"לפניך ברעדה" סרט על הומוסקסואלים

• פותח הנושא iX
  • פורסם בתאריך

iX

New member
"לפניך ברעדה" סרט על הומוסקסואלים

דתיים יוקרן החל מהשבוע בסינמטקים..

וואוו !!

הייתי בסרט הזה ולסיכום: במלה אחת? - מדהים! בשתי מילים? - חובה לראות! בשלש מילים? - מעורר מחשבה שניה! בקיצור סרט מעניין על הומואים ולסביות שמתעקשים להישאר דתיים.!!!

צלמון

New member
אתאיסט, הסבר את עצמך

מה, לדעתך, מיוחד כל כך בסרט הזה? מה משך אותך בו?

2 דברים

1. היו בסרט שיחות עם הומואים שמנסים להילחם בהרגשה הזו שלהם, והמאבק שלהם לחיות חיים "רגילים" ככל האפשר, היה - איך נאמר - מעניין. 2. לכל ההומואים-לסביות שבסרט, חשוב מאוד להיות דתיים, למרות שברור להם שהדת לא מוכנה לקבל את הבחירה שלהם, וזה ממש מרתק איך אנשים חיים עם הסתירה הפנימית הזו.

צלמון

New member
סתירה פנימית?

לדעתי אין בזה סתירה. המלחמה היא בין ההגיון (האמונה שלהם בדת) לבין רגשות ודחף. מבחינה אובייקטיבית, העובדה שאני הומוסקסואל לא שוללת את האמת של התורה (כמובן, אם זו אמת, אבל זה דיון בפני עצמו)

osher22

New member
לא מבינה

אני ממש מצטערת אני לא מצליחה להבין איך הומוסקסואליות לא סותרת את התורה. אני יכולה להגיד לך מתוך קירבה רבה לעולם הזה והזה-זה משהו כ"כ סותר. איך בדיוק את מקיים/תקיים את מצוות בניית בית בישראל ואיך תקיים את מצוות פרו ורבו??? א. עצם העובדה שהחברה החרדית והדתית סולדות מהעניין הזה זה אומר דרשיני על היחס של התורה לעניין.ב. אם אינ לא טועה יש פסוק מפורש שאוסר יחסים בין אותו המין. זה לא שחלילה יש לי דעות שליליות על גייס אלא להפך אני חושבת שתשגשג ותפרח אם תצא ותראה חברה אחרים. זה עולם יפה אין לי שום ספק בעניין.

צלמון

New member
אבהיר את עצמי

לא הסברתי את עצמי נכון. ברור שהומוסקסואליות אסורה על פי ההלכה. ברור שהומוסקסואל הוא חוטא ע"פ ההלכה. אבל מאוד ייתכן שאדם בעל נטיות הומוסקסואליות יאמין במציאות האל, בתורה מן השמים ובמצוות. אמנם, לפועל, הוא לא מקיים אותם (או לפחות חלק מהם) אבל זה בגלל נטיות אישיות ולא בגלל השקפת עולם. מקווה שכעת מובן יותר.

CHOFA

New member
תראי

בס"ד לפי דעתי הומוסקסואליות סותרת ת´מצוות בתורה בדיוק כמו גנבה ורצח ואני לא רואה אף אחד שמוציא מכלל ישראל את אלו שגונבים וכו´. נכון שיש בעיה עם קיום מצוות פרו ורבו אבל מה קורה נניח עם מישהו/י שלא מצליח/ה למצוא ת´חצי השני שלו/ה?? ברור שאלו שהם הומואים דתיים עומדים בנסיון הרבה יותר קשה מאשר כל אחד אחר . אין לי שום בעיה עם גייז דתיים או לא רק שנמאס שדוחפים את זה לכל פינה-בסדר,הבנו יש אנשים כאלו והם לא מתביישים בעצמם , עכשיו-אולי די????

osher22

New member
chofa-מה? וצלמון-עוד שאלה

מה הבעיה שלך לדבר על זה לא הבנתי. אתה דתי הומוסקסואל או שאתה פשוט הומופוב. צר לי שזה מעניין אותי כל הנושא!!! אתה מוזמן לפנות לשאלות אחרות בפורום ולא לנושא הזה ותרשה לי להמשיך לשאול את צלמון---- צלמון-איך אתה יכול להאמין באלוהים שיצר אותך כך ואסר עליך בעצם להיות אתה? אתה לא חושב שיש פה קונפליקט קטן פיצפון? אני דווקה חושבת שעצם בעובדה שהדת לא מקבלת את ההומוסקסואל זה מעיד על אי נכונותה-עובדה יש אנשים כאלה והם אינם סוטים הם פשוט הם-והתורה בחרה להוציא את זה מהנורמה ולהפוך את זה לאסור. מעבר לזה אני חושבת שבעולם הדתי תתקשה למצוא פרטנר דומה לך-או שתתקן אותי אם אני טועה-(אני פשוט יצאתי לפני 3 שנים ואני לא כ"כ מעודכנת במצע בעולם הזה).

צלמון

New member
לאושרית

אני חושב שאת לא צודקת. מאוד ייתכן שאני (לצורך הדיון) הומוסקסואל וזה לא סותר לכך שאני מאמין בקדושת התורה. ייתכן אפילו שאני מסכים שהומוסקסואליות הינה חטא מוסרי ויחד עם זה נטיותי המיניות הינן הומוסקסואליות. בקיצור: יש לעשות הפרדה מוחלטת בין השקפת עולמו של אדם, הרציונל שלו, לבין נטיותי, רציותיו והאמוציות שלו. מקווה שהבנת. זה שהתורה אוסרת הומוסקסואליות, אינה מעיד כלום על אמיתותה או להיפך. אין קשר.

דיברתי

עם מישהוא - גיי חרדי - בעקבות הסרט, וגם היה מישהוא כזה בסרט עצמו, והוא טרח להדגיש שאמנם הוא גיי בנטיותיו אבל הוא התחתן והקים משפחה, אבל בפגישות הסתר שלו עם מאהביו הגברים - הם לא מבצעים חדירה מלאה. כך הוא מגשר בין האמונה שלו שיש אלוהים נותן התורה, והנטייה ההומוסקסואלית שלו נחשבת תועבה בעיני האלוהים, אבל היא חזקה ממנו וכל שהוא יכול זה להימנע מחדירה ממש.

עליזות?

אני לא חושבת שזה עליזות כמו זנאמר... אלא עצבות. יש בך משהו ואתה מדחיק....רואה עצמך לא נורמלי-הדת שלך לא מקבלת אותךזו בגידה...חבל פשוט חבל. אני רואה את הגייס בחוץ וצר לי עליכם...

למעלה