לפני יומיים סיפרתי על הארוחה
שהכנתי, וחוץ מזה שקיבלתי המון תגובות כיפיות שבאמת היה לקרוא, גם שאלו על מתכונים. אז קודם כל תדעו שחלק מהמתכונים לקחתי מכאן: בטטות ביוגורט, לזניה, בראוניז משני סוגי שוקולד. וחוץ מזה - הנה עוד כמה מתכונים ממש פשוטים (אני לא מאמינה בדברים מסובכים... לא מבינה בזה). פטריות ממולאות: הכי פשוט בעולם - לוקחים פטריות שמפיניון רגילות טריות, שוטפים ומורידים להם את הרגליים. מערבבים בקערה גבינת פרומעז (זאת שנמצאת בגליל הירוק) וחצי קופסה של עיטורי עגבניות של אוליביה (נדמה לי שזה נקרא עיטורי עגבניות עם זיתים שחורים). צריך לערבב קצת בכוח, כי הגבינה לא כל כך "מצ´תקמקת". את התערובת הזו ממלאים בפטריות - זה מספיק לבערך 20 פטריות - ושמים בתנור לכמה דקות. פשטידת תירס: מערבבים ביחד בתבנית: 2 קופסאות תירס מתוק מסונן, ארבע ביצים, שמנת מתוקה אחת, חצי כוס חלב, 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, ארבע כפות קמח תופח ושתיים - שלוש כפות שמן. מוסיפים מלט פלפל לבן ואגוז מוסקט ושמים בתנור לכ50 דקות עד שהפשטידה מזהיבה. סלט מוצרלה ופלפלים חם (זה נלקח מחוברת מתכונים של חברת מחלבות גד, ובהתאם לכך גם המצרכים...): המרכיבים: 20 כדורי מוצרלה גד קטנים. צרור עלי רוקט. צרור עלי בזיליקום. חסה אחת. ארבעה פלפלים צבעוניים גדולים. שליש כוס שמן זית. חמש כפות חומץ בלסמי. חצי כפית שום כתוש. 200 גרם זיתי קלמטה מגולענים. מלח ופלפל שחור גרוס. ההכנה: שוטפים את החסה ומייבשים, קורעים את העלים ומערבבים עם הרוקט והבזיליקום. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפלפלים בשמן זית בכל הכיוונים עד שהם משחימים.. מוסיפים את הזיתים, חומץ הבלסמי והתבלינים ומורידים מהאש. יוצקים על החסה את הפלפלים, הרוטב והזיתים ומפזרים מעל את כדורי המוצרלה. מגישים מיד לשולחן - זה אמור להיות חם. אגב, הסלט הזה יוצא גם מאוד יפה לעין. ואחרון אחרון חביב: פסטה בשמנת עגבינות ווודקה - מתכון של בת אילון. החומרים: 2 כפות חמאה, כף שמן זית, בצל קטן קצוץ דק, 700 גרם עגבניות שרי בשלות חצויות, מיכל אחד של שמנת מתוקה, רבע כוס וודקה 40% אלכוהול, קורט פלפל חריף טחון, 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל לא חריפה מגוררת, חופן עירית קצוצה. ההכנה: שמים במחבת עמוקה את החמן ושמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית חמש דקות עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים יתאדו כמעט לגמרי. לאחר מכן מוסיפים את השמנת, הוודקה והפלפל החריף ומבשלים עוד מעט בעדינות. במקביל מכינים את הפסטה (זו צריכה להיות פסטה מסוג פנה או ריגטוני - קצרים וחלולים). מוסיפים את הרוטב לפסטה, שמים את מחצית הגבינה המגוררת, מפזרים מעל את העירית ומגישים עם יתרת הגבינה. חייבת לציין שהפסטה הזו ממש ממש טעימה. זהו... תרמתי גם את תרומתי הצנועה בענייני המתכונים. מי היה מאמין
שהכנתי, וחוץ מזה שקיבלתי המון תגובות כיפיות שבאמת היה לקרוא, גם שאלו על מתכונים. אז קודם כל תדעו שחלק מהמתכונים לקחתי מכאן: בטטות ביוגורט, לזניה, בראוניז משני סוגי שוקולד. וחוץ מזה - הנה עוד כמה מתכונים ממש פשוטים (אני לא מאמינה בדברים מסובכים... לא מבינה בזה). פטריות ממולאות: הכי פשוט בעולם - לוקחים פטריות שמפיניון רגילות טריות, שוטפים ומורידים להם את הרגליים. מערבבים בקערה גבינת פרומעז (זאת שנמצאת בגליל הירוק) וחצי קופסה של עיטורי עגבניות של אוליביה (נדמה לי שזה נקרא עיטורי עגבניות עם זיתים שחורים). צריך לערבב קצת בכוח, כי הגבינה לא כל כך "מצ´תקמקת". את התערובת הזו ממלאים בפטריות - זה מספיק לבערך 20 פטריות - ושמים בתנור לכמה דקות. פשטידת תירס: מערבבים ביחד בתבנית: 2 קופסאות תירס מתוק מסונן, ארבע ביצים, שמנת מתוקה אחת, חצי כוס חלב, 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, ארבע כפות קמח תופח ושתיים - שלוש כפות שמן. מוסיפים מלט פלפל לבן ואגוז מוסקט ושמים בתנור לכ50 דקות עד שהפשטידה מזהיבה. סלט מוצרלה ופלפלים חם (זה נלקח מחוברת מתכונים של חברת מחלבות גד, ובהתאם לכך גם המצרכים...): המרכיבים: 20 כדורי מוצרלה גד קטנים. צרור עלי רוקט. צרור עלי בזיליקום. חסה אחת. ארבעה פלפלים צבעוניים גדולים. שליש כוס שמן זית. חמש כפות חומץ בלסמי. חצי כפית שום כתוש. 200 גרם זיתי קלמטה מגולענים. מלח ופלפל שחור גרוס. ההכנה: שוטפים את החסה ומייבשים, קורעים את העלים ומערבבים עם הרוקט והבזיליקום. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הפלפלים בשמן זית בכל הכיוונים עד שהם משחימים.. מוסיפים את הזיתים, חומץ הבלסמי והתבלינים ומורידים מהאש. יוצקים על החסה את הפלפלים, הרוטב והזיתים ומפזרים מעל את כדורי המוצרלה. מגישים מיד לשולחן - זה אמור להיות חם. אגב, הסלט הזה יוצא גם מאוד יפה לעין. ואחרון אחרון חביב: פסטה בשמנת עגבינות ווודקה - מתכון של בת אילון. החומרים: 2 כפות חמאה, כף שמן זית, בצל קטן קצוץ דק, 700 גרם עגבניות שרי בשלות חצויות, מיכל אחד של שמנת מתוקה, רבע כוס וודקה 40% אלכוהול, קורט פלפל חריף טחון, 100 גרם גבינת פרמזן או קשקבל לא חריפה מגוררת, חופן עירית קצוצה. ההכנה: שמים במחבת עמוקה את החמן ושמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית חמש דקות עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים יתאדו כמעט לגמרי. לאחר מכן מוסיפים את השמנת, הוודקה והפלפל החריף ומבשלים עוד מעט בעדינות. במקביל מכינים את הפסטה (זו צריכה להיות פסטה מסוג פנה או ריגטוני - קצרים וחלולים). מוסיפים את הרוטב לפסטה, שמים את מחצית הגבינה המגוררת, מפזרים מעל את העירית ומגישים עם יתרת הגבינה. חייבת לציין שהפסטה הזו ממש ממש טעימה. זהו... תרמתי גם את תרומתי הצנועה בענייני המתכונים. מי היה מאמין
