לפנות בוקר הוכשה אשה מצפע בגליל

HyperViper

New member
אחת מ-300

כל שנה יש בסביבות 300 הכשות, ברוב המקרים אנשים לא חוזרים הביתה באותו יום (אם בכלל) ומקוטלגים כמצב קשה, כל שנה בין 0-2 אנשים מתים בארץ מהכשת צפע (כבר שנים רבות שלא מתו מהכשת נחש אחר - לפחות מהמידע שאני מכיר)...

snakeman404

New member
כן,

אחרי הקשה משאירים אותך ל24 שעות השגחה..לפחות כשלי זה קרה ככה היו עושים..

אני זוכרת את זה

והיה גם לפני כמה שנים מישהו שהוקש על ידי צפע על כביש בערב כשעשה ג'וגינג ומת כמעט מייד

HyperViper

New member
את זה אני זוכר...

הוא היה בסביבות ה-40 וספורטאי מה שלא שם אותו בשכבת הסיכון, במקרה הזה הג'וגינג עשה את שלו... מי אמר שבריא לעשות ספורט?

naja

New member
לפני כשנתיים שלוש.

אדם בריא(עד כמה שפורסם), בשנות הארבעים לחיו אם זכור לי נכון. לפי מה שפורסם, הוא הגיע למקום על תקן של ה"מומחה השכונת", אבל ניסה לתפוס את השרף מאחורי הראש... נפטר בתוך שעתיים. המקרה היה באיזור מעלה אדומים.

HyperViper

New member
שעתיים

לא ידעתי ששרף עד כדי כך קטלני. כנראה שאין הרבה מקרי מוות כי יש מעט התקלויות עם בני אדם.

naja

New member
הרבה יותר קטלני.

לפי מה שרשום בספר של אלעזר כוכבא(נחשים ארסיים וארסי נחשים) הLD50 של שרף הוא 0.075 לעומת 0.3 של הצפע(נבדק בעכבר) מה שאומר שהוא חזק פי 4. הסיבה שאין מיקרי מוות מהנחש הזה היא שהוא לא נפוץ במקומות ישוב, וההכשות ממנו מועטות. ובנוסף כמות הארס שהוא מחדיר בהכשה נמוכה מאוד.

HyperViper

New member
בקשר לארס

אני מודע לעובדה שהוא חזק הרבה יותר מהצפע אבל הייתי בטוח שמקום המדינה היה אולי מקרה מוות יחיד...

תרקדי

New member
אתה יכול לספר (לכתוב) קצת על הנחש הזה?

לפני זמן רב, הזדמן לי לראות תוכנית ב"נשיונל" על נחשי א"י ודיברו שם מעט (מאוד) על הנחש הזה והסתקרנתי. אם אני זוכרת נכון, הם אמרו שזה הנחש הארסי והנדיר ביותר בארץ. כתבת שהוא לא (אמור) להגיע למקומות מיושבים, נכון?

תרקדי

New member
ואפשר שאלה קצת ../images/Emo163.gif?

חשבתי שמקור הנחשים הוא במקומות מדבריים והרריים. לא יפתיע אותי אם ימצאו (ומצאו) נחשים אצל סבא שלי שגר בצפון, אבל איך נחש "מגיע" לאיזור המרכז? נכון, שאלה של מישהי שלא מבינה, אבל אני אשמח לתשובה.

תרקדי

New member
ורק שאלה אחרונה (אני באטרף של לחץ כאן):

מדוע אין נסיוב להכשה של הנחש הזה? קראתי שזה כיוון שהנחש הזה כמעט ולא בא במגע עם האדם ואין כמעט הכשות של נחש כזה אבל עובדה שהיתה לפחות אחת! אז למה לא? *ואחרונה באמת - הסתכלתי בתמונות ואני אשמח להסבר מה ההבדל בין פתן שחור לשרף עין גדי?

HyperViper

New member
תשובות

טוב, אין לי תשובות לכל השאלות אבל הנה חלק, אני בטוח שהשאר ישלימו את מה שחסר בתשובות שלי. זהו נחש יחסית קטן שבד"כ לא עובר את ה-70 ס"מ, שחור מבריק, מבנה גוף לא עבה ולא דק, מן משהו באמצע. הנחש נמצא בדרך מאיזור ירושליים ודרומה. יש לו שיני ארס מיוחדות שאיתם יכול להכיש גם בפה כמעט סגור וגם להזיזם הצידה מה שלא מאפשר לכידה מאחורי הראש. הארס מורכב משלושה מרכיבים ראשיים, נירוטוקסיים (פוגע בעצבים), קרדיוטוקסים (מערכת הלב), והמורגיים (גורם לדימומים פנימיים). במדבר אמנם מספר הנחשים ביחס לחיות אחרות גבוהה יותר מבצפון כי נחשים מותאמים יותר לחיים במדבר בגלל שהם לא זקוקים לאוכל בצורה סדירה ויכולים לצום חודשים ארוכים וגם בגלל שהם אוהבי חום. בצפון ובמרכז כמות הנחשים גבוהה בהרבה במדרום בגלל השפע בצמחיה ובמזון חי. אין נסיוב כי כנראה לא משתלם לפתח נסיוב, לצפע ארץ ישראלי יש כ-300 הכשות בשנה מה שמצריך פיתוח נסיוב. אני לא יודע כמה הכשות יש לשרף אבל אני מהמר על פחות מעשר בשנה ורובם רק בגלל שאנשים בוחרים להתעסק עם הנחש בידיים חשופות. הפתן הוא קרוב משפחה של הקוברה אבל למרות השיוך המשפחתי לא נחשב למסוכן במיוחד גם בגלל מנגנון הזרקת הארס הפרימיטיבי, גם בגלל שאינו ממהר לנשוך וגם בגלל שהארס אינו רעיל כמו של שרף או צפע. הפתן עבה וכבד מהשרף וגם ארוך יותר (עד 120ס"מ)...

naja

New member
לא נשמע לי כל העניין הזה.

קשה לי להאמין שאפשר לייצר נוגדן לשרף מארס של פתן. המרחק בין הנחשים הללו גדול מידי.

חשוב לציין שמבנה גופו של השרף

הוא די "אחיד" אין הבדל משמעותי בין הצוואר לגוף, לי הם מזכירים תולעים גדולות ושחורות.

TAINTED SAINT

New member
דייקת כמעט בכל הפרטים ../images/Emo207.gif

ההכשה ארעה בישוב רימונים,האדם שהוכש היה בן 42,הוא תפקד כ"לוכד נחשים" בישובו,[אינני חושב שאכן היה בעל תעודת לוכד או שעבר קורס לוכדים]. הוא הוזעק לבית שכנתו ושם בחצר הוכש עיי שרף עין גדי. הוחש באמבולנס לבית החולים הדסה עין כרם בירושלים ושם נפטר. אני זוכר את הפרטים משום שפ.אמיתי סיפר לי יום לאחר מכן שהוזעק לבית החולים לזהות את הנחש המת שהובא לזיהוי במחלקת הארסנים\רעלים יחד עם המוכש. הסיפור זכה לכיסוי נרחב בזמנו,בכל העיתונים הגדולים היו כתבות על הנושא משום שזה היה מקרה המוות הראשון בישראל כתוצאה מהכשת שרף עין גדי.[או לפחות מקרה המוות הראשון שהיה זיהוי וודאי של שרף המכיש אדם וגורם למותו] בשום כתבה אז לא צויין אם הוכש בעבר,או אם סבל מרגישות לארס,לפי שכניו ואנשי ישובו הוזעק כל פעם שהתגלה נחש בישוב. "רימונים" נמצא בהמשך הכביש אחרי כפר אדומים לכיוון צומת אלמוג. מתנצל שאינני זוכר עוד פרטים.

למעלה