אני לא ציני, אני באמת מתכוון לגור בחו"ל. אני (כנראה) לא כמוך ואנשים רבים אחרים אשר מוכנים לחיות במדינה שצרות שולטות בה.

yellow6

New member
תהנה בחו"ל

ותיזהר שלא יקרה לך כלום ברכבת בלונדון או ספרד לאן שלא תלך..כי הצרות לא רק בארצנו היפה אלא בכל מקום...תהנה מהאשליה שלך...

תגובה

בסדר גמור - ההגדרה של אזרח ישראלי לא מחייבת אותו להרגיש את האזרחות הישראלית שלו. אכן - הבנתי שלך אין בעיה, לכן אתה גם נוסע לחו"ל. לי יש בעיה. להרבה אנשים שאני מכירה יש בעיה, ולכן הם לא נוסעים לחו"ל. הבעיה בעצב הזה - שלא אני, ולא תושבי גוש קטיף מאמינים שהוא יביא לשמחה. get the point? סיכונים ואתגרים ועצב שמוביל לשמחה בלה בלה - זה נחמד, אבל זה לא המצב!! תהנה בחו"ל. אישית - אני לא רואה את ניו יורק (לדוג') כמקום בטוח יותר. חוץ מזה שאם אני נוסעת לחודש חודשיים אני מתגעגעת לארץ - אז זה לא מתאים לי..

kobik15

New member
כמה שטויות אתה מדבר...

בתור שמאלני אני לא מסוגל לסבול כזה גיבוב קשקושים.

laufgas

New member
אם לא הבנת, זאת דעתי.

אין לך זכות לקרוא לזה שטויות. יש לך זכות להביע דעה משלך, אבל לא לקרוא לדעותיי שטויות.

yellow6

New member
רשום על האבי ביבר הזה שסירב

פקודה בתנ"ך: http://www.hidabroot.org/Site/CodeDetile.asp?id=8416&Catogory=9&SubID=7066 למי שלא מאמין...שלא יאמין...

laufgas

New member
yellow6

ממה בדיוק נפגעת? אני לא חי פה מתוך בחירה של עצמי. תבין, אני מאוד אמיץי. עזוב את אמונה וצרות לרגע. אני אשאל אותך שאלה מאוד פשוטה, מאוד: אתה מאחל לילדים שלך / נכדים שלך לחיות במקום שאנשים פוחדים בו לעלות על אוטובוסים? תאמין או לא, אני אוהב את המדינה, אבל אני אוהב יותר את עצמי ודואג לעתיד שלי. אולי מוטב לחיות כך, כי אני די בטוח שלא כולם אוהבים אותך, ואם לא תאהב את עצמך, אף אחד לא יאהב אותך.

yellow6

New member
מה קשור???

זה שתלך לחו"ל לא יפתור לך ת'בעיות...אם אתה מפחד כ"כ לחיות בארץ שלך אף אחד לא מבטיח לך שכלום לא יקרה לך בחו"ל...למה בחו"ל אין פיגועים??..אולי לא באותה תדירות אבל יש... ודרך אגב אני בת...just for the record

laufgas

New member
מצטער

לא ידעתי שאת בת. אני לא מצפה שהמעבר לחו"ל יפתור לי את הבעיות. את יודעת למה אני מצפה? לנ סות לחיות חיים שיותר מתאימים לי. מצטער, לא נראה לי שאני בנוי למדינה הזאת.

yellow6

New member
אוקיי שיהיה לך בהצלחה בהמשך

ושלא תדע עוד מצרות... לך להולנד הכי כיף שם

למעלה