אין שום דבר ישראלי בשולמית אלוני
או אורי אבנרי. במיוחד לא האחרון, שגם בשנת 2002 , שיא הטרור ברחובות, לא הביע ולו הסתייגות אחת בריאה, מתחשבת, בעלת רגש ,עניינית, ולו רק בשם הפלורליזם, ולו רק בשם העדר עזות הפנים הנוראית , שבתמיכה חד משמעית, חסרת התפשרויות, ביאסר ערפאת, שעה שנרצחים אנשים ברחובות. גם גדול התומכים באריאל שרון יסכים להתוודות שמה שקרה בסברה ושתילה הוא לפחות מצער. לא כן עם אותו אבנרי. אז מי גרוע יותר? אני לא בוחן את דעותיהם של האנשים כשלעצמן כמו שאי בוחן את האופן שבו בתוך ראשם מתחולל משטר טוטליטרי שמדכא בכוח כל ביטוי של מחשבה שכנגד. "אולי לא כך באמת הדברים אמורים... בכל זאת, מדובר בנושא מורכב..... איך ייתכן שמציאות כל כך מורכבת יכולה להפתר במשפט אחד, שתולה את כל האשמה בישראל בלבד..... אולי האמת צומחת מתוך דיאלקטיקה בין 2 דעות מנוגדות? ........." חבל.
ובאשר לכותרת- הסקר לא בא לבדוק את הדמות הישראלית המוערכת ביותר, או זאת שהלוואי וירבו כמותה, או זאת שאני הכי אוהב, זאת שעשתה כאן הכי טוב, זאת שחבל שהלכה, זאת שאני מסכים עם מה שמייצגת . לא. אלא זאת שהכי ישראלית- הכי דומה לי ולשאר העם, מתארת את מה שנתפס כישראלי, מה שמייצג את הישראליות, מה שלוקח ממנה חלק, וכ'ו.
עכשיו תענה לי- מה ישראלי כל כך בשולאמית ? מה ישראלי כל כך באורי אבנרי?