לפי פונים בתלונה,,

שרי 55510

New member
לפי פונים בתלונה,,

זו הפעם השניה השבוע ,שנתקלתי ברכב שעוקף וחותך במהירות מכוניות, כולל את הרכב שלי, ועושה זאת בצורה מטורפת,
פעם אחת עוקף את הרכבים שבנתיב מצד ימין ומיד חותך את הנהגים בנתיב שבנתיב שמשמאל ושוב חותך בנתיב מימין ושוב משמאל, ונוהג במהירות גבוהה מעל המותר, (בכביש שמותר 50 קמ"ש,)
ובכך הוא מסכן את הנהגים שבכביש.

הנהיגה פרועה ובחוסר שיקול דעת, כאילו שזה משחק ילדים,
זה ממש מסוכן.

האם מישהו יודע,האם אפשר ויש למי להתלונן ,על הנהג המתפרע ?האם אפשר להגיש תלונה באמצעות צילום מספר הרכב.?

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אז ככה

צילום של הרכב אינו הוכחה לשום דבר כך שתלונה בנושא זה לא תעזור
מה שכן ניתן לעשות - כשזה קורה שוב התקשר ל 100 דווח על מקומך, ציין את פרטי הרכב ואם יש ניידת בסביבה היא תישלח לטפל בארוע, השתדל לשמור על קשר עין עם הרכב העבריין כדי לסייע בהכוונת הניידת אם תידרש.
רק האפד להתקשר לפי החוק, כלומר לנהג אסור להשתמש בטלפון סלולרי בזמן נהיגה, החזקתו ביד או הקשה על מקשיו, מהווה עברה על החוק ומסכנת את הנהג ומשתמשי הדרך האחרים.

be_roo

New member
רק הבהרה, העיצה של ברזילי טובה לצורך עצירת הסיכון המיידי

וגם זה אפשרי רק במידה ויש ניידת באיזור שתצליח לאתר את הרכב, וגם אז, במידה והשוטר לא יראה במו עיניו את הנהג מבצע עבירה, דו"ח לא יצא מזה, אלא רק עצירה לכמה דקות רגיעה ובדיקת רשיונות.
&nbsp
אם אתה מעוניין שהנהג יענש אליך להגיש תלונה רישמית, לספק פרטים מדוייקים (יום שעה, כביש, כיוון נסיעה ותיאור מדוייק של הארוע), ולהיות מוכן לבוא להעיד אם תדרש (בתחנת המשטרה ו/או בבית משפט).

שרי 55510

New member
מצב כזה מסוכן,זה יכול לקרות רק בישראל,,

במדינת ירדן למשל,בכול צומת ישנו שוטר תנועה,
ואם קורה שמישהו מהנהגים עובר על המהירות המותרת למשל או כול עבירה אחרת,
הוא יודע מראש את תוצאות הצפויות לו ,והם:שוללים לו את הרשיון ומחרימים את רכבו ובמקביל הם שוללים ממנו את זכות העבודה במדינתם ,
כך שכול הנהגים נוהגים שם למופת בכבישים, ובזהירות מוקפדת.
&nbsp
אבל,,אצלינו בישראל,זה בדיוק ההיפך:
בכדי למצוא שוטר ולהתלונן ,צריך להיות נס ,שניתקל בו,
ואז ממילא מאבדים את עקבות הנהג העבריין,שנוסע במהירות מופרזת,מסכן את הנהגים,
ותוך דקה נעלם לנו משדה הראייה,בנהיגתו חסרת המעצורים.
&nbsp
העיקר ששר התחבורה מטפל ברכבת ,ש,,אולי תתחיל לפעול בעוד 10 שנים, ועד אז,
כול יום נהרגים פה אנשים בגלל כול עברייני -התנועה.

אמירמל

New member
האמנם?

כמה נתונים. בישראל היו (לפי הלשכה המרכזית לסטיסטיקה) 378 הרוגים בתאונות דרכים ב-2016. זו עלייה חדה מאוד מ2013 שאז (לפי ארגון הבריאות העולמי WHO) נהרגו בישראל 277 אנשים. בירדן (שאוכלוסיתה קצת יותר קטנה מזאת של ישראל) באותה שנה דווחו 768 מיתות בתאונות דרכים. ה-WHO מעריך שמספר המיתות היה למעשה רב יותר - בערך 1913. האכיפה בירדן מקבלת בפרופיל שלהם ב-WHO (בסקלה מ-1 ל-10) את הציונים 6 (אכיפת מהירות ואכיפת חגורות בטיחות) ן-4 (חבישת קסדות ונהיגה בהשפעת אלכוהול). ישראל מקבלת לגבי אכיפה ציונים בין 7 ל-9.
בירדן 42% מהנהגים חוגרים חגורת בטיחות (אין חובה לאחרים). בישראל חוגרים 78% מהנוסעים במושבים האחוריים ו95% במושבים הקדמיים.
&nbsp
אז בואי נאמר שיש הרבה מה לעשות בישראל (הרבה מאוד למעשה) ובהחלט כדאי ששר התחבורה והבטיחות בדרכים ישקיע מאמצים גם בחלק השני של התואר שלו, כולל בענייני האכיפה, אבל נשמור את זה בפרופורציות הנכונות וננסה לבדוק מה עובד במדינות שבהן מספר ההרוגים נמוך (ולכן - לא באזורנו).

שרי 55510

New member
הייתי שם בעצמי,ואף נהג לא מעז להתפרע ברכבו בכבישים,,

בירדן,שוללים להם רשיון רכב וגם רישיון עבודה, במידה ונתפסו על מהירות.
ואין שם אופנועים שמשתוללים בין המכוניות ,כמו שקורה אצלינו בישראל ,
וגם לא נתקלתי בנהגים שעוקפים וצופרים בכול רגע, אני הייתי שם בהרבה נסיעות.
ובישראל צריך לקום ולמחות כדי ששר התחבורה יתעורר ויתחיל לשריין בישראל תקנים להעסקת שוטרי-תנועה, אחרת נמשיך להסתכן בכבישים , והציבור ייאלץ לגבות מחיר יקר.
.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני שבה ומזכירה שמחאות וביקורות אין מקומן כאן

לא על ניהול המדינה וודאי שלא על שר התחבורה. יש פורום בנושאי פוליטיקה ואקטואליה (וגם מכוניות וגם חוק ומשפט) ואפשר לפתוח שם דיונים בנושאים כאלה ואחרים שעל סדר היום. פורום "שאלה קטנה" הוא פורום אינפורמטיבי וא-פוליטי ואני מבקשת להמשיך לשמור עליו ככזה, אני לא רוצה להתחיל למחוק הודעות גם בשרשור הזה.

שרי 55510

New member
את צודקת,תמחקי את המיותר ,בכדי לשמור על מסגרת אנפורמטיבית .

סליחה על ההיסחפות, העניין התחיל רק בשאלה,והתגלגל בתגובותיו הלאה,
מבלי שתוכנן לכך מראש,ולכן, כול שורה שמעבר לשאלה ולתגובות הרלוונטיות,
את בהחלט יכולה למחוק .
&nbsp
יום נפלא,
שרי.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
למנהלים אין אפשרות לערוך הודעות (למשל למחוק רק חלקים מהן)

ומכיוון שלא רציתי למחוק תגובות שבכל זאת היו רלוונטיות (לפחות בחלקן) הסתפקתי בבקשה לעצור כאן. תודה על שיתוף הפעולה.

למעלה