לפי דעתכם,,,הדברים הכי חשובים בחיים

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
מממ... כסף? לא יועיל אם הבריאות לא תקינה. עוד לא שמענו על אדם שנקבר עם כספו וגם אם כן, מה יעשה בו?
פורום או קומונה? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
כנראה שיש מי שכל חייו הם אכן בפורום. אויש.
אז מה כן? בריאות ושמחת חיים.
ואכן נאמר ש"נפש בריאה בגוף בריא" ונפש בריאה היא נפש שמחה.
אז היו 3 אנשים שמלאך בישר להם על כך שבונה עולם החליט לצ'פר אותם וכל אחד מהם רשאי לבחור מה הוא יקבל.
הראשון אמר ללא היסוס: "10 מיליון ש"ח". וקיבל.
השני שלף "מיליארד ש"ח". לא פחות. וקיבל.
השלישי חשב רגע ואמר: "אני רוצה שבארנק שלי יהיה לי תמיד סכום הכסף שיהיה נחוץ לי ברגע שאוציאו מהכיס".

שמלת תחרה1

Well-known member
מממ... כסף? לא יועיל אם הבריאות לא תקינה. עוד לא שמענו על אדם שנקבר עם כספו וגם אם כן, מה יעשה בו?
פורום או קומונה? חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
כנראה שיש מי שכל חייו הם אכן בפורום. אויש.
אז מה כן? בריאות ושמחת חיים.
ואכן נאמר ש"נפש בריאה בגוף בריא" ונפש בריאה היא נפש שמחה.
אז היו 3 אנשים שמלאך בישר להם על כך שבונה עולם החליט לצ'פר אותם וכל אחד מהם רשאי לבחור מה הוא יקבל.
הראשון אמר ללא היסוס: "10 מיליון ש"ח". וקיבל.
השני שלף "מיליארד ש"ח". לא פחות. וקיבל.
השלישי חשב רגע ואמר: "אני רוצה שבארנק שלי יהיה לי תמיד סכום הכסף שיהיה נחוץ לי ברגע שאוציאו מהכיס".
אין כסף,אין בריאות.
אדם לומד עושה כסף, ועל הדרך הורס את הבריאות, הכסף שעשה עוזר לשפר לו את מצב הבריאותי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אין כסף,אין בריאות.
אדם לומד עושה כסף, ועל הדרך הורס את הבריאות, הכסף שעשה עוזר לשפר לו את מצב הבריאותי.
נו יופי. אז שלא ילמד, לא יעשה כסף ויישאר בריא...
ואני רק אזכיר לך, שלמלך חוסיין לא חדר משאב הכסף, אבל כשהוא לקה בסרטן לא עלינו,,, זה אולי האריך לו את החיים בקצת וזה אולי (רק אולי) שיפר לו במעט את איכות החיים, אבל זה לא ממש ממש הועיל.

שמלת תחרה1

Well-known member
נו יופי. אז שלא ילמד, לא יעשה כסף ויישאר בריא...
ואני רק אזכיר לך, שלמלך חוסיין לא חדר משאב הכסף, אבל כשהוא לקה בסרטן לא עלינו,,, זה אולי האריך לו את החיים בקצת וזה אולי (רק אולי) שיפר לו במעט את איכות החיים, אבל זה לא ממש ממש הועיל.
נו יופי, אדם בריא נדרס למוות, מה עזר לו הבריאות? אפרופו ניתן להכניס לקבר יהודי חפצים, ראתי הכניסו שיניים תותבות, שום.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
נו יופי, אדם בריא נדרס למוות, מה עזר לו הבריאות? אפרופו ניתן להכניס לקבר יהודי חפצים, ראתי הכניסו שיניים תותבות, שום.
בסדר. זה נכון גם אם נופל עליו טיל מבית מזבאללה. אז? אבל כל עוד הוא חי, שיחיה שמח ובריא. לזה התכוונתי.
ויש עניין של חפצים ויש עניין של תוספות לבוש. כנראה שיש הבדל.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין כסף,אין בריאות.
הכסף בהחלט יכול לסייע לפתור בעיות רפואיות ואת השלכותיהן. אבל הוא מוגבל בכוחו (גם?) בעניין הזה. יש לצערנו מקרים בהם הבריאות תנהל את חיי האדם כפי שהיא מוצאת לנכון, בין אם עשיר הינו או עני, מבלי שלכספו תהיה כל אפשרות להשפיע על מצבו הבריאותי. הכל לפי המקרה הספציפי.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
ויש עוד איזו בדיחה על כך שאדם אחד הותיר לאחר מותו 2 צוואות. על הראשונה כתב "לפתוח מיד לאחר מותי" ועל השנייה כתב "לפתוח חודש לאחר מותי".
וכך היה. בניו פתחו את הצוואה הראשונה מיד לאחר מותו, ושם הוא ביקש להיקבר כשלרגליו זוג גרביים חדש שאותו הוא הותיר במעטפה. "תמיד קר לי ברגליים
ואני מבקש להיקבר כשרגליי עטופות בגרביים האלה". כך כתב.
הביאו הבנים את הגרביים לחברה קדישא וביקשו לקיים את בקשתו האחרונה.
השיב הקברן: "אין מצב. אנחנו היהודים קוברים מתים אך ורק כשהם עטופים בתכריכים ולכן לא נוכל לקיים בקשה זו". יצאו בניו מאוכזבים, והלכו לדרכם.
לאחר חודש הם פתחו את הצוואה השנייה ושם נכתב: "בניי היקרים! מראש ידעתי כאדם שומר מצוות, שלא יאפשרו לכם לקיים את בקשתי הראשונה. אדם נולד עירם ללא כל ואדם נקבר בתכריכיו ללא כל. ואני דווקא הותרתי לכם כסף רב. נצלו אותו. חיו חיים טובים ומספקים ותמיד תזכרו, שלקבר לא תוכלו לקחת דבר".
ולעומת זאת, דווקא יש לי חבר, שאשתו מאד אהבה את "טעם החיים = קוקה קולה" ולפני מותה היא בקשה שישאירו עבורה בקבר שישיית פחיות קולה. והבעל המסור דווקא כן הצליח לקיים את הבקשה... איש לא אמר מילה כשהוא ההניח בקבר את השישייה.

למעלה