לפי הפרומו השופל טליה שוברת את שיאי הבורות...

• פותח הנושא 25330
  • פורסם בתאריך

25330

New member
לפי הפרומו השופל טליה שוברת את שיאי הבורות...

של עצמה

לשיר את המנון מורדי גטו וילנה ("הנה אל נא תאמר דרכי האחרונה," מילים: הרש גליק; לחן עממי בעיבוד: משה וילנסקי) ששרו אנשים שעלו לרכבות המוות או שיצאו למשימות התאבדות, כאשר את קופצת בנג'י במסגרת שעשעון טלויזיה מהווה אובורות איומה או גסות רוח ופגיעה בסמלים וזכרם של הפרטיזנים או שניהם כאחד.

רק על רקע הפגיעה בזכר הקורבנות טליה צריכה להיות מודחת. ועוד לחשוב שהיא חשבה ששירת המנון הפרטיזנים ירשים משהו ב"השכלתה" ו"חוכמתה," "ידענותה המופלגת" וכו'. פשוט בזיון, בזיון בזיון של בורה חפרהית כל כפיות הזהב שבעולם.

25330

New member
*בורה חפרנית ומפונקת עם כל כפיות הזהב שבעולם*

Lepton

New member
איזה שטויות...

ראשית, השיר נכתב על מורדי גטו ורשה, והוא שיר המרומם את המתנגדים לנאצים ולא מתייחס לקורבנות מחנות ההשמדה, אבל זה לא משנה. מה שמשנה זה שמספיק עם ההתחסדות הזו. תיכף תגידי שגם במצב האומה אסור היה לצחוק על זה שאורנה קראה בטעות לבירקנאו בירקנהאו. די, תרדו מזה. אנחנו ב-2013.

(להבהרה, כמעט כל המשפחה של אבי וחלק מהמשפחה של אמי נרצחו בשואה).

25330

New member
אתה גם טועה עובדתית וגם פסול מוסרית - בבקשה

Written by the martyred Partisan from Vilna, Hersh Glick, this song become the official anthem of the Jewish underground there. "Written in blood not ink, not a free" bird's song the people have sung it among falling walls' claching pistols"

לא על כל דבר חייבים להגן. בטח שלא על מעשה כל-כך פסול ונלוז כדי להראות כמה את חכמה ונעלית מעל כל אדם. לפעמים צריך לקרוא לרוע בשמו. זה כבר הרבה יותר מעבר לריאליטי או "סתם" בידור. אני במקומך הייתי מתביישת בשקט ומצטרפת לקריאה למועצת הרשות השניה להדיח לאלתר את השופלית השפלה שכדי לפאר את עצמה ולהתפאר השתמשה בזכר קורבנות הפרטיזנים והמחנות.

Lepton

New member
נו באמת

השיר אכן נכתב ע"י איש גטו וילנה, אבל הוא נכתב על מורדי גטו ורשה. כדאי לבדוק את העובדות לפני שאומרים "אתה טועה עובדתית".

לטעמי זה לא רוע, זה לא פסול, זה לא נלוז, זה לא רוע, ההיפך. כל הכבוד על זה שהיא לא מתקפלת כל פעם שאומרים גטו ורשה אלא מתייחסת לנושא בעיניים של מי שחי ב-2013. מספיק עם הגלותיות הבלתי נסבלת הזו. די, תתייחסו למה שקורה סביבנו היום, תנו כבוד לפרטיזנים אבל אל תהפכו אותם למשהו שאסור לנשום על ידו.

25330

New member
שוב קשקוש עובדתי וכשל מוסרי

אם כל יסוד למה שאתה טוען. גטו וילנא נקודה!

מוסרית, אין לי פשוט מילים. אם זכרם של אלו ששרו על דרכם האחרונה הולם לתאר קפיצת בנג'י במסגרת שעשעון טלויזיה שיבושם לך ב-2013, 1945 או כל תאריך אחר. ועוד מאשה טקטית בעלת נימוסים טובים, טקאט והשכלה שנרכשה במוסדות הטובים שבעולם. מצטערת מבחינתי כאן מסיים הויכוח. יש גבול לפגיעה שאני מוכנה לסבול בזכרם של סמלים עולמיים (world heritage בשפתה של החכמה ובעלת הטקט). נראה לי שכדאי להפנות את טיעוניך למועצת הרשות השניה. אולי הם מחפשים עורך-דין.

Lepton

New member
איזה חלק במשפט...

"לזכרם של לוחמי מרד גטו ורשה" (מתוך הקישור שהבאת) לא ברור לך?

אז זהו ש....

ויקיפדיה לא מאוד מדייקת, בנושאים כאלו לפעמים משתלם לדעת אידיש
הנה מתוך יד ושם:

"המנון הפרטיזנים נכתב על ידי הירש גליק ליחידת הפרטיזנים היהודית של גטו וילנה, FPO, והפך להמנון המרד היהודי. ההמנון הושר בגטו וילנה ובקרב הפרטיזנים של וילנה ונפוץ בקרב היהודים שהיו במחנות עבודה, במחנות ריכוז ובקרב קבוצות פרטיזנים אחרות. השיר הפך להמנון המושר בעצרות זיכרון ליום השואה בישראל ובארצות אחרות.

השיר מעודד ומשבח את הגבורה והמרד. השיר מהווה עדות לסבל ולהקרבה של היהודים למען החופש ועל כן יש להמשיך ולשיר אותו מדור לדור."

אתם מתנצחים ככה מתחילת העונה?

קחו חדר! או שתרשמו כזוג לעונת המירוץ הבא, אני אשאר כאן לסנגר על שניכם, מבטיח!

אורישקי

New member

מה יש בה שאין בך?

מה בה גורם לך לקנא בה כל כך ולשנוא אותה שנאה כל כך עמוקה , שנאה עיוורת, שנאה יוקדת.

אני מנחש מה, אבל שומר את הניחוש לעצמי.

choco2602

New member
אני לא יודעת למה אנשים כל כך מתמרמרים עליה..

טוב לך יש כמה השערות..

25330

New member
עצת חינם אחת ומספר הערות

עצתי תמיד: במקום פסיכואנליזה מדומיינת של דמות שאינך מכירה עדיף תמיד לערוך אנליזה של הטקסט שלפניך. דברי ברורים, מנומקים ופשוטים. מותר לא להסכים ואפשר להתווכח בטיעונים לגוף הכתוב ולא לגופה (או מניעי נפשה) של הכותבת. אני לא מסכימה עם Lepton ונימוקיו. עם-זאת טענותיו מעוררות מחשבה ולכן בהכרח שומרות על תרבות ורמת דיון.

אם לדעתך יש מרמור אצל מספר אנשים במקביל מאותו מוקד מן הסתם לא כולם טועים ולא כולם שיכורים. אני לא בטוחה שמדובר במרמור אלא בבקורת על מי שהחליטה לבקר בכל שבוע, בפריים-טיים על מסכינו. יש מי שקונה עולמו כך (הסגולות, הסוורים, דנה, רומי ואחרים בתוכנית זו בפרט ובריאליטי בכלל) ויש מי שחושפת ערוותה כל פעם מחדש, לא רק מול הפאפראצי אלא גם את ערוות דמותה, תרבותה וכו'.

בסופו של יום מה שראליטי מנסה לעשות (טוב חייבים להודות, לפעמים בהגזמה) זו הזדהות רגשית. במקרה של חילול ופגיעה בסמלים מקודשים למען האמת, זה הרבה הרבה מעבר להזדהות רגשית. לדעתי מדובר ביכולת בסיסית להבחין בין טוב לרע, מגונה ופסול, לניצול נכון של תשומת לב ציבורית במסגרת ריאליטי.

choco2602

New member
מעכשיו נבטל כל תכנית עם בדיחות

וכל יום יהיה יום הזיכרון של דיכאון ועצב.
אסור להגיד במדינה הזו שום דבר. כל דבר שנאמר ישר נמתחת ביקורת נסחפת שהאדם בכלל לא כיוון לאותו מקום.
טליה אומרת שאצלה בקולג' אנשים לא היו עושים מסיבות ושותים, ישר "היא מתרברבת בזה שהיא למדה בקולג'". חשבתם אולי שבאמת היא נזכרה במה שהיה אצלם ולא, היא לא מתרברבת.
היא טועה בדבר אחד או שניים ישר היא "בורה ומדברת שטויות"
אבל זוג שאומר "בין הפטיש לסנדל" או מילה באנגלית ואז משפט בעברית לאנשים במדינה זרה הוא פשוט גאון הדור.
די לשפוט כל מעשה ותזוזה הכי קטנה. אז היא אמרה משפט כזה. מי אמר שזו הייתה הכוונה שלה. לפעמים ברגע מסוים עולה לאדם משפט לראש, שלא בהכרח קשור להקשר המקורי שלו. אז די כבר לנתח ולשפוט.

זה לא שיעור ספרות ולא שיעור היסטוריה, בסך הכל תכנית ריאלטי, אז די לניתוחים המוגזמים לכל משפט שנאמר!

אורישקי

New member
אוי נו באמת, זה ממש לא נבע משום התנשאות

זה שיר מאד מוכר. לי אישית זה גרם לחייך ובדרך כלל בדיחות שואה עושות לי רע.
די כבר עם השנאה שלך, ת פתטית.

אפשר להזדהות עם מצבה של טליה באותו רגע

קורה שאנשים פולטים דברים בלי לחשוב פעמיים כשהם במצבי לחץ והתמודדות עם פוביות, יתכן שהדבר הראשון שקפץ לה לראש לפני הקפיצה הגדולה זה מילות השיר ''אל נא תאמר דרכי האחרונה'' ללא קשר לפרטיזנים לשואה או כל דבר אחר חוץ מהנה אני קופצת והלוואי שאשרוד את זה..

גם במשימת שודדי הים (לפני המפגש עם האווזים הטורפים), הרטיה על העין הזכירה לה את משה דיין שמשום מה זוכרת אותו כזה שנלחם בגבורה על תל חי, אז מחנכיה שמו דגש על לימוד השפה האנגלית ולא כלכך מורשת ישראל, נו שוין, נסלח לה!

25330

New member
סייג לבורות, טפשות, או פוביה, פשוט שתיקה

מה גם שלדעתי לא הפוביה היא עיקר. שילוב של בורות, גסות רוח וחוסר כבוד או טאקט עם אובססיה אקסהביציונית והעדר כל חוש בקורת זה כל הסיפור. שים לב שה"פוביה" לא השכיחה ממנה את מיקום המצלמה ואת הדמות שהיא אמצה לעצמה בנוכחותה ולמעשה, רק בשל נוכחותה של המצלמה. חבל שהיא לא בקרה (לפחות) בשעור באולפנה שלימדו על "סייג לחוכמה" או "לא מצאתי טוב לגוף יותר משתיקה".

אם כבר סיפור, יתכן שכל התדמית על ה"שכלה" ומורים מדוייקת בערך כמו ידיעת היסטוריה (או כל תחום אחר) של השופלית המוכשרת וחכמה באדם, שבמהלך תוכנית אחת הספיקה להחזיק מעמד ולהחליף לא פחות משלושה! מקצועות (לפי הכתוביות בתוכנית: עובדת היי טק, מנהלת פרוייקטים, ויועצת אירגונית) ועוד היד נטויה. או זו שנרדפת תמיד מהצורך שלה להגדיר את הפלזמה מחדש ואגב כך נכפית להראות כמה היא ידענית הבכל בכל, וכמה היא נעלית על כל בן-אנוש אחר.

במקרה זה אין לא סליחה ולא מחילה. משתתפים אחרים, שפחדו לא פחות, לא חיללו ולא פגעו בסמלים כמו-מקודשים כשם שנהגה (לפי הקדימון) מי שתחלל ותפגע בכל סמל, אדם וזכרון רק כדי לפאר את עצמה ולהוכיח את עליונותה.

Lepton

New member
מקאנת? עדיף שתשמרי את זה לעצמך

טליה סיימה בהצטיינות תואר ראשון באוניברסיטה עם הדירוג השמיני בעולם (להשוואה - האוניברסיטה העברית מדורגת במקום ה-140) ותואר שני באוניברסיטה המדורגת במקום ה-11. היא לא הוגדרה מעולם כעובדת הייטק - מי שעובד הייטק זה קובי. טליה היא אכן יועצת אירגונית ומנהלת פרוייקטים, אין סתירה בין הדברים ואנשים עם איכויות כמו שיש לה יכולים בהחלט גם לבצע וגם לייעץ. ולשיר את שיר הפרטיזנים - שיר המדבר על גבורה והתגברות - זה לא סמל מקודש.

חבל שאת לא נצמדת לעובדות, אבל אם המצאת את מרד גטו וילנה שלא היה מעולם, או העברת אליה את המקצוע של קובי, רק כדי למצוא עוד סיבה להתנפל עליה - אין לי מה להוסיף.

תשמרי את הקינאה לעצמך, תני כבוד לאנשים חכמים וצנועים כמו קובי וטליה ותפסיקי עם ההתלהמות המבחילה הזו.

אורישקי

New member
והיא עוד חושבת שהיא שרה את השיר

כדי להראות שהיא יודעת את השיר.
ממש פתטי.

25330

New member
התאיר עיני היכן כתבתי כביכול "מרד גטו וילנה"?

אך מהי המצאה דברים שלא היו למי שלא מסוגל להבחין, כפי שכבר ציינתי, בין טוב לרע, מגונה ופסול ללגיטימי ובין תוכנית מציאות למציאות שבה מליונים מצאו עצמם בתעשיית השמדה נוראית. מעניין שבעבור לא מעט זוכי פרסי נובל האוניברסיטאות בישראל היו טובות דיין ללימודי תואר ראשון ורק אחר שהוכיחו עצמם "בביתם" המשכו לתארים מתקדמים וקריירות אקדמיות מחוץ לישראל. אגב בדוק את מקומה של א"ע במדד ה-Q2. הפתעה מריעשה מובטחת.

אמרתי ואחזור סיפור "לימודיה" והשכלתה של השופל החכמה באדם שלא מפספסת שום פתיחה (גם של חשבון בנק) כאחרונת אביבית בר-זוהר טעון לדעתי בדיקה וצריך עיון ספקני. לא אחת לימודים בחו"ל זה סיפור כיסוי בבחינת רחוק מהעיין, רחוק מהלב ורחוק מאוד ממי שמכיר מכלי ראשון ויכול להעיד על טיב ואיכות המתפארת בפיה שלה.

אגב איך השופלית שמצילה את העולם - לצד אביבית בר זוהר בעיקר בפתיחות - לא מחזיקה לפחות לאורך אותה תוכנית באותה תעסוקה ומקצוע? מי שהאוניברסיטאות בישראל קטנות למידותיה (או שגם זה סיפור קבלה למשהו?) לא תדהים את עולם התעסוקה בכישוריה ויכולותיה המדהימות? מדוע זו השופלית שלא מבחינה בין המנון פרטיזנים וקורבנות מחנות השמדה לשעשועון ריאליטי ומוזיקת רקע תואמת נזקקת לחיזוקים ואישורים לכישוריה המופלגים אינטלקטואלית ואחרת דווקא בראליטי אחרונת ליהיא גרינר ולא בוהקת ככוכב שביט בתחום התמוחתה והשכלתה המופלגת?

אבל באמת אלו שאלות קשות למי שמתקשה להבחין בין טוב ורע ובין תוכנית ראליטי והפיכת אשוויץ לדיסני-אשוויץ. מחליא, פשוט מחליא.

למעלה