לפנים משורת הדין, החלטתי לדווח שוב הערב, ומיד תבינו למה.

מיכי 10

Member
לפנים משורת הדין, החלטתי לדווח שוב הערב, ומיד תבינו למה.

אומנם עם כמה אֵחורים, כולל כמה אֵחורים ממש מרשימים
, היינו בסופו של דבר

tridek geamikoj, inkluzive du novajn gastojn

דורון הקרין לנו תשבץ ששלח עודד לפני שבועיים וחצי לפורום. התשבץ הזה נראָה כמו סוג של פלא (לפחות בעיני); מקלידים את התשובות לתוכו דרך המחשב. וכשגומרים לכתוב מילה, המערכת מקפיצה אותנו להגדרה הקרובה הבאה.

דורון הדריך אותנו, וכולנו פתרנו ביחד ובכיף (עם או בלי להצביע, כמו תלמידי בי"ס ממושמעים. או שלא).

הגיעו אלינו שני אורחים חדשים בהפתעה. וההפתעה הגדולה יותר, היתה ששניהם יודעים אספרנטו ברמה יפה!

יוסי הגיע מהיכרות כלשהי עם עמרי דרך פייסבוק, ושם עמרי גם שִׁכנע אותו להרשם כחבר באל"י.
אלון למד דרך לרנו, והגיע אחרי שקרא על המועדון שלנו באתר אל"י באינטרנט. הוא בא היום, והשתתף בצורה נחמדה, אבל לא יוכל לבוא בקרוב. כי הוא עדיין חייל, וגם התחייב לשירות קבע מסויים. היום במקרה היה לו חצי יום חופשי, שאותו הוא ניצל כדי להגיע לקלובו. בכל אופן, החלפתי איתו פרטים, כדי שלא נפסיד אותו חלילה, ובתקווה שגם הוא לא ירצה להפסיד אותנו...

Bonvenu Josi

Bonvenu Alon

מיכי 10

Member
עוד משהו מהערב בקלובו:

שכחתי לציין שלמדנו הערב גם מילים חדשות, וכמו שציין דורון, "היתה אמת בפרסום" של תוכנית הערב.

והוא התפעל מאד, ואנחנו בעקבותיו, על סוג ההגדרות של התשבץ, שברובן היו גם מתוחכמות וגם משעשעות.

התנהלנו pli malpli על מי מנוחות. כך שהיה גם זמן לדבר קצת עם האורחים.
וחוץ מזה, כשעלתה תוך שיחה בענייני התשבץ המילה kontribui - לתרום, ניצלתי את ההזדמנות, וביקשתי שחברים יתרמו לתוכנית של השבוע הבא!
כיוון שלא היתה היענות, כמה מפתיע, הצעתי רעיון שבא לי בעקבות שיחת טלפון היום עם יואלה; היא סִפְּרה לי הפעם על מקומות עבודה שבהם עבדה בעבר, ועל הלימודים שלה. ואז הצעתי לה שתספר על כך מתישהו במועדון, כי הסיפורים שלה מעניינים מאד.

Do, הצעתי לחברים להתנדב לספר על החיים שלהם, וכל אחד שהסכים, ביררתי כמה זמן הוא יצטרך. כך שיש לנו כבר ארבעה מתנדבים לשבוע הבא.
אם יהיה לנו עודף זמן, אבקש גם מחברים שלא היו הערב לספר. או שאספר קצת על החיים של עצמי. הודעה מסודרת תגיע בימים הקרובים כרגיל, גם בתפוצת אל"י וגם לכאן, לפורום.

מיכי 10

Member
בשמחה, עודדי
. ובהזדמנות זו אתקן את השגיאות שלי...

ותודה לדורון, שהפנה את תשומת לִבִּי אליהן.

כתבתי תחילה 'איחורים', ואז חשבתי שאני טועה, ו"תיקנתי" ל'אֵחורים", ועוד עם הדגשת הצירה...
מסתבר שהמילה הנכונה בעברית(!) היא אִחורים, ועד היום לא ידעתי זאת.

טעות שנייה, שבאמת היתה רק תקלדה. חשבתי על dek tri ובטעות כתבתי tridek.
אז כדי להבהיר סופית, היינו שלושה-עשר gemikoj (ולא שלושים)...

ובהזדמנות זו, אספר שוב את הבדיחה שאבא שלי (שהיה מורה למתימטיקה) היה מספר, ואני מאד אוהבת. על הפרופסור המפוזר למתימטיקה, שאומר A כותב B מתכוון ל-C וצריך להיות D.

DoronModan

New member
איזה יופי של דיווח ונעים להיזכר בערב הנחמד

תודה על שחרגת ממנהגך, ולזכר ימים עברו שבת לדווח.
הרגשתי שהחבר'ה ממש נהנים, וגם לי זה עשה הרגשה טובה. פיצחנו תשבץ שלם שהגדרותיו היו לעיתים מתחכמות. כלומר פחות הגדרות ישירות, ויותר הומור וקריצה. הייתי מבסוט גם מההשתתפות ומהאווירה הטובה.
יוסי ואלון, שני החברים החדשים שהגיעו, אכן הרשימו אותנו, ותרמו לחוויה הנעימה.

DoronModan

New member
בקשר להצטרפות חברינו החדשים

חשבתי על כך, שצעירים שמצטרפים אלינו לאחר שלמדו אספרנטו ברשת, לעיתים ברמה מרשימה, משמחים אותנו ונותנים לנו תחושה של א. תקווה לגבי הנוער בארץ, ו-ב. תקווה לגבי האספרנטו. כאן אנחנו עלולים לשגות באשליה מסוכנת, כאילו אין צורך בקורסים ישירים, כאילו האינטרנט כבר החליף אותם.
זה נכון שהאינטרנט הוא ברכה לאספרנטו. כאילו אספרנטו רק חיכתה כל השנים לאינטרנט. שני כלים אוניברסליים כאילו מצאו זה את זה כמו תאומים שהופרדו בינקותם.
אבל זה לא מדויק, האינטרנט תורמת, אבל עדיין יש צורך בקורסים בכיתה. יש צורך גם מבחינתנו, וגם מבחינת הביקוש. אם נישען על האינטרנט ונפסיק לקיים קורסים, אספרנטו בארץ (ובעולם) לא תתקדם אלא תיסוג. ולעומת זאת, אם נקיים קורסים ונרחיב אותם - הרי שאספרנטו תתקדם ביתר שאת, גם לצד ההצטרפות בזכות האינטרנט.

מיכי 10

Member
כן, נכון. עדיף לשלב בין הדברים.

ואני יכולה להעיד על כך מהניסיון. כי כשפגשתי את אלדד לראשונה באופן וירטואלי בפורום בלשנות שלו (אשר לשם הגעתי ממש במקרה, ונשארתי), התכתבנו גם בפרטי. ואז נודע לי שהוא מנהל גם את פורום תרגום ועריכה, והעיקר(!) גם את פורום אספרנטו.
על אספרנטו שמעתי רק מעט בביה"ס היסודי, אבל זה עניין אותי. לא אספר את כל מהלך העניינים, אלא רק את מה שנוגע ללימוד השפה:

אז התחלתי מיד ללמוד אספרנטו דרך "לרנו!", ובמקביל גם להתכתב עם אלדד וחברים בפורום אספרנטו. כמה שבועות לאחר שהוזמנתי סוף סוף(...) לַמועדון והאזנתי לפעילויות, הזמין אותי יוסי שמר להצטרף לשיעורים שלו למתחילים. לא רציתי, והוא ממש טרח לשכנע אותי, להיכנס לשיעור אפילו רק לכמה דקות. החבר'ה היו בשיעור עשירי. התברר שאני בדיוק ברמה שלהם. הצטרפתי, ולא יצאתי אחרי כמה דקות, אלא רק בסוף השיעור. היה שיעור נהדר, ויוסי ביקש שאשאר עד סוף הקורס. נעניתי בשמחה!

ולאחר מכן, הצטרפתי כמובן גם לקורס שלו למתקדמים.

למעלה