לפניכם שאלה ותשובה בנוגע

amirjak

New member
לפניכם שאלה ותשובה בנוגע

ללימוד של נשים בתורה את השו"ת הורדתי מהאתר www.kipa.co.il ולהם הזכויות על הקטע.. שלום וברכה אבקשך להביע את דעתך לגבי היכולת של בנות ללמוד תורה. האם יש להשוות את הלימוד לבנים ובנות או שבנים יותר חזקים (לא פיסית)...? אבקש לקבל תשובה מפורטת עם כל צדדי השאלה ולא דין סופי בברכה אופיר אופיר שלום. מבחינה טכנית, ודאי שבנות יכולות כמו בנים כמו שרואים היום בכל אוניברסיטה. ההבדל הוא בפעולה שפועל לימוד התורה על האדם - על הגבר שהוא "מצווה ועושה" העיסוק בתורה פועל ויוצר בנפשו. ועל האישה - העיסוק פועל פחות. אמנם יש תחומים בתורה שפועלים היטב גם על האישה - התחומים של עצם החיים, חיי תורה, והבנת משמעות העשייה בחיים אלה. ההבדל הוא לא מבחינת יכולת אינטלקטואלית אלא מבנה נפשי שונה - ובהתאם פעולת התורה על האדם. כל טוב! ברכה והצלחה צוות שו"ת ישיבת מעלות

גוססי1

New member
שאלה:

"ההבדל הוא ... מבנה נפשי שונה - ובהתאם פעולת התורה על האדם." האם יש לכך ביסוס עובדתי-תצפיתי או שמא זו קביעה בעלמא?

הנה הוכחה לבורותכם האיומה...

עצם השאלה מוכיחה בצורה ברורה שהשואל כלל לא מבין את ההבדלים בין גבר לאישה. אם אתה שואל: "האם יש לכך ביסוס עובדתי וגו'" זה אומר שיש לך בעיה רצינית בחיים - היות ועד היום לא השכלת להבין זאת לבד. איני יודע אם אתה נשוי או לא - אך אם אתה במקרה נשוי - הייתי מציע לך לשאול את אשתך את השאלה הנ"ל. היא כבר תראה לך את הביסוס העובדתי לשאלתך !!

בורות מר מצגר ?

האם אין נשים במדע, האם אין נשים מרימות משקולות ? האם אין נשים שעושות מה שגברים עושים ? רק כשזה מגיע ל"לימוד התורה" שלכם (אין פה לימוד ואין פה תורה, כי מה כבר יש ללמוד בספרי פיגור שכלי ?) נשים לא יכולות להשתוות. טעות יש רבניות ריפורמיות שמשתוות לכל אויל משריש אצלכם הקורא לעצמו רב ואף עולות עליו.

לפי השפה בה הוא משתמש...

נראה לי שהוא באמת נשוי לאחת כזאת. בעצם, אולי למתאגרפת !

גוססי1

New member
אחרי שניסחת תגובה כל כך מבריקה...

מן הראוי שאנסח את שאלתי ביתר בהירות: האם יש ביסוס עובדתי-תצפיתי לכך שהתורה פועלת בצורה שונה על גברים ונשים?

מר מצגר

השאלה היא לא אם אני אתחתן עם מרימת משקולות, אלא האם אני אתאהבכ במרימת משקולות. אין סיבה שלא. תגובתך ההיסטרית הזאת רק מעידה על הפחד וההיסטריה שתחת השפעתם אתה נתון. איך אתם אמורים ללמוד תורה ולהבין אותה כשאין לכם הבנה בסיסית בלוגיקה ?

גזור ושמור !

"האם אני אתאהב במרימת משקולות. אין סיבה שלא" בטח שאני בפחד והיסטריה ! רק זה מה שחסר לי ! שתשלח את אשתך לסגור איתי חשבונות !!!
אימאלללללללללללללללללללללללללללללה... !!!!!

ובכן:

אשמח מאוד לשמוע כיצד הם מפרשים את הקטע: "ישרפו דברי תורה ואל ימסרו לנשים". (ירושלמי, סוטה, ט"ז א')

למעלה