לפי העיתונות אנחנו על סיפה של מלחמת אזרחים .

DANIAVNI

Well-known member

אני כל כך נבוך שאין לי מה לאמר
שני הצדדים ירדו מהפסים .

שני הצדדים ירדו מהפסים .
רבתי/התדיינתי אתמול עם מי שסיפר אותי ועם הבת שלו לגבי הסכסוך עם הערבים.

לעניות דעתי בסוף זה הכל עיניין של שטח,שמאל מוכנים לוותר על השטח,ימין לא.

למה?

לכולם יש תירוצים מפה ועד הודעה חדשה.

שורה תחתונה לשמאל יש בתים/דירות במרכז ומעט ילדים.

לימין/דתיים פחות דירות ובתים והרבה יותר ילדים...

בארץ כ"כ צפופה וקטנה שבכל מקום אסור לבנות מכל מיני סיבות נלחמים בשיניים על הנדל"ן.

התירוץ המרכזי של הימין - הערבים רוצים להרוג אותנו,ושל השמאל אפשר להגיע לפשרה,

אבל האמת שכל אחד מדבר מהפוזיציה הנדלנית הנוכחית והמצופה שלו...

evglev1

Well-known member
מנהל
רבתי/התדיינתי אתמול עם מי שסיפר אותי ועם הבת שלו לגבי הסכסוך עם הערבים.

לעניות דעתי בסוף זה הכל עיניין של שטח,שמאל מוכנים לוותר על השטח,ימין לא.

למה?

לכולם יש תירוצים מפה ועד הודעה חדשה.

שורה תחתונה לשמאל יש בתים/דירות במרכז ומעט ילדים.

לימין/דתיים פחות דירות ובתים והרבה יותר ילדים...

בארץ כ"כ צפופה וקטנה שבכל מקום אסור לבנות מכל מיני סיבות נלחמים בשיניים על הנדל"ן.

התירוץ המרכזי של הימין - הערבים רוצים להרוג אותנו,ושל השמאל אפשר להגיע לפשרה,

אבל האמת שכל אחד מדבר מהפוזיציה הנדלנית הנוכחית והמצופה שלו...
לא נכון, הערבית הוכיחו שמבחינתם הסכסוך לא על שטח, ומבחינתם הבעיה היא קיומה של מדינה יהודית, לכן גם כשהשמאל קיבל רוב ברור גם כשברק נבחר וגם כשאולמרט נבחר, אמנם אולמרט טען שהוא מרכז ובא מהליכוד, אבל הוא נבחר על מצע של וויתור על השטח ולא הצליח. כי אפילו קיומה של מדינת ישראל היהודית הציונית בגבולות שכונת שנקין פוגעת בכבוד הלאומי של הערבים.

lemner40

Well-known member

שני הצדדים ירדו מהפסים .
כמו שאני חוזר ואומר
בישראל יש עמים שונים שאין בינהם שום קשר
ואין עקרונות משותפים בשום תחום
יש ערבים, רוסים, חרדים, מתנחלים, בדואים, ערסים, חילונים, פריפריה מסורתית, דרוזים, אתיופים, וכו

DANIAVNI

Well-known member
כמו שאני חוזר ואומר
יש ערבים, רוסים, חרדים, מתנחלים, בדואים, ערסים, חילונים, פריפריה מסורתית, דרוזים, אתיופים, וכו
כנראה שאנחנו מעין מיני ארצות הברית שרוצה להיות מדינת העם היהודי
וזה לאט לאט ומשנה לשנה, פחות הולך
האחרון שיכבה את האור .

Cranio

Well-known member
כמו שאני חוזר ואומר
בישראל יש שתי מדינות -
מדינת נתניהו
ומדינת ישראל

סה טו

Harrington

Well-known member
מנהל
בישראל יש שתי מדינות -
מדינת נתניהו
ומדינת ישראל

סה טו
זה מצטרף למדינת תל אביב ומדינת ישראל, מדינת בני ברק ומדינת ישראל, מדינת איו"ש ומדינת ישראל, ועוד סדרה ארוכה של זוגות מדינות שתוארו בעבר :). אשרינו שזכינו שכעת מדובר במדינת ראש הממשלה הנבחר על-ידי רוב הציבור בישראל להנהגתו ומדינת ישראל. אמנם יודעי דבר וקנטרנים כמוני יטענו שזה אותו דבר, היינו הך של ממש, אבל זה רק ליחידי סגולה :cool:.

שחר 676

Well-known member
כמו שאני חוזר ואומר
יש דת יהודית שמחברת בין היהודים להוציא את אותם "גויים לעתיד" משבט השמאלנים ....אלו ששכחו מאין באו ולאן הם הולכים - עולם הולך ונעלם.

בני מיעוטים קיימים בכל מדינה

נערך לאחרונה ב:

evglev1

Well-known member
מנהל
כמו שאני חוזר ואומר
ספר את זה לכל המשפחות המעורבות, בניגוד לפלסטינים שהם כל כך עם, שאצלם לתושבי חברון ותשובי שכם אסור להתחתן ביניהם.

Harrington

Well-known member
מנהל

לפי העיתונות אנחנו על סיפה של מלחמת אזרחים .​

פתרון בדוק ומנוסה יש לעניין והוא להפסיק לצרוך את אותה עיתונות. מובטח לך שברגע שתעשה זאת, כל חשש למלחמת אזרחים יתעופף לו מחלונך לבלי שוב. השקט והרגוע יחזרו לנפשך, אתה תחזור לפגוש את עם ישראל באחדותו ברחובות המדינה וגם אם פה ושם תיתקל בכאלו שדעתם שונה משלך, שניכם תסתדרו מצוין על כוס קפה ומאפה ויש המהדרין, כוס קפה וסיגריה.

מקריאה מרופרפת של המאמר אליו הפנית, הכותב חי לו בלה-לה-לנד מדומיין. הוא כותב על: "העימות החוקתי סביב פיטורי בר יסתיים". דא עקא, יתכן שפיטורי בר הם משבר. יתכן גם שכלל לא. אבל "משבר חוקתי"? דחיל רבאק, עד כמה הכותב חושב שקוראיו מפגרים? מה לסוגיית פיטורי בר ולענייני חוקה? מה חוקתי בפיטורים אלו? בין אם יעברו בשקט ובין אם תתפתח מלחמת עולם משפטית (רמז: לא צפוי משהו קיצוני במיוחד שלא ראינו כבר), המונח "חוקתי" כלל לא קשור לנושא. נחמד לדחוף אותה כהנפצה כדי להישמע חכם, אבל זה מיועד רק לכאלה שמשוכנעים אבל ממש משוכנעים שכל קוראיהם מפגרים. ברנע כנראה אחד כזה. חבל להצטרף אליו.

Cranio

Well-known member

שני הצדדים ירדו מהפסים .
למה זה מפתיע אותך?

שחר 676

Well-known member

שני הצדדים ירדו מהפסים .
צה"ל תחת הרצי הלוי היה גוף פוליטי ותחת הרמטכ"ל זמיר צה"ל א פוליטי.

שב"כ תחת רונן בר/ארגמן ושו"ת הוא גוף פוליטי שכעת מתמרד נגד הניסיון להוציא את בפוליטיקה ממנו.

איפה נשמע על ראש שב"כ לשעבר המאיים על ראש ממשלה מכהן ?

evglev1

Well-known member
מנהל

שני הצדדים ירדו מהפסים .
לפי העיתונות גם בתקופת הרפורמה לפני השבעה באוקטבר היינו על סיפה של מלחמת אזרחים. וזאת גם אחת הסיבות שהחמאס בחר בעיתוי הזה כדי לתקוף.

ריקי זו אני

Well-known member
האמת שאני לא רואה בדמיוני מלחמת אחים, או מלחמת אזרחים כזו או אחרת... ובכלל משהו בסגנון... מה שאני שומעת (וזה באמת לא הרבה...) זה מיני אהודי ברק שמדברים בפטוס על מרד לא אלים שבסופו או מתחילתו אי תשלום מיסים...
מנגד, אני שומעת על פריחה בגבית המיסים בישראל... והודים ברקים לא מראים לעם כיצד הם פועלים על באמת...
הרי נקח את הפרשנים... שכר פנסיה של אלוף במיל... + איזה מכון... + פרשנות קבועה... יאללה מרוד. אפס.
הכל דיבורים... הכל דיבורים.
ולמה מדברים?
1. למה לא?
2. כמה זמן עוד נשאר?
כדי לצאת למלחמה מכל סוג... צריך מוטיבציות... אז נניח שאולמרט או הבורסאי מחיל האויר שאת שמו לא זוכרת... היה מבטיח נניח פנסיה תקציבית לכל בני ה-35 ומעלה... ברמה של פנסיה של תת אלוף... ונניח שהלוחמים הללו היו קונים את הבלוף... נניח.
אבל בני 77-86... יוצאים לשה הקרב בלי חיילים???

Harrington

Well-known member
מנהל
האמת שאני לא רואה בדמיוני מלחמת אחים, או מלחמת אזרחים כזו או אחרת... ובכלל משהו בסגנון... מה שאני שומעת (וזה באמת לא הרבה...) זה מיני אהודי ברק שמדברים בפטוס על מרד לא אלים שבסופו או מתחילתו אי תשלום מיסים...
יש החולמים כבר שנים על מלחמת אזרחים בישראל, או מלחמת אחים לאלו שמכירים בכך שכולנו אחים. זה לא באמת משהו חדש. לפעמים זה נראה כמעט כמו חלומות רטובים של החפצים בכך. המציאות כמובן וכרגיל, שונה בתכלית השוני. אם תדעי להתעלם מהתשקורת, ברוב המקומות בהם תסתובבי במדינה תגלי אחדות וגם במקומות בהם זו פחות באה לידי ביטוי, בוודאי שזה לא מגיע לרמה של מלחמה כלשהי. יריבות כן, לפעמים אינטנסיבית. לגיטימי. אנחנו חיים בדמוקרטיה תוססת (על אף הטענות לקיצה) והנושאים שעל הפרק בתקופה זו לא רק שחשובים מאוד, הם גם רגישים (מלשון רגשיות) מאוד.

מכאן ועד למלחמה כמו שציינת, יש עוד חתיכת דרך לעבור ושום דבר לא מלמד על כך שהתחלנו לפסוע בדרך זו. אבל בנושא הזה כמו בכל נושא בימינו, לא רק שיש מי שחולם על מלחמת אחים, יש גם מי שנראה לו חשוב לעשות כאילו אנחנו אוטוטו שם. זה חלק מהנרטיב, מהכאוס שמבקש המחנה ההוא ליצור בישראל. מבחינתו, הישראלי הממוצע שיושב בבית ולא מעורב, אם יקרא שאנחנו תיכף במלחמת אחים, יסיק מכך שביבי צריך ללכת ובבחירות הבאות יצביע 'נכון'. זה כל הסיפור.

אז אנשים כמו ברנע וחבריו מנצלים את הבמה שניתנה להם כדי לקדם את האג'נדה הזאת. כדי לקדם את הכאוס. כשהם לא מצליחים להביא אותה בפועל, הם יעשו כאילו. מבחינתם זה המשחק, זאת המטרה, וכל הכלים כשרים להשגתה. המציאות כאמור, במקום אחר ואשרייך שאת יודעת לזהות זאת.

certified.woke

Well-known member
יש החולמים כבר שנים על מלחמת אזרחים בישראל, או מלחמת אחים לאלו שמכירים בכך שכולנו אחים. זה לא באמת משהו חדש. לפעמים זה נראה כמעט כמו חלומות רטובים של החפצים בכך. המציאות כמובן וכרגיל, שונה בתכלית השוני. אם תדעי להתעלם מהתשקורת, ברוב המקומות בהם תסתובבי במדינה תגלי אחדות וגם במקומות בהם זו פחות באה לידי ביטוי, בוודאי שזה לא מגיע לרמה של מלחמה כלשהי. יריבות כן, לפעמים אינטנסיבית. לגיטימי. אנחנו חיים בדמוקרטיה תוססת (על אף הטענות לקיצה) והנושאים שעל הפרק בתקופה זו לא רק שחשובים מאוד, הם גם רגישים (מלשון רגשיות) מאוד.

מכאן ועד למלחמה כמו שציינת, יש עוד חתיכת דרך לעבור ושום דבר לא מלמד על כך שהתחלנו לפסוע בדרך זו. אבל בנושא הזה כמו בכל נושא בימינו, לא רק שיש מי שחולם על מלחמת אחים, יש גם מי שנראה לו חשוב לעשות כאילו אנחנו אוטוטו שם. זה חלק מהנרטיב, מהכאוס שמבקש המחנה ההוא ליצור בישראל. מבחינתו, הישראלי הממוצע שיושב בבית ולא מעורב, אם יקרא שאנחנו תיכף במלחמת אחים, יסיק מכך שביבי צריך ללכת ובבחירות הבאות יצביע 'נכון'. זה כל הסיפור.

אז אנשים כמו ברנע וחבריו מנצלים את הבמה שניתנה להם כדי לקדם את האג'נדה הזאת. כדי לקדם את הכאוס. כשהם לא מצליחים להביא אותה בפועל, הם יעשו כאילו. מבחינתם זה המשחק, זאת המטרה, וכל הכלים כשרים להשגתה. המציאות כאמור, במקום אחר ואשרייך שאת יודעת לזהות זאת.
מה שנחוץ זו מלחמת אזרחים...

למעלה