לפי מה שהבנתי

צעד

New member
לפי מה שהבנתי

כדי ללמוד בארה"ב לא צריך תעודת בגרות מלאה האם גם בשביל "רק" לעבוד, בסטטוס חוקי כמובן, גם לא צריך? ואם מישהו יוכל להסביר לי קצת יותר על המבחנים שעוברים בכניסה לארה"ב אני אשמח. האם גם תיירים בלבד עוברים את המבחנים האלו? והאם כדאי לי להכנס בוויזת תייר ואח"כ, כשאני כבר בארה"ב, לבקש וויזת עבודה? בתודה.
 
לא כל כך הבנתי את שאלתך

על איזה מבחנים אתה מדבר?? "בכניסה" לארה"ב אין שום מבחנים, לא לתיירים ולא לאף אחד אחר, אלא אם כן אתה מתייחס לשאלות של פקידי ההגירה בתור מבחנים? ובנושא תעודת בגרות, לתעודת הבגרות הישראלית אין כל תוקף בארה"ב ואין לה משמעות, אלא אם כן אתה עובד אצל מעסיק ישראלי או עבור מדינת ישראל. לעומת זאת, למרבית סוגי ויזות העבודה נדרש תואר ראשון. על סמך מה אתה מתכוון "לבקד" ויזת עבודה? זה לא כל כך פשוט. תצטרך למצוא ספונסר, מעסיק שיהיה מוכן לטפל בניירת עבורך, זה תהליך שיכול להיות ארוך וכמובן יקר. לויזת העבודה הקלאסית H1B, תריך תואר ראשון, ויש ויזות אחרות המתבססות על כישורים יוצאים מן הכלל בתחום מסויים, ויש גם את ויזת J1 שהיא באופן עקרוני ויזת סטודנט אבל משתמשים בה למשל למורים בבתי ספר יהודיים.
 

צעד

New member
תודה רבה

בילבול קטן- אני בת.. דבר שני שמעתי שעושים מבחנים הדומים לפסיכומטרי האם ידיעת השפה העברית נחשב לכישור מיוחד שאוכל להשתמש בו? כי תואר ראשון אין לי.. אם את או מישהו אחר יוכל להסביר לי את התהליך כולו אני אודה לול מהרגע שמבקשים וויזה עד הרגע שמקבלים אותה, כאשר הכוונה לוויזה שאני אוכל לעבוד שם באופן חוקי ואחר כך לפתוח בתהליך קבלת אזרחות. בתודה.
 
קודם כל אני מציעה לך

לבקר בעמוד הקישורים של הפורום בקטגוריית הגירה וגרין קארד ולקרוא על סוגי הויזות השונות והדרישות עבורן. ידיעת השפה העברים יכולה להיות כישור טוב במקצוע ההוראה בבתי ספר יהודיים, אבל אינה נחשבת לכישור מיוחד למטרת קבלת ויזת עבודה. מלבד ויזת J1 שמונפקת ע"י מוסדות יהודיים לעובדים בתחום ההוראה וקייטנות, כל ויזות העבודה שאני מכירה דורשות תואר ראשון או השקעה כספית ניכרת בכלכלת ארה"ב, או מקצוע מיוחד כגון עיתונאי או אמן בעל שם ושנים רבות של נסיון. ויזות העבודה הפופולריות הן H1 ו-L1 והן מחייבות תואר ראשון או נסיון אקוויבלנטי (4 שנים לכל שנת תואר) בתחום מסוים. החברה שתעסיק אותך תצטרך לארגן לך את ויזת העבודה. בקיצור יש לי הרגשה שאת חושבת שזה הליך פורמלי ופשוט, אבל זה לא כך לצערי. את צריכה למצוא מעסיק שיהיה מוכן לסדר לך ויזה, מה שקשה מאוד למצוא בימים אלו, ודאי ללא תואר או מקצוע. בנושא של מסלול לאזרחות, שוב המצב אינו פשוט. ברגע שיש לך ויזת עבודה (J1 לא זכאית, וגם לא ויזות סטודנט), לאחר 3 שנים תוכלי להגיש בקשה לגרין קארד, שוב במסגרת מעסיק, ולאחר שנתיים נוספות תוכלי להכנס למסלול לאזרחות. בבנושא של בחינה פסיכומטרית, לא קיימות בחינות בכניסה לארה"ב כפי שציינתי בהודעתי הקודמת. במידה ותרצי להתקבל כאן ללימודים, תצטרכי לעבור בחינות המקבילות לבחינה הפסיכומטרית.
 
למעלה