הקדמה.
אני מכין מיונז מאז שאמא שלי קנתה את המיקסר הראשון שלה ושכנה התנדבה ללמד אותה להכין מיונז. מאחר ונכחתי בהדגמה והעניין מצא חן בעיני הפכתי למכין המיונז הביתי (תרתי משמע).
כיום אני מכין מיונז בעיקר לעצמי ולפיכך מכין אותו לטעמי האישי כלומר עם הרבה תיבול וכמות כפולה או משולשת של חרדל טוב. כצרכן אינטנסיבי של מיונז אני מכין את זה לעיתים קרובות תוך לכלוך הסביבה ומספר רב של כלים כמו שמקובל במחוזותנו.
לפני כמה כשבועיים צפיתי בערוץ יוטיוב שחביב עלי אותו יצרה בחורה אמריקאית שהגיעה מגאנה ובו מלבד אוכל גאנאי מסורתי גם מתכונים רגילים וקיצורי דרך במטבח ותוך כדי השוטטות בו נתקלתי בפרק על הכנת מיונז ביתי.
התכוונתי לרפרף הלאה שכן מה כבר אפשר ללמד אותי על הכנת מיונז אבל משום מה המשכתי לצפות. הגברת הדגימה כמה שיטות באמצעות מיקסר, מטרפה ידנית, מטרפה חשמלית ידנית ובכולן השיטה הרגילה של ערבוב החלמון או הביצה השלמה עם תבלינים והוספת השמן בטפטוף עדין. כמעט בסוף הסרטון היא הוסיפה את המשפט: ולהלן השיטה החביבה עלי ואז עשתה מעשה מוזר, שפכה לכוס פלסטיק גבוהה את כל החומרים כולל כל השמן, הכניסה פנימה בלנדר מוט והפעילה אותו ובאורח נס תוך כמה שניות כל התערובת הפכה למיונז אחיד ומוצק.
כמובן שמדובר בבלוף שכן לא יתכן שסתם בחורה מגאנה יודעת מה שכל השפים ומומחי האוכל לא יודעים אבל לפני יומיים כשהייתי צריך להכין מיונז החלטתי שאני מוכן להקריב ביצה וכוס שמן כדי להפריך את הבלוף שלה. הכנסתי את כל המצרכים לכוס של הבלנדר, הכנסתי אותו פנימה והפעלתי והפלא התרחש. שתים שלוש הרמות של הבלנד בתוך התערובת ו20 שניות בערך וכל התכולה הפכה למיונז נוקשה בלי להתיז, בלי ללכלך כלים נוספים ובלי להתעצבן.
מה אגיד לכם, החיים שלי לפני ואחרי כבר לא אותו דבר.
אני מכין מיונז מאז שאמא שלי קנתה את המיקסר הראשון שלה ושכנה התנדבה ללמד אותה להכין מיונז. מאחר ונכחתי בהדגמה והעניין מצא חן בעיני הפכתי למכין המיונז הביתי (תרתי משמע).
כיום אני מכין מיונז בעיקר לעצמי ולפיכך מכין אותו לטעמי האישי כלומר עם הרבה תיבול וכמות כפולה או משולשת של חרדל טוב. כצרכן אינטנסיבי של מיונז אני מכין את זה לעיתים קרובות תוך לכלוך הסביבה ומספר רב של כלים כמו שמקובל במחוזותנו.
לפני כמה כשבועיים צפיתי בערוץ יוטיוב שחביב עלי אותו יצרה בחורה אמריקאית שהגיעה מגאנה ובו מלבד אוכל גאנאי מסורתי גם מתכונים רגילים וקיצורי דרך במטבח ותוך כדי השוטטות בו נתקלתי בפרק על הכנת מיונז ביתי.
התכוונתי לרפרף הלאה שכן מה כבר אפשר ללמד אותי על הכנת מיונז אבל משום מה המשכתי לצפות. הגברת הדגימה כמה שיטות באמצעות מיקסר, מטרפה ידנית, מטרפה חשמלית ידנית ובכולן השיטה הרגילה של ערבוב החלמון או הביצה השלמה עם תבלינים והוספת השמן בטפטוף עדין. כמעט בסוף הסרטון היא הוסיפה את המשפט: ולהלן השיטה החביבה עלי ואז עשתה מעשה מוזר, שפכה לכוס פלסטיק גבוהה את כל החומרים כולל כל השמן, הכניסה פנימה בלנדר מוט והפעילה אותו ובאורח נס תוך כמה שניות כל התערובת הפכה למיונז אחיד ומוצק.
כמובן שמדובר בבלוף שכן לא יתכן שסתם בחורה מגאנה יודעת מה שכל השפים ומומחי האוכל לא יודעים אבל לפני יומיים כשהייתי צריך להכין מיונז החלטתי שאני מוכן להקריב ביצה וכוס שמן כדי להפריך את הבלוף שלה. הכנסתי את כל המצרכים לכוס של הבלנדר, הכנסתי אותו פנימה והפעלתי והפלא התרחש. שתים שלוש הרמות של הבלנד בתוך התערובת ו20 שניות בערך וכל התכולה הפכה למיונז נוקשה בלי להתיז, בלי ללכלך כלים נוספים ובלי להתעצבן.
מה אגיד לכם, החיים שלי לפני ואחרי כבר לא אותו דבר.