לפי מה שהבנתי - חובת ליווי לחצי שנה בכל גיל

לפי מה שהבנתי - חובת ליווי לחצי שנה בכל גיל

לשאלתי האם נהג מעל גיל 24 יהיה חייב בחובת ליווי של חצי שנה ענה צוות הפייסבוק של אתר הכנסת:

"אנו מודים לך על פנייתך. תשובת הלשכה המשפטית של הכנסת:
נבקש להשיבך כי בהתאם לפקודת התעבורה, נהג חדש הוא "מי שניתן לו רישיון נהיגה ולא היה בידו קודם לכן רישיון נהיגה שאינו רישיון לנהוג באופנוע, בטרקטור או במכונה ניידת".
לפיכך, על כל נהג חדש, ואין זה משנה מה גילו, חלות ההוראות החלות על נהג חדש, כך שגם נהג חדש בגיל 24 ומעלה חייב בחובת ליווי.
בברכה, צוות הפייסבוק של הכנסת".

מה זה אמור להביע? למה לחייב אדם מבוגר בחצי שנה ליווי בנהיגה ובהשפלה של ללכת עם אבא ואימא למשרד הרישוי שהם יחתמו שעשו להם כך וכך שעות ליווי? אנשים מבוגרים זקוקים למכונית לצורך הגעה לעבודה, לקניות, לסידורים עבור הבית ועוד. כל יום ללא מכונית משמעותו קושי ניכר. עם כל הכבוד, יש הבדל בין ילדים למבוגרים. ילדים יכולים להסתדר ללא מכונית ומקסימום יסעו לבילויים באוטובוס (אולי עדיף שכך), אבל מבוגרים שמנהלים בית ועובדים זקוקים לאוטו באופן יום יומי. לילדים יש לרוב מי שישמש כמלווה. למבוגרים פעמים רבות אין מי שישמש כמלווה, ואין זה מוצדק להפיל על הורים מבוגרים/אחים עסוקים את חובת הליווי. למי לדעתכם אפשר לכתוב כדי לנסות לשנות את המצב האבסורדי הזה?

ravidmos1

New member
תשובה

ערב טוב !
אני לא יודע מאיפה הם הביאו את התשובה הזאת אני יודע שבשהתלמות השנתית של מורי הנהיגה
שעברתי לפני כחודש הופיע בפנינו עו"ד שמוסמך מטעם משרד התחבורה להעביר את ההשתלמות
ובפירוש אמר שמי שיקבל רישיון מעל גיל 24 יהיה פטור מחובת ליווי .
אני מניח שהוא יודע את החוקים על כל נספחיהם מאחר והוא למעשה הצינור שמעביר את החוקים והתקנות שמשתנים כל שנה .
אני יכול להגיד לך מנסיון שבכל שינוי יש לפעמיים תשובות שונות וברגע שהחוק יכנס ויופעל נהיה הכי חכמים.

מקווה שעזרתי

רביד - מורה לנהיגה בראשון לציון והסביבה 054-6269924.

למעלה