לפני כמה שבועות נפתחה הפינה "מה אתה

mb3inh

New member
לפני כמה שבועות נפתחה הפינה "מה אתה

יודע על..." אז מה אתם יודעים על אאה(אל בבלי)? אודה לעונים. באדיבות מגנוס ברנארד ה-3 אייזק3 ניוטון המרשלג

mahura

New member
הממ

הכריחו אותנו ללמוד את זה לשיעור תנ"ך.... אוף אני לא זוכרת כלום.....

mahura

New member
האל אאה

במיתוס הבבלי של "אנומה אליש" מסופר כי לפני בריאת העולם היו רק האלה תיאמת (אלת המים המלוחים) והאל אפסו (אל המים המתוקים). שניהם ילדו אלפי אלים. אבל הילדים עשו רעש שהפריע לאלים לישון, ולכן נירקמה מזימה להרוג אותם. האלים הילדים שמעו על תכנית זאת וקמו והרגו את אפסו שיזם אותה. לאחר מיכן, אף תיאמת תיכננה למרוד כנגד ילדיה ולהפסיק את הרעש, ולשם כך יצרה המון תנינים שעליהם פיקד קונגו. לעומתה קיבץ האל מרדוך את האלים הילדים, ולבסוף הוא מנצח את תיאמת. מגופתה יוצר מרדוך את העולם, מהפלג העליון את השמים ומהחלק התחתון את הארץ. בשלב הזה מחליטים האלים לבנות אדם שישרת אותם, וכאן אאה נכנס לסיפור. אאה הוא אל החכמה והמגיה, והוא לוקח את גופתו של קונגו (שר צבא תיאמת), ומדמו יוצר את האדם. וכאן מסתיימות ידיעותי... יום נעים :)

mb3inh

New member
אם לומר את האמת כדי לך לקורא את המי

תוס,"אנומה אליש",עוד פעם,כיוון שהמיתוס די שונה. אני לא רוצה מידע אודות המיתולוגיה והאמונה הבללית אני רוצה מידע אודות אאה,אין הדבר אומר שאסור להרחיב,אבל אשמח אם תוכלו לדייק (לכל קוראי הפורום). באדיבות מגנוס ברנארד ה-3 אייזק ניוטון המרשלג

למעלה