לפני כמה דקות,דיווח בישראל 10...:

אלון 58

New member
לפני כמה דקות,דיווח בישראל 10...:

משטרת-התנועה במבצע בעיר לוד:נרקומנים נתפסו נוהגים לאחר שבימים האחרונים ארעו בעיר 3 תאונות פגע-וברח,שכל הסימנים מראים שמדובר בנרקומנים ואלכוהוליסטים שעל ההגה(
),רובם כמובן בשלילת-רשיון,אבל ממתי אכפת להם,הם "נוהגים" ומסכנים את כולנו.

Sea Urchin

New member
לפי הודעות שאני קורא פה בפורום

בנוגע לנהיגה ללא רשיון נראה לי שהגיע הזמן לאיזה "מבצע" של בתי המשפט.

אלון 58

New member
רק שבתי-המשפט הם לא בשטח...,

מי שבשטח זו המשטרה,בתי-המשפט צריכים להשלים את הענישה,אבל הראו שם "בחור" שהורד מהגה של רכב מסחרי,כולו מסומם,לא מגיב לסביבתו,אבל נתפס נוהג.

אלון ל

New member
לגבי נהיגה בפסילת רשיון

כאן אני בעד עונשי מאסר בפועל אף לתקופה של כמה חודשים

אלון 58

New member
אבל שופטי-תעבורה בדרך-כלל מקילים...

במה שקשור לעבירות-תנועה,גם רכבים שנתפסים ללא רשיון-רכב תקף,לרוב נהגיהם מקבלים דו"ח ברירת-קנס,והרכב ממשיך לנסוע,ומי ערב לכך שהוא תקין?אף-אחד
.

אלון ל

New member
תראה, יש קצת הבדל בין השניים

יכול להיות מצב שמישהו שכח שהוא צריך לחדש את רשיון הרכב שלו. קורה. לא אומר שלא מגיע לו עונש אבל נותנים לו קנס על מנת להרתיע כי חייבים שיהיה הרתעה. לגבי פסילת רשיון, לא יכול להיות שמישהו שכח שרישיון הנהיגה שלו נפסל ואם בכל זאת הוא עולה על הכביש מאחורי ההגה, כאן זה בזדון. ישנם אפשרויות טובות להרתעה כגון, החרמת הרכב לצמיתות, עונשי מאסר של 3 חודשים, קנס של 20000 ש"ח, פסילת רשיון הנהיגה ל 5 שנים וכד. כאן יש בעיה של זילות בית המשפט (במיוחד עם הפסילה היתה לא מנהלתית אלא על ידי פסיקה של שופט) והעבירה לדעתי צריכה להיות נושאת עימה קלון.

wil

New member
העונש שצריך להיות על נהיגה בשלילה

הוא עונש מאסר קצר. עונש של שלילה נוספת הוא מגוחך. עונש של החרמת הרכב הוא אנטי-דמוקרטי (במיוחד כאשר הרכב לא בבעלות הנהג השלול) ולא אפקטיבי, אנשים ינהגו בשלילה בגרוטאות של 3000 ש"ח אם זה מה שיהיה. קנס - לא ירתיע את העשירים (שבשבילם 20K שקל זה לא אסון) וגם לא את העניים (שלא יהיה להם מאיפה לשלם ממילא ובית המשפט יתחשב בהם ולא יטיל את הקנס, או לחלופין ההוצל"פ יכולים לחפש עד מחר ואין נכסים לעקל) אז נשאר רק מעמד הביניים. ענישה שמופנית רק כלפי הנ"ל היא עקומה.

אלון ל

New member
על מאסר כולם יסכימו שזה עונש שווה

לכל נפש אני חוזר בי בנוגע לקנס. יש עניים שבשבילם 500 ש"ח יכול להיחרב העולם כי אין להם ממה לשלם. היום גם מעמד הביניים לא כל כך יסבול מקנס של 750 ש"ח (כלומר עוד יחיה עם זה).

למעלה