לפני כמה חודשים בודדים שמאלנים לא חשבו שצריך להפסיק את המלחמה. עכשיו פתאום הם חושבים שצריך להפסיק.

רוב הזמן נח

Well-known member
כמה זמן יקח עד שיחשבו שוב שצבא גדול זה מיותר ושצריך שוב צבא קטן?

נראה לי שבעוד שנים בודדות שוב הם ימצאו סיבות למה צריך צבא קטן.

1ספי11

Well-known member

הטענה שלך לא ממש ברורה.
על הצבא אחראי מי שניהל את המדינה ב15 שנים האחרונות. אתה יכול להאשים את השמאל שפעם קנו מיסטרים והיום קונים אף 15

רוב הזמן נח

Well-known member
אני מבין את המגבלות שלך אז אסביר לאט.
לפני 30 שנה היה מישהו שאמר משהו שהתאים למצב הביטחוני אסטרטגי שהיה אז.
להאשים אותו במה שקורה היום זה גם נבזות וגם טמטום .
צבא קטן היה בדעה של מומחי השמאל עד שהגיע אסון 07.10. ולא רק לפני 30 שנה.

רוב הזמן נח

Well-known member
מומחי השמאל לא היו בעמדה קובעת כבר 15 שנה. כמה זמן צריך ראש ממשלה בשביל להחליט שהוא מגייס את החרדים ומקים צבא ענק .
במערכת המשפט, בצבא ובתקשורת הם בהחלט היו ונמצאים גם היום.

השמאלנים בכלל לא רצו אז שיגייסו חרדים כי הם התלוננו שיש הדתה בצה"ל.

1ספי11

Well-known member
במערכת המשפט, בצבא ובתקשורת הם בהחלט היו ונמצאים גם היום.

השמאלנים בכלל לא רצו אז שיגייסו חרדים כי הם התלוננו שיש הדתה בצה"ל.
נסה להבין את המציאות.
הממשלה היא זה שקובעת איך הצבא יראה . השמאלנים כבר הרבה זמן לא נמצאים במקום שמישהו מתייחס לדעתם.
השמאל לא היה מתנגד לדרישה של הממשלה לגייס חרדים.

Harrington

Well-known member
מנהל
לפני 30 שנה היה מישהו שאמר משהו שהתאים למצב הביטחוני אסטרטגי שהיה אז.
להאשים אותו במה שקורה היום זה גם נבזות וגם טמטום .
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם ואינני מבקש להתערב בו, אבל תחשוב רגע על מה שכתבת כאן.. אני מבין את הצורך להגן על אנשי שמאל וכו', אבל מי שאתה מדבר עליו (ואין לי מושג מי זה), אולי הפעיל מחשבה על "משהו שהתאים למצב הביטחוני שהיה אז", אבל בטח שלא הפעיל מחשבה אסטרטגית. זאת בדיוק כל החוכמה וזה בדיוק כל הצורך, לחשוב לא רק על מה שמתאים לכאן ועכשיו, אבל גם על מה יהיו הצרכים הפוטנציאליים בעוד X שנים.

לכן אם מישהו ניסה להפוך את הצבא לקטן כי זה היה בסדר אז (ואגב, זה ממש לא היה, זאת שטות מוחלטת בפני עצמה, אבל זה דיון אחר), על אף שיתכן שיהיה צורך בצבא גדול כמה שנים מאוחר יותר, הוא חתיכת אידיוט, רחוק מאוד מלהיות אסטרטג, וסיבך את מדינת ישראל כהוגן.

1ספי11

Well-known member
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם ואינני מבקש להתערב בו, אבל תחשוב רגע על מה שכתבת כאן.. אני מבין את הצורך להגן על אנשי שמאל וכו', אבל מי שאתה מדבר עליו (ואין לי מושג מי זה), אולי הפעיל מחשבה על "משהו שהתאים למצב הביטחוני שהיה אז", אבל בטח שלא הפעיל מחשבה אסטרטגית. זאת בדיוק כל החוכמה וזה בדיוק כל הצורך, לחשוב לא רק על מה שמתאים לכאן ועכשיו, אבל גם על מה יהיו הצרכים הפוטנציאליים בעוד X שנים.

לכן אם מישהו ניסה להפוך את הצבא לקטן כי זה היה בסדר אז (ואגב, זה ממש לא היה, זאת שטות מוחלטת בפני עצמה, אבל זה דיון אחר), על אף שיתכן שיהיה צורך בצבא גדול כמה שנים מאוחר יותר, הוא חתיכת אידיוט, רחוק מאוד מלהיות אסטרטג, וסיבך את מדינת ישראל כהוגן.
אף אחד לא הכריח אותך להתערב ובטח לא העלות דברים חסרי שחר.
אני לא מתייחס לסבירות ההחלטה לפני 30 שנה אלא למי שאחראי ב15 שנה האחרונות ויכול היה כמי שהבנת המציאות נוזלת לו מהאוזניים, לשנות את הצבא על פי דעתו.
אז מי האידיוט??

Harrington

Well-known member
מנהל
אף אחד לא הכריח אותך להתערב ובטח לא העלות דברים חסרי שחר.
אכן ומזל אם כן שבשום מקום לא כתבתי שמישהו הכריח אותי :). אם כי מה לעשות, כשקוראים כאלה דברי שטות והבל, קשה שלא להתייחס.
אני לא מתייחס לסבירות ההחלטה לפני 30 שנה אלא למי שאחראי ב15 שנה האחרונות ויכול היה כמי שהבנת המציאות נוזלת לו מהאוזניים, לשנות את הצבא על פי דעתו.
כן נו, ברור שאתה רוצה להגיע בסוף לביבי. אבל מה לעשות, למעלה לא דיברת עליו וגם אני לא. אז אם תוכל, תנסה להתעלות על עצמך ולהתייחס עניינית לרגע. האמן לי, זה חוקי וזה אפשרי. אתה מסוגל לכך אם רק תרצה.

אם לא, מיצינו.
אז מי האידיוט??
חד-משמעית מי שלמעלה כתב א', קיבל התייחסות לא', וכעת כשנזקק להשיב לה עניינית בורח מהר לב' כי שם הוא מרגיש יותר בנוח ואולי כי הוא הבין שדבריו על א' היו מטומטמים להחריד (גם בכללי וגם כלפי האישיות המוזכרת שם בא'). בהצלחה בהתמודדות עם הנ"ל במראה.

מיצינו, שבת שלום.

1ספי11

Well-known member
אכן ומזל אם כן שבשום מקום לא כתבתי שמישהו הכריח אותי :). אם כי מה לעשות, כשקוראים כאלה דברי שטות והבל, קשה שלא להתייחס.

כן נו, ברור שאתה רוצה להגיע בסוף לביבי. אבל מה לעשות, למעלה לא דיברת עליו וגם אני לא. אז אם תוכל, תנסה להתעלות על עצמך ולהתייחס עניינית לרגע. האמן לי, זה חוקי וזה אפשרי. אתה מסוגל לכך אם רק תרצה.

אם לא, מיצינו.

חד-משמעית מי שלמעלה כתב א', קיבל התייחסות לא', וכעת כשנזקק להשיב לה עניינית בורח מהר לב' כי שם הוא מרגיש יותר בנוח ואולי כי הוא הבין שדבריו על א' היו מטומטמים להחריד (גם בכללי וגם כלפי האישיות המוזכרת שם בא'). בהצלחה בהתמודדות עם הנ"ל במראה.

מיצינו, שבת שלום.
אולי אתה לא שמעת את החדשות אחרונות אבל נתניהו אחראי על המדינה ב15 שנה האחרונות. זה לא שאני רוצה להגיע אליו. הוא שם .
יש מידה גדולה של בכיינות להאשים במה שקורה היום החלטה מלפני 30 שנה כשמי שאחראי היה יכול לשנות אותה מזמן.

DANIAVNI

Well-known member

השמאלנים השמאלנים השמאלנים
אדוני, ממשלת הימין על מלא ממולא שלך מנהלת מדיניות שמאלנית למהדרין שבמהדרין
וסמוטריץ חותם עליה .
מה אתם רוצים מהשמאלנים ?

רוב הזמן נח

Well-known member
השמאלנים השמאלנים השמאלנים
אדוני, ממשלת הימין על מלא ממולא שלך מנהלת מדיניות שמאלנית למהדרין שבמהדרין
וסמוטריץ חותם עליה .
מה אתם רוצים מהשמאלנים ?
עשו עסקת חטופים גרועה בעיקר בגלל הלחץ של אותו ציבור.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל

לפני כמה חודשים בודדים שמאלנים לא חשבו שצריך להפסיק את המלחמה. עכשיו פתאום הם חושבים שצריך להפסיק.​

השמאלנים משנים את דעתם אחת לשבוע לכל היותר. זה כשלעצמו לגיטימי. הבעיה היא כשהם עושים זאת אך ורק על סמך מה שלדעתם ייראה רע יותר לקואליציה. כלומר לא מתוך שיקולים ענייניים.

עם זאת, האמת צריכה להיאמר והיא שגם הימין מעת לעת נוהג כך. אמנם פחות, אבל בכל זאת, זה קרה. כך למשל בעניין גדר ההפרדה. לכתחילה הימין התנגד נחרצות והשמאל תמך. או אז קרה איזה משהו והיוצרות התהפכו. השמאל התחיל להתנגד. על אתר הימין שינה את עמדתו והפך להיות חסיד גדול. אמנם כבר הרבה מים עברו בנהר מאז, אך אני זוכר עד היום את השינויים הטקטוניים האלה שהתרחשו בפרק זמן קצר יחסית ואת הגיחוך שהוא העלה על פני, ביחס לעמדות שני הצדדים :).

בכל מקרה, בשביל לדעת מה עמדתו המעודכנת של השמאל כל שעליך לעשות הוא לבחון מה להשקפה הרדודה של השמאל, יגרום לימין (כלומר לממשלה הנבחרת) לצאת רע. קטגורית תוכל לדעת שזאת תהיה עמדת השמאל באותו יום. מה למחרת? יחייב בחינה מחודשת של הנ"ל :).

למעלה