לפני ואחרי הצבא

maormp

New member
לפני ואחרי הצבא

1. הפכתי 18 בספט' והתגייסתי לצבא בנוב' - האם על החודשיים בשנת 2000 אני חייב ביטוח לאומי? כי עבדתי בחודשים אוקטובר ונובמבר , אבל אני לא מוצא את המשכורות. 2. השתחררתי במאי , בראשון ליולי חתמתי אבטלה שמגיעה לי בגלל היותי חייל משוחרר. במהלך 70 היום למדתי קורס טכנאי מחשבים בשעות הערב. עם סיום הקורס ומקביל עם סיום קבלת דמי האבטלה מצאתי עבודה. א. האם אני חייב ביטוח לאומי על 2003 ב. אחרי שסיימתי את הקורס משרד העבודה הכיר בו כקורס הכשרה איך אפשר לתבוע מהם להכיר גם בי כמוכשר? 3. בשנת 2004 עבדתי חודשיים , ולאחר מכן התחלתי סדרה של מכינות , האם זה מוכר? ולמעשה כל שנת 2004 למדתי במכינה , האם וכמה אני חייב כסף על שנת 2004?

מעט תשובות

לגבי התקופה מאז היותך בן 18 ועד התגייסך לא היית חייב בדמי ביטוח לאומי אם לא עבדת. במידה ועבדת, הרי שהחובה על הדיווח ועל תשלום דמי הביטוח חלה על המעביד ולא על העובד. לכן, לגבי התקופה הזו אתה מסודר. כמובטל, אינך חייב בדמי ביטוח (מה שאתה חייב משולם מתוך דמי האבטלה). אשר ל- 2004, כתלמיד/סטודנט אתה חייב בדמי ביטוח בשיעור מיוחד לסטודנטים. (סכום מדויק ברר במרכז המידע של המל"ל). המכינה שבה אתה לומד צריכה לדווח עליך לביטוח הלאומי כתלמיד (אם אינך לומד באחד המוסדות הגדולים, ברר את הדבר במזכירות המוסד).

maormp

New member
תודה ועוד שאלה

כאמור עשיתי קורס טכנאי מחשבים על חשבוני , תקופה קצרה לאחר מכן משרד העבודה שלח אנשים להכשרה על חשבונו. איך אפשר לזכות בהכרה?

למעלה