לפי תאוריית האבולוציה, כל הקופים מוצאם מאב

nas636

New member
לפי תאוריית האבולוציה, כל הקופים מוצאם מאב

קדמון אחד משותף, רציתי לשאול: ממה התפתח אותו אב קדמון? כלומר: מה היה לפניו? מה מוצאו?

Wolverchenus

New member
אני יכול להגיד לך לאיזו חיה יש אב משותף

עם כל הקופים. אני מצטט לך כאן מהAncestor's tale שכל הפרימאטים (ובכללם אנחנו, אורנג אוטנגים) חולקים אב משותף אחד עם חיות שנקראות gibbons. אני לא יודע את התרגום לעברית. אני מתנצל אין לי זמן עכשיו בשעה כזו לקרוא שם ולהגיד לך איזה תכונות חושבים שהיה לאב הקדמון הזה, אולי אחרי שהשמש תזרח..

Wolverchenus

New member
אה ואני אענה להמשך השאלה

שהאב המשותף הזה חולק אב משותף עם הלמורים ושוב, אין לי זמן להרחיב כרגע.

כל הפרימאטים או כל קופי האדם (apes)?

גיבון הוא ape והוא בהחלט עדיין קיים, אני לא יודעת אם לזה התכוונת..

Wolverchenus

New member
אם גיבון זה ape

אז התשובה שלי צריכה להתייחס ללמור. אני לא דיברתי על האב הקדמון אלא מי חולק אב קדמון עם הprimates.

nas636

New member
והגיבון, או הלמור.. ממה הם התפתחו?

מיהו האב המשותף שלהם? מה הייצור שהיה לפניו? (השאלה שלי במקור הייתה מה היה לפני האב המשותף?) ממה התפתח ה-"אבא של כל הקופיפים"? (הייצור הראשון עם הפרווה והזנב).

Wolverchenus

New member
מעלעול זריז בAncestor's tale

כשאתה מתחיל להתרחק עוד יותר אתה כבר מדבר על אבות קדמונים שמשותפים ל"דמויי קוף" ולמכרסמים כמו ארנבים ועכברים.

nas636

New member
כן, אבל מי אלה האבות הקדמונים האלה?

מאיפה הגיע הלמור הראשון? מלטאה, צב, נחש, מה?

Wolverchenus

New member
האב הקדמון

הוא דומה לאחד מהמינים צאצאים שלו, לשילוב שלהם או למשהו דומה שיכול להוביל לשם על פי עקרונות אבולוציוניים. יש פירוט בספר אבל זה יפריע לי להכין שיעורים. אני מניח שכשE.Coli יקום הוא יבוא וישפוך לפה את כל הידע האנציקלופדי שלו.

תשובה

מעט מאוד ידוע על האב הקדמון של הקופים, ובכלל על האבלוציה שלהם, כיוון שמדובר ביצורים קטנים ושוכני עצים אשר כמעט ואינם משאירים מאובנים. הפרימטים נחלקים באופן גס לקופים "אמיתיים", ולקיפופים "בעלי אף לח" הכוללים בעיקר את הלמורים. הקיפופים דומים לקופים האמיתיים אך יש להם אף לח (כמו לכלבים), פרצוף מאורך, מוח קטן יותר יחסית לגוף ועיניים גדולות יותר, מכיוון שרובם פעילים בלילה. מאחר והקיפופים הם הקבוצה הפרימיטיבית יותר בתוך הפרימטים, יש להניח שהאב הקדמון של הקופים היה קיפוף ודמה ללמור המודרני. אם הולכים אפילו יותר אחורה, היונקים הקרובים ביותר לפרימטים שחיים כיום הם ה- Scandentia אשר נקראים באנגלית "חדפי עצים" (למרות שבפירוש אינם חדפים). מכיוון שהם אפילו יותר פרימיטיבים מהקיפופים, ניתן לשער שהאב הקדמון של הפרימטים וחדפי העצים נראה דומה לחדף העצים המודרני. ועכשיו נראה אם הצלחתי להכניס את הקישורים בשיטה המוזרה של תפוז...

nas636

New member
את זה קראתי ב-ויקיפדיה הרבה לפני שכתבתי את הה

ההודעה הזאת פה..... אבל תודה בכל מקרה.

אז תצטרך להבהיר יותר את השאלה שלך

אבל שוב, אם אתה מעוניין לפגוש אב קדמון ידוע ומוסכם על הכל עם שלד משוחזר היטב, אז צר לי לאכזב אותך. לא לכל היונקים יש שושלת מתועדת בפירוט כמו אצל סוסים או פילים. נסה גם כאן, אם עוד לא מצאת את זה לבד.

ואם בכל זאת אתה ממש ממש רוצה לראות שלד

Smilodectes gracilis, קיפוף דמוי למור מצפון אמריקה, מלפני בערך 55 מיליון שנה. לא בטוח שהוא האב הקדמון הישיר של הקופים אבל יש להניח שדי קרוב. והנה עוד שלד שלו.

וואו! מוזיאון וירטואלי של מאובנים מכל התקופות

http://fossils.valdosta.edu/index.html רק לבחור בעל-חיים או עידן, ולהתחיל להקליק. מפות, לוחות זמנים ויופי של צילומים. ישר למועדפים. (הקטע הכי טוב בלחפש תשובות על שאלות זה האתרים שמוצאים בדרך)

nas636

New member
אכן מדהים וקשה לתפישה......

איך השנים עשו שינויים. פשוט לא להאמין

לא ממש קשה, אם אתה יודע קצת ביולוגיה

אל תתן להבדלים שטחיים להטעות אותך. אם אתה לומד לעומק אתה רואה שהדמיון הוא מדהים. כל מה שיש ליצור מימין, יש גם ליצור משמאל ולהיפך, רק בשינויי צורה די קלים. אצל השמאלי האף יותר גדול והמוח יותר קטן, אבל אלפי חלקים של המוח ואלפי חלקים של האף קיימים כולם בשני היצורים, אחד לאחד. ההבדל הוא פחות מההבדל בין סוברו מודל 1980 למרצדס 2008 (כלומר, אם אתה מוסכניק, שום הבדל עקרוני). גם הוראות הבנייה אגב, דומות להפליא.

גם אני יודע להעלות תמונות

אגב, למרות שקשה לראות את זה בתמונה, העובר של האדם יגדל להיות דוגמנית בלונדינית פ33תית!

nas636

New member
זה קל, צד שמאל זה החתול, ימין זה האדם.

ויתרה מכך - הגיל של עובר האדם בתמונה הוא 35 יום.

למעלה