לפי מה אני בוחר ציוד סקי?

BenMan

New member
לפי מה אני בוחר ציוד סקי?

לפי מה אני בוחר את ציוד הסקי המתאים לי(אורך מגלשיים מתאים)? אני בן 13, גובה 150 מה אתם חושבים שמתאים לי?

alonaski

New member
אני לא ממש מומחית לזה אבל...

כעקרון - אתה צריך לבחור לעצמך מגלשיים באורך הגובה שלך. העקרון הוא - ככל שהמגלשיים ארוכים יותר = הם מהירים יותר, וההיפך. אם אתה גולש מתחיל - הם צרכים להיות קרובים ביותר לגובה שלך. אם אתה מנוסה יותר - אתה יכול להינות ממגלשיים ארוכים בעוד איזה 10 ס"מ... אבל... יש פה גם את העניין שאתה בגיל ההתבגרות עכשיו ואתה נמצא בקצב גדילה מואץ, אני מניחה... אז אולי שווה לך לקחת מראש - מגלשיים ארוכים יותר שיתאימו לך גם לשנה הבאה ושנה אחרי... ובקיצור - נסה להתייאץ עם המוכר בחנות או עם ידענים גדולים ממני...

alonaski

New member
ודאי!!!

מהשורש נ.א.צ אוצלי גוצלי!
אני לא רשמתי להתיאץ!!!! רשמתי: "להתיעץ"! - זה המחשב שינה!!!...

ש.פ.ד

New member
אני מניח שאתה מחפש ציוד מודרני ../images/Emo8.gif

פעם, היית מתחיל עם מגלשים שאורכם זהה לגובה שלך, וככל שהשתפרת היית גולש עם מגלשים ארוכים יותר ויותר עד כדי 20-25 ס"מ יותר מגובהך. כיום, עם הצגת המגלשים הפרבוליים, המצב השתנה: משמעות המגלשים הפרבוליים היא שהסקי יכול להיות מהיר יותר גם כשהוא קצר (שטח בסיס גדול יותר) ועדיין לשמור על מספיק אורך שפה כדי לתמוך בפניות מהירות. המשמעות היא שמומלץ להתחיל מסקי באורך של כ- 15-10 ס"מ פחות מגובה הגולש, ולהתפתח עד לכדי סקי שאורכם זהה לגובה הגולש. סקי ארוכים יותר מיועדים לתחרויות ממש. אני, לאחר הרבה מאוד שנות גלישה, משתמש כיום בסקי מאוד פרבוליים באורך קצר מגובהי ב- 5 ס"מ. מעולם לא היתה לי בעיית מהירות עם סקי באורך שכזה, ומצאתי שהם מהווים פשרה מצויינת מבחינת יכולת התמרון והשליטה בכל סוגי המסלולים (וגם מחוצה להם
). אם אתה יוצא לשבוע סקי, הייתי ממליץ לך לשכור סקי בחנות טובה (אם אתה גולש דרך מועדון - שכור סקי מחוץ למועדון). אם רוכשים חבילת סקי מעט יקרה, מעבר לתועלת שבציוד איכותי יותר, תוכל "לבלבל" לבעל החנות את המוח ולהחליף במשך השבוע כמה זוגות סקי, כדי להתרשם ולמצא את זה שמתאים לך.

קניית ציוד סקי- לא תמיד כדאי.

אם אתה לא נוסע לסקי יותר מפעם אחת בשנה- זה לא משתלם! ציוד סקי סביר בחו"ל יעלה לך לפחות 400 יורו. פעם בשנה המגלשיים חייבות טיפול (השחזה, סתימת חריצים, ווקס) כ-30 יורו. מהשנה חברות תעופה מסוימות מקפידות על משקל המטען (סקי שוקל בין 5 ל-7 ק"ג). כלומר כדי להחזיר עלויות אתה תשתמש בהם לפחות 5 שנים. היום הציוד מתחדש במהירות ועדיף (לדעתי) לנסות חדש.

zambush

New member
אבל מצד שני ../images/Emo73.gif

זה חוסך תורים מעצבנים בחרמון, וכמובן את הבושה להגיע בדיוק כשנגמר להם כל הציוד להשכרה...

למעלה