לפני הניתוק ,ענת .טלאי

לפני הניתוק ,ענת .טלאי

שלום ענת כמה צילומים של תלאי צהוד מבלגיה ,והולנד סבא אריה ETOILE JUIVE מנוע גוגל סבא אריה בלגיה צד הוואלוני צרפתית

התלאי לצד הפלמי

המילה הוא JOOD פעמיים 00 בהולנדית נשמע בעברית כימו " הוא " התלאי הזה כידי להבדיל מההולנדים ליהודים פלמים מבלגיה סבא אריה

חשמלית מ CRACOVIE

הקרון החרון היה רק ליהודים וחובה התלאי מסביב ליד סבא אריה הפשר לקרוא השלט

לבני תודה , ענת הסבר נוסף קטן

התלאי הצרפתי והתלאי הוואלוני בלגי הוא אותו התלאי JUIF סבא אריה

סבא אריה - אתה נהדר!!!

תודה רבה על התמונות החשובות, לא ידעתי שהיו, לצערי, כל כך הרבה סוגים של טלאי צהוב, ולא ראיתי אף פעם תמונות של טלאי עם הכיצוב שהבאת. מידע ייחודי מאד, תודה לך שוב סבא אריה! ישר כוח, וכל טוב לך ולמשפחתך!

מאמר חשוב מאד, תודה רבה שריקה

בני, האם יש לך אפשרות להשאיר קישור למאמר ב"קישורים"?. האם יש למישהו/מישהי טלאי צהוב אמיתי, ואפשר להעלות תמונה שלו לפורום? תודה מראש.

קישור אשפרות להכניס לאוסף הקישורים

הקישור הבסיסי של אתר זה כבר קיים נוסיף גם את זה עם "הטלאים".

שריקה שלום נכון זה באנגלית ואני

מצאתי בצרפתית כי הנגלית עבורי זה כימו סינית שיהיה לך שבת שלום סבא אריה

עב

New member
סבא שלי והטלאי

ענת, בהתאם לבקשתך - זה לא צילום של הטלאי אלא של סבא שלי עם הטלאי על חזהו בצד ימין של התמונה. האיש הדתי נאלץ לגלח את זקנו, להוריד את הפיאות ואת כיסוי הראש. המבט שנתן בצלם אומר הכל. לפי החותמות, זאת היתה תעודה לארגון לעזרת יהודי הונגריה. התמונה צולמה בבודפשט בין 19 במרץ 1944 לינואר 1945 (השחרור של העיר בידי הרוסים).

עב, תמונה מצמררת

תודה רבה עב על תמונה זו שצרפת עם הסבר, וכן על תגובתך לרשימה ב"יד ושם". תמונתו של אביך נגעה לליבי, תודה לך על ששיתפת. את מוזמנת להעלות את סיפורו האישי ל"מאמרים", במידה ותמצאי לנכון. ואת מוזמנת להעלות את התמונה ל"אלבומים". ושוב תודה לך.

עב

New member
זה סבא שלי ולא אבא שלי.

הלוואי שהייתי יודעת את סיפורו האישי של סבי. כל שידוע לנו: הוא נסע לבודפשט לבקר את אחיו ואחיותיו יחד עם בתו האמצעית. תוך כדי הביקור פלשו הגרמנים להונגריה (19 במרץ 1944) וכבשו אותה מבלי שנורתה ולו יריה אחת. על היהודים נאסר להשתמש בתחבורה הציבורית וכך סבי "נתקע" בעיר למזלו, שכן אומות העולם נחלצו לעזרת יהודי העיר. בתו האמצעית נעלמה לבלי שוב. איש לא יודע מה קרה לה. סבי מעולם לא סיפר מה קרה וילדיו שנותרו בחיים לא העיזו לשאול. הוא נפטר בגיל צעיר יחסית כשהייתי תינוקת ולא הכרתי אותו. את התמונה מצאתי בקופסא נעלמה בבית הורי. רק אחרי שגרפיקאית ערכה רסטורציה (שימור/שחזור) הבחנו בטלאי הצהוב ולבחייו השקועות, יחסית לתמונה מאוחרת יותר. יש לי כל מיני חומרים הקשורים להנצחת השואה: גלויות משירות העבודה ההונגרי, מכתבים מלפני ואחרי השואה - כולם מתייחסים ליהדות הונגריה ומצבה.אני בתהליך של תרגום החומר (זה יקררררר רצח), ניתוח ועיבוד. מקווה שהדורות הבאים ישמרו את הזיכרון הזה.

בעקבות דבריה של עב, שאלה לכולם

תודה לך עב על ששיתפת אותנו בסיפורו של סביך. דברייך על יוקר תרגום החומר שמצאת מהשואה מעלה אצלי שאלה לגבי מוסדות שמעניקות מילגות בתחום זה. כסטודנטית חיפשתי מילגות ללימודים. האם מי מחברי הפורום, מכיר, או ניסה, או יודע להעניק עצה בתחום זה שעדיין לא עסקנו פה בפורום - מימון באמצעות מילגות של תרגום חומר מהשואה. אשמח מאד לשמוע את דעתם של חבריי הפורום. אני מכירה מילגות המוענקות למחקר בספרות יידיש, ואשמח ללמוד מנסיונם של חברי הפורום.

מילגות

ידוע לי שארגון יוצאי קוריץ העניק בעבר מלגות לסטודנטים. אני לא בטוחה אם רק לצאצאי הקהילה או לא ובאילו תחומי מחקר, אבל שווה לבדוק. בהצלחה.

../images/Emo51.gif../images/Emo62.gifרעיון מצויין ללי../images/Emo45.gif

לפנות לארגון יוצאי....... לפי מדינת/מחוז/עיירת המקור. אמליץ על כך בעתיד.

למעלה