לפנה"ס ברוורס?

lady_anne

New member
לפנה"ס ברוורס?

אני מקווה שמקומה של שאלתי אכן בפורום זה (לא מצאתי אחר שיתאים יותר): כשמגדירים בטקסט פרק זמן נהוג לכתוב "בין השנים 2004-1998", למשל, כאשר השנה המוקדמת יותר מימין והמאוחרת משמאל, בהתאם לכיוון הקריאה בעברית. ואני שואלת - מה קורה כאשר מדובר בפרק זמן שלפנה"ס? האם ייכתב"בין השנים 200-100 לפנה"ס", כנהוג, או שבגלל שסופרים לכיוון האפס ייכתב "בין השנים 100-200 לפנה"ס"? רוב תודות מראש,

לשאלתך

כאשר אנו מציינים שנים שהם לפנה"ס השנה הרחוקה יותר תירשם מצד ימין לדוגמא: תקופת האבות עד תקופת השופטים 1800 - 1000 לפנה"ס תקופת בית ראשון: 1000 - 586 לפנה"ס תקופת בית שני: 586 לפנה"ס עד 70 לספירה

ברוכה הבאה ליידי

טוב לראות אותך כאן הישארי עמנו קצת, אל תמהרי לחזור לסוכנות הנסיעות שלך

lady_anne

New member
תודה על קבלת הפנים.בדקתי באקדמיה

(האמיתית, זו שמקום מושבה בירושלים), ולהלן התשובה: מכיוון שלטווח השנים נוספת המילה לפנה"ס, תיכתבנה השנים כרגיל, כלומר השנה המוקדמת מימין והמאוחרת משמאל, ומעתה אמור "בין השנים 200-100 לפנה"ס". בשמחות,

במחשב שלי, מה שכתבת נראה (במילים)

כך: ...כלומר השנה המוקדמת מימין והמאוחרת משמאל, ומעתה אמור "בין השנים מאה-מאתיים לפנה"ס". ואם גם במספרים כתבת באותו סדר (ולא בסדר הפוך, ורק חוסר תאימות בין מחשבינו גרם לסדר המספרים להתהפך אצלי), כי אז כתבת דבר והיפוכו. ולעצם השאלה, תמיד, כשקוראים טווח שנים בתוך משפט עברי, רגילים לקרוא אותו משמאל לימין, ורק מפני שחזקה עלינו מצוות האקדמיה, אנו כותבים אותו בסדר הפוך, ולאחר כֶשֶל הקריאה הראשוני, גם קוראים בסדר הזה, הסדר הנכון. והנה, בשנים שלפני הספירה נתמזל מזלנו לקרוא ישר (מיידית) את המספרים בסדר קריאתם הנכון, מימין לשמאל, וגם לעיין נראים המספרים כמסודרים נכון: השמאלי מבין השניים קטן בגודלו מן הימני - מה לנו כי נלין?!

מה, אבל באמת כך כותבים?

(אני מתכוונת ברגיל, לא לפנה"ס)- את השנה המוקדמת מימין?? ואני תמיד חשבתי שאני צודקת כשאני כותבת 1759-1795...

נו, אז הכל בסדר

מה הבעיה? מה שכתבת פה זה מה שאמרו למעלה. לא יודעת למה הסתבכו למעלה בניסוחים. זה הכלל: כותבים מימין לשמאל

למעלה