תשובות
טוב, אין לי תשובות לכל השאלות אבל הנה חלק, אני בטוח שהשאר ישלימו את מה שחסר בתשובות שלי. זהו נחש יחסית קטן שבד"כ לא עובר את ה-70 ס"מ, שחור מבריק, מבנה גוף לא עבה ולא דק, מן משהו באמצע. הנחש נמצא בדרך מאיזור ירושליים ודרומה. יש לו שיני ארס מיוחדות שאיתם יכול להכיש גם בפה כמעט סגור וגם להזיזם הצידה מה שלא מאפשר לכידה מאחורי הראש. הארס מורכב משלושה מרכיבים ראשיים, נירוטוקסיים (פוגע בעצבים), קרדיוטוקסים (מערכת הלב), והמורגיים (גורם לדימומים פנימיים). במדבר אמנם מספר הנחשים ביחס לחיות אחרות גבוהה יותר מבצפון כי נחשים מותאמים יותר לחיים במדבר בגלל שהם לא זקוקים לאוכל בצורה סדירה ויכולים לצום חודשים ארוכים וגם בגלל שהם אוהבי חום. בצפון ובמרכז כמות הנחשים גבוהה בהרבה במדרום בגלל השפע בצמחיה ובמזון חי. אין נסיוב כי כנראה לא משתלם לפתח נסיוב, לצפע ארץ ישראלי יש כ-300 הכשות בשנה מה שמצריך פיתוח נסיוב. אני לא יודע כמה הכשות יש לשרף אבל אני מהמר על פחות מעשר בשנה ורובם רק בגלל שאנשים בוחרים להתעסק עם הנחש בידיים חשופות. הפתן הוא קרוב משפחה של הקוברה אבל למרות השיוך המשפחתי לא נחשב למסוכן במיוחד גם בגלל מנגנון הזרקת הארס הפרימיטיבי, גם בגלל שאינו ממהר לנשוך וגם בגלל שהארס אינו רעיל כמו של שרף או צפע. הפתן עבה וכבד מהשרף וגם ארוך יותר (עד 120ס"מ)...