לפני חודש מישהו פירסם ביד 2 מצנח ממונע גלגלי - הוא

johnny black2

New member
עוד שאלה שתיים...

1. תוך כמה זמן אפשר לסיים קורס - האם אפשר - ריאלי - וכדאי לקחת שניים או יותר שיעורים ביום אחד? (2-3)
2. בעת קניית כלי יד שנייה - איזה בדיקות מבצעים? איפה? האם יש רישום של הכלי במרשם כלשהו? איפה מעבירים בעלות?
3. אשמח להפנייה לאפליקציות תעופתיות יעילות ומעניינות.

תודה מראש...

leerez4

New member
תשובה או שתיים

1.מבחינה פדגוגית אצלנו בבית הספר אנחנו מאמינים שהקצב הטוב ביותר הינו שני שיעורים בשבוע, אבל כבר קרה שבעקבות אילוצים זירזנו את הקורס. ישנם שיעורים שניתן לבצע אותם ברצף, למרות ששוב... לא ממולץ.
2.אין רישום לכלים שלנו, אין העברת בעלות. ישנן כול מידי בדיקות שניתן לבצע מלבד להביט בכלי. אבל מהניסיון שלי הטובה ביותר הינה פשוט לטוס עליו. אני ממליץ שלא לקנות כלי לפחות עד שעברת את מחצית הקורס, שתספיק להבין דבר או שתיים ושיהיה לך מדריך להתייעץ איתו.
3. אפליקציה מעולה נקראת PPGPS
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ppgps.full&hl=en

אתה מוזמן לקפה אצלנו במנחת רונית
ארז לוי 0523837804

יוטו2

New member
לפני חודש מישהו פירסם ביד 2 מצנח ממונע גלגלי - הוא

היה מכפר סבא , יש למישהו מושג אם מכר אותו בסוף ?

המחיר להכול היה עד כמה שאני זוכר באזור ה 15 אלף

כלי ב-15,000 ש"ח

לפני שאתה עולה על כלי במחיר הזה, תוודא שאתה שולט היטב בתרגולת של נחיתות חירום, כי כאלה צפויות לך לא מעט...
בקיצור, אין מציאות!

bensand

New member
מצטרף ליורם, זה כנראה חתול בשק - לא הייתי קונה

15,000 ש"ח זה לא מחיר של כלי כזה, בעצם כן, בלי מצנח, בלי עגלה ובלי מנוע...
יד 2 היא לא הפלטפורמה למכירת כלים ומי שמפרסם שם כנראה לא נמצא בתחום ואו שמצא כזה כלי במחסן או ירש אותו מסבו.
מציע לך לבדוק, לפני שאתה רץ להוציא כסף להרשם לקורס וללמוד את רזי המקצוע, בחירת כלי היא יותר מתג מחיר.

יוטו2

New member
מדובר היה במצנח ממונע רגלי שהוא בנה לו עגלה עד כמה שאני

זוכר .
&nbsp
ויש כמה שמוכרים במחירים האלה מצנח + מנוע ועוד כול שבוע בערך יש הודעה חדשה שאני רואה .
&nbsp
כול הכוונה שלי זה לנסות למצוא מציאה שבאמת שווה הרבה יותר מהמחיר היות שאני מאוד מוגבל בכסף ודי לחוץ כבר להתחיל את זה .

bensand

New member
אתה לא צריך לקנות כלי כדי להתחיל.... להיפך

אני ממליחץ לך לקחת כמה שעורים ואז לקחת החלטה, קניית הכלי היא קלה ממה שאתה חושב.

יוטו2

New member
גם בקורסים יש הבדל מצאתי קורס מ 4 אלף ועד 10

אני לא יעשה קורס אם לא אהיה בטוח ב 100 אחוז שתהיה לי אפשרות ראלית לקנות כלי במחיר שאוכל לעמוד בו - אחרת סתם זרקתי כסף לפח בקורס .

יוטו2

New member
יורם יש מציאות - אני מכיר מישהו שקנה רכב ב 4 וחצי אלף שקל

וכבר כמעט 3 שנים אין לו בעיות משמעותיות ברכב שמצריכות אותו להוציא כסף רציני על תיקונים .

bensand

New member
בוא נעשה סדר רגע, על איזה קורס וכלי אתה מדבר?

אם בממ"ר אתה מעוניין זה דבר אחד, את המחירים של הממ"רים אני לא מכיר (ולמשפחת הממ"ר אני מכניס גם את הממ"גון שגם הוא מבוסס מנוע גב מצנח אליפטי ושליטה בהגאים בידיים....) או אז אתה לא בפורום הנכון.

אם אתה מתכוון לממ"ג אתה במקום הנכון אבל סקלת המחירים שלך לא נכונה, אין קורס ממ"ג ב4,000 (למיטב ידיעתי) ואם משהו הציע לך תבקש לראות רישיון הפעלה.
אין ממ"ג טס ומתוחזק שעולה 15,000 ש"ח את זה אני יכול להגיד במידה גבוהה של ודאות (למעט אם מדובר על עלות של שותפות בכלי (כלומר חצי או שליש עלות)).

לגבי מתי קונים כלי ואם אפשר או אי אפשר להחזיק. אם תתחיל קורס תבין יותר את העלויות הכרוכות בקנייה ואחזקת כלי. אתה גם תבין ששותפות יעילה פי כמה מבעלות פרטית (בהיבט הכספי) וכמובן בקורס תוכל לפגוש עמיתים ולחבור לשותפות עם אחד או שני טייסים. ככה אני פעלתי, ככה פועלים רוב הטייסים שאני מכיר שאינם בעלי ממון רב.
אינך רוצה להתחיל קורס לפני שבדקת הכל מלפנים ומלפנים, קפוץ לאחד המנחתים, דבר עם בתי הספר והטייסים אולי תמצא אפילו שותף פטנציאלי ותתקדם... מדיבורים ומשיטוט באתרים ופורומים לא מקבלים את האינפורמציה המלאה... ובוודאי לא חותרים לעשייה

יוטו2

New member
עגלה שבנו לממ"ר אתה מגדיר כממ"ר עדיין ?

אתמול דיברתי עם מישהו הוא טוען שהבעיה בממר זה המצנח שלא יציב מה שגורם לסיכון יתר לשים לו עגלה .
&nbsp
בגדול מכיוון שבקאי דו מושבי לא רלוונטי בנתיים , אני מחפש חד מושבי (ואם מתפרק שאפשר להכניס לרכב משפחתי רגיל בכלל טוב ) אבל יציב בנחיתות והמראות אם זה יהיה כולל הכול ובמצב חדש אני יכול אולי לעלות טיפה מעל 15 ,לכיוון ה 20 -21
&nbsp
סה"כ תקציב כללי להכול שיש לי היום כולל קורס זה 25 אלף מעוד שבוע וחצי .
&nbsp
לחד מושבי הבנתי שמתחילים עם קורס צניחה ( רכס ) רגיל ואז עוברים לקורס מממ"ר וזה אמור להספיק .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אם מישהו ירים את הכפפה ויצליח לסדר ביטוח בפני נזק להשכרה זה יפתח דלת לאלפים להיכנס לתחום היקר בטירוף הזה .

bensand

New member
אני לא מומחה גדול בתחום בממ"רים והממ"גונים אבל....

לשאלתך הראשונה כן - לעגלה שבנו לממ"ר הידע הנדרש להטסת הכלי הוא יותר כמו של ממ"ר מאשר של ממ"ג. למעשה כל מה שעשו זה החליפו את הרגלים שלך בגלגלים כל השאר נותר זהה...
אני לא בטוח שעגלת אלומניום הופכת את הכלי הזה ליותר בטוח... הכנף אותה כנף והיא בעייתית (בהשוואה לכנף של הממ"ג - למתחילים אני מתכוון).
קורס ממ"ג לא יעזור לך להמריא עם ממ"גון או ממ"ר עם גלגלים, בשביל זה צריך קורס ייעודי, אני עשיתי קורס מצנחי רחיפה, גובה ורכס, זה לא הקנה לי יותר מדי ניסיון על הממ"ג משאר חברי, מכאן אני מסיק שזה לא אותה הטכניקה.
ישנם בתי ספר שיכולים ללמד אותך על שניהם... אבל הפורום הזה עוסק בממ"גים אני מניח שתשובות יותר מדוייקות תמצא בפורום הממ"רים לנושא זה.
הסכום שציינת לעיל יספיק לך לקורס ושותפות משולשת על כלי בסיסי ממ"ג, ויש כאלה...

יוטו2

New member
למה לא מפתחים מצנחים יציבים גם לממרים ?

כמות הטיסות שאני יצליח יטוס בשותפות ( שאף אחד סביר להניח לא יהיה מהאזור שלי ) לא תשתלם לשלם סכום כ"כ גבוהה . לפי חישוב יכול לצאת כפול מטיסה עם מדריך אם לא פי 3 לפחות בשנים הראשונות .
&nbsp
לגבי הגעה למנחתים מתי יש פעילות באמצע השבוע בגעש ? מצידי לקחת חופש ולהגיע ליום להתרשם ולהתחיל ללמוד תתחום.
&nbsp
&nbsp

bensand

New member
לגבי השאלה של הממ"רים זו שאלת השאלות

כל הזמן יש פיתוחים חדשים... זה חלק מהתפתחות התחום.
לגבי החישובים שלך לא כ"כ הבנתי אבל זה שלך...
לגבי פעילויות במנחת רונית (שבסמוך לגעש) יש כל יום שיש מזג אויר שתומך בזה, אתה לא צריך יום חופש אתה יכול לקפוץ בבוקר הפעילות היא בין השעות 6 בבוקר ועד 9 לכל המאוחר בעונה הזו ואח"כ תמשיך לעבודה. אתה גם מוזמן לצור קשר עם בית הספר במנחת לתאם איתם ואז בכלל תקבל את כל התורה (שלא יגידו שאין איזון אז גם במנחת עין ורד יש פעילות זהה ואתה מוזמן לצור גם שם קשר עם בתי הספר).
קבל טיפ מקצועי כבר בשלב מוקדם זה, כנס לWindguru להלן לינק [URL]http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=46161&sty=m_spot[/URL], כשהצבע בשורת מהירות הרוח תכלת בהיר או לבן בוא למנחת זו ערובה לנוכחות כבדה של כלים וטייסים

כפי הנראה רוב שבוע הבא פעילות ענפה במנחת בשעות הבוקר...
אגב מאיפה אתה בארץ?

יוטו2

New member
גר בקרני שומרון ועובד בכפר סבא

יש פעילות גם אחה"צ ? ככה שלא אצטרך להשאיר את המשפחה בלי הרכב ואגיע בתחבורה ציבורית ..
&nbsp
לגבי הפיתוחים מה הבעיה לפתח מצנח זהה לזה של הבקאי רק יותר קטן ?

יוטו2

New member
אני יודע אגב שאין תחבורה ציבורית ממש עד המנחת יש

עד געש איפה שהחנויות ומשם צריכים ללכת ברגל איזה רבע שעה או משהו כזה .

סליחה, הרכב הזה אמור גם לטוס?

מכלי טיס יש דרישות יחודיות, כיוון ששהלכות של תקלות עלולות להיות הרות אסון.

יוטו2

New member
מחר אני נפגש עם שימי מסיתוונית מישהו למד אצלהם ?

מה לשאול אותו מבחינת חומר לימוד ? ( מרחיפה עד ממ"ג )

תודה .

למעלה