לפני גירושין

anna342

New member
לפני גירושין

שלום
אני ובעלי נשואים כבר מעל ל12 שנה ביחד 14 יש לנו שני ילדים
בשנה האחרונה בעלי השתנה ב180 מעלות
ועברנו תהפוכות לא קלות שהובילו לרצון בגירושין בעיקר מהצד שלו
הבת הגדולה שלנו בת 10 והקטן בן 2.5 השאלה איך לעזור להם להתמודד עם זה בעיקר לגדולה בעיקר להבין שזה לא קשור אליהם אבל במיוחד שלי עדיין קשה להתמודד עם זה למרות שכבר אני לא במקום שהייתי בו כשהכל התחיל אבל עדייין מאוד קשה לי שהוא מתנהג כאילו אני מישהי שצריך לברוח ממנה ובנה לעצמו חיים חדשים משלו שלא קשורים אלי

הסכמנו ללכת ליעוץ זוגי כדי לקבל כלים איך להתמודד עם הילדים בסיטואציה הזאת השאלה אם זה באמת המקום הנכון ללכת

תודה

+לפני גירושין

לשואלת
ילדים בגילאים שונים חווים את משבר הגירושין בדרך שונה.
הם גם כן סובלים מהמשבר: ההורים פחות פנויים אליהם, הם צופים באירועים קשים, החיים שלהם משתנים- לדוגמא מעבר דירה, בית ספר, דברים שאסור לספר לאבא/אמא. הם מוצפים רגשית, והם נמצאים במצוקה רגשית.
הכנה לפרידה של ההורים אינה רק להושיב את הילדים על השטיח ולספר להם. אלא לעבור איתם תהליך שבעצם משתנה עם הגילאים שלהם והשלבים השונים שעוברים ההורים המתגרשים.
לכן טוב עשיתם שפניתם ליעוץ זוגי כדי לקבל כלים איך להתמודד. וכדאי לדעת שבשלבים שונים יש לחזור לתהליך כדי להתלבט ביחד לגבי נקודות שונות בחיים החדשים.

לפני גירושין ואיך מכינים את הילדים

אני חושבת שאת נוהגת באחריות גדולה כלפיך וכלפי ילדייך.
גירושים הם משבר שמקשה על כל בני המשפחה, ומניסיון אישי, חשוב שגם תדאגי לעצמך לליווי וחיזוק, וגם תדאגו לקבל הדרכה בכל הקשור לילדים.
גירושים זו תופעה שכיחה בימינו, אבל לצערי זה לא מקל על הסבל שכל משפחה מתמודדת עימו. חשוב לפחות ללמוד איך להקל על הילדים ככל שניתן.
בהצלחה גדולה!

למעלה