לפי הלמ"ס, כמעט 49,000 חדרי מלון קיימים בארץ.

לפי הלמ"ס, כמעט 49,000 חדרי מלון קיימים בארץ.

וזה לא כולל צימרים. למי שזוכר לפני כמה חודשים כתבתי כאן על כמה מתוכניות פיתוח התיירות השאפתניות ביותר באילת, מגדל (ליד הכינרת), תל אביב, חיפה, ירושלים, נתניה ועוד. ההפתעה האחרונה שלי היתה לגלות בבחדרה שהיום אין בה אפילו מלון אחד ורק לפני זמן קצר נחתם בה הסכם להשלמת מלון ראשון של 200 חדרים, מתוכננת רצועת מלונות חוף שתכיל לא פחות מ1,400 חדרי מלון.

אז הנה כמה ממאסות הבנייה המלונאית הגדולות..

בתל אביב מתוכננים 8500 חדרי מלון, מתוכם בין 2016-2011 אמורים להיבנות 1000 חדרים. גם אצל השכנות ראשל"צ, בת ים, הרצליה, פתח תקווה אמורים להיבנות מאות חדרים במלונות חדשים.
6000 חדרים מתוכננים באילת עד 2020 מתוך תוכנית גדולה יותר שמגיעה עד שנת 2030, 8000 בירושלים, 2000 במגדל, 6000 בנתניה, 700 לפחות בחיפה, עוד כמה מאות בטבריה, 1400 בחדרה. תוכניות אלו לא כוללות עשרות חדרים שמיועדים להצטרף בפרוייקטים קטנים יותר למשל בעכו, ברעננה, באשדוד, אשקלון, באר שבע וערים נוספות שמתכננות בניית 3-2 מלונות חדשים, חלקם מלונות בוטיק של עשרות חדרים בלבד.

2 מלונות בתכנון בפ"ת..

120 חדרים במלון שייבנה מעל קניון אבנת (הקניון הגדול) בפתח תקווה תחת המותג "פרימה" ומלון גדול יותר של 40 קומות ייבנה במתחם אוסם בפתח תקווה ז'בוטינסקי פינת דרך רבין כחלק ממתחם שמכונה בינתיים "הכיכר הלבנה" ויכלול 4 מגדלים, 3 של משרדים והרביעי מלון. אדריכל הפרוייקט אבנר ישר.

נראה שגם בראשל"צ בתוכניות רק 2 מלונות..

ורק אחד מספיק ישים באופן מיידי, הקמת מלון בוטיק בבית העירייה הישן. המיזם השני הוא חלק מקומלפקס מאוד שאפתני של 6 מגדלי משרדים ולצידם שטחים ואמור גם לכלול מרכז כנסים גדול מה שאומר שייקח יותר מעשור עד למימוש הפרוייקט אם בכלל.

כמה ערים פונות לתיירות, חלקן לראשונה..

רחובות חנכה לפני כשנתיים את מלון ליאונרדו בוטיק. אשדוד חנכה את מלון ווסט לפני כמה חודשים ובשטחה כבר בנוי מלון נוסף שמחכה לפתיחה שמשתהה בגלל בירוקרטיה. ברעננה ופתח תקווה מתוכננים לראשונה מלונות "עסקיים". בראשל"צ התחילו לעבוד על תוכנית למלון עם מרכז כנסים. בבאר שבע מתוכננים אחרי זמן רב עם מלון בודד שפעיל בעיר 2 מלונות בוטיק ובהמשך מלונות נוספים שאחד מהם מיועד להיבנות ליד מרכז כנסים חדיש. גם באשקלון סופסוף יצטרף למלונות הבודדים מלון חדש של 150 חדרים. אבל אלו מלונות בודדים שלא כמו ערים המתכננות מאסה של מאות ואלפי חדרים.

ש מים

New member
מאיפה הנתונים?

ואני תוהה האם היוזמות הללו מבוססות על ניתוח כלכלי?

רוב הנתונים מתבססים על כתבות שונות מכלכלסיט

ואני מתאר לעצמי שצריך להבדיל בין תוכניות מתאר מקומיות לפיתוח מלונאי עתידי לבין מלונות שכבר מדווח שיש יזמים שמקדמים את הבנייה בפועל. למשל בחדרה יש תוכניות ל1400 חדרים אבל רק מלון אחד ידוע שמוקם בפועל. בנצרת יש דיווח על 2900 חדרים בתכנון וידוע על 800 שכבר בתוכניות ובנייה ממשית. בתל אביב מתוכננים אלפי חדרים אבל רק כ1000 כבר נבנים בפועל. בירושלים גם מתוכננים 8000 אבל רק כ200 כבר מתקדמים בתכנון בפועל ובשלבי בנייה שונים (חלק ניכר בתוספת עשרות חדרים למלונות קיימים) וכך הלאה.

בחיפה מתוכננים עד 2000 חדרים.

700 חדרים ב17 מלונות בוטיק, ו600 חדרים בתור שלב ראשון של פיתוח דרום חיפה (אזור האצטדיון, פארק מדעי החיים ותשתיות התחבורה כמו קו הרכבת לעמק יזרעאל) בהמשך כבר מתוכננים עד 50 חדרי מלון.

באשדוד תוכננו 9 מלונות. שתיים כבר נבנו. קראון פלאזה שפתיחתו מעוכבת וווסט שכבר נפתח.

ש מים

New member
המגדל/המלון מאושר כבר לפחות 10 שנים

יש להבדיל בין "מאושר" (בתכנית) לבין "נבנה" בפועל. יש לי תחושה שהנתונים שהבאת די מערבבים בין השניים.

ש מים

New member
השלד קיים כבר שנים

שיקולים כלליים ומשפטיים מנעו את השלמתו עד כה. כנראה שנפתרו התסבוכות המשפטיות. אבל אני בספק לגבי הכלכליות ביעוד תיירותי. ימים יגידו...

ש מים

New member
9,000 צימרים (לא כלכליים)

כשחלק גדול (בוודאי אלה שבאזורי הביקוש) לא משמשים לדעתי לייעודם המוצהר, התיירותי...

zahipan10

New member
בבאר שבע מתגבשת בימים אלה תוכנית להצפת נחל...

באר שבע, לפי התוכנית יוצפו 8 קילומטרים מהנחל העובר בתחומי פארק נחל באר שבע, ויוקמו לאורכו אטרקציות מים רבות, בתי קפה, מסעדות, מרכזים מסחריים, שכונה חדשה, ואלפי חדרי מלון, (למעשה 2 מרכזים מסחריים סמוך לנחל כבר נבנים או שבנייתם הסתיימה, והשכונה החדשה בשלבי תכנון), הפרוייקט הזה נבנה בנוסף לפרוייקט מים אחר שנבנה בפארק נחל באר שבע והוא האגם המלאכותי הגדול בישראל בשטח 90 דונם שבנייתו תסתיים ב-2014.

את הפרוייקט הזה מוביל מנכ"ל קק"ל ארה"ב בשיתוף עיריית באר שבע, שמממנים ביחד 50% ממהפרוייקט, כאשר ימצאו מימון ל-50% הנותרים הפרוייקט יוכל לצאת לדרך.

בנוסף, כיום נבנים 2 בתי מלון בוטיק בעיר העתיקה, ובית מלון נוסף מתוכנן להיבנות בפארק ההייטק עם מרכז קונגרסים, בעבר היזם אלי להב רצה להקים בית מלון וקאנטרי בסמוך לקניון הענק שהוא הקים אבל זה לא יצא לפועל.

נ.ב: אני מצרף הדמייה של נחל באר שבע המוצף.

למעלה