לפני כמה שבועות עלה פה נושא ריקודים

אבי בן 1231

Well-known member
חטפתי שטיפה, אך באמת לא זו הבעיה ואיני מחפש, חלילה לריב, באמת!!!
אך ראו בקישור המצורף מהו ריקוד פסודובלה ספרדי אמיתי ויפהייפה, בלי הרמות ובלי שטויות
.פסודובלה ספרדי מפסיטבל בספרד
לא להאמין, אך כאשר אני שומע את השירים האלה העור שלי הופך להיות כעורו של ברווז,
כאילו שנולדתי בספרד, אמנם חצי מוצא שלי הוא ספרדי אך אני צבר מקורי.

לא להאמין, אך כאשר אני שומע את השירים האלה העור שלי הופך להיות כעורו של ברווז,
כאילו שנולדתי בספרד, אמנם חצי מוצא שלי הוא ספרדי אך אני צבר מקורי.
אין ספק שהקלאסיקות המקוריות הן הכי אותנטיות והכי יפות, אך יש הבדל עצום בין ריקוד לשם הופעה או לשם הנאה לעומת ריקוד בתחרות, שצריכים להיות יצירתי ולעשות דברים מעבר כפי שהיה בתוכנית לרקוד עם כוכבים.
הכוכבים שהיו שם הם מהטופ שיש, חלקם אף מהטופ העולמי, שזכו בתחרויות בעולם כמו רפאל שזכה בתחרות העולם בניו יורק במקום הראשון.

שמלת תחרה1

Well-known member
אין ספק שהקלאסיקות המקוריות הן הכי אותנטיות והכי יפות, אך יש הבדל עצום בין ריקוד לשם הופעה או לשם הנאה לעומת ריקוד בתחרות, שצריכים להיות יצירתי ולעשות דברים מעבר כפי שהיה בתוכנית
לרקוד עם כוכבים​
.
הכוכבים שהיו שם הם מהטופ שיש, חלקם אף מהטופ העולמי, שזכו בתחרויות בעולם כמו
רפאל​
שזכה בתחרות העולם בניו יורק במקום הראשון.​
מקום ראשון קיבל בזכות, ולא בגלל אזיקים ;-)

מקום ראשון קיבל בזכות, ולא בגלל אזיקים ;-)
עשית סלט, התוכנית לרקוד או רוקדים עם כוכבים היא תכנית ישראלית ששודרה במאקו שהייתה על ריקודים סלוניים בלבד עם רקדנים ישראלים ואילו התוכנית מאה רקדנים היא תכנית שמשודרת בנטפליקס והיא על ריקודים בכלל ולא על סוג מסוים, היא לא תכנית ישראלית ושם בסבב השני, היה ריקוד עם אביזר כאשר רודי, אחד הכוריאוגרפיים, בחר |אזיקים| כאביזר.

אבי בן 1231

Well-known member
אין ספק שהקלאסיקות המקוריות הן הכי אותנטיות והכי יפות, אך יש הבדל עצום בין ריקוד לשם הופעה או לשם הנאה לעומת ריקוד בתחרות, שצריכים להיות יצירתי ולעשות דברים מעבר כפי שהיה בתוכנית לרקוד עם כוכבים.
הכוכבים שהיו שם הם מהטופ שיש, חלקם אף מהטופ העולמי, שזכו בתחרויות בעולם כמו רפאל שזכה בתחרות העולם בניו יורק במקום הראשון.
באמת מצטער אך אין לי אפשרות לענות על מה שכתבת היות ולא צפיתי בתוכניות האלה אך ..................
מה שאני יכול כן להגיב הוא שגם בהופעה לשם הופעה יש להקפיד על דבר בסיסי, וזה לדעתי בלבד. יש להקפיד על המקצב.
מה שהכי הצחיק אותי אז היה שבשיר של להקת אבבא רקדו משהו בלתי ידוע וקראו לזה פסודובלה , זה מגוחך, גם המקצב של השיר לא התקרב לפסודובלה.
תארי לעצמך שינגנו סימפוניה של בטהובן ורקדנים ירקדו משהו בלתי מזוהה, אך מאוד תאטרלי ויפה ויקראו לזה "הורה ישראלית", הרי תתפוצצי מצחוק, לא??

שמלת תחרה1

Well-known member
באמת מצטער אך אין לי אפשרות לענות על מה שכתבת היות ולא צפיתי בתוכניות האלה אך ..................
מה שאני יכול כן להגיב הוא שגם בהופעה לשם הופעה יש להקפיד על דבר בסיסי, וזה לדעתי בלבד. יש להקפיד על המקצב.
מה שהכי הצחיק אותי אז היה שבשיר של להקת אבבא רקדו משהו בלתי ידוע וקראו לזה פסודובלה , זה מגוחך, גם המקצב של השיר לא התקרב לפסודובלה.
תארי לעצמך שינגנו סימפוניה של בטהובן ורקדנים ירקדו משהו בלתי מזוהה, אך מאוד תאטרלי ויפה ויקראו לזה "הורה ישראלית", הרי תתפוצצי מצחוק, לא??
אבי אתה רוקד להנאתך, וזה החשוב מכול.

משתפרת1

Well-known member
אבי, תתיחס לריקודים הללו כאל הופעת בלט מודרני, ולשם הריקוד תוסיף "בהשראת". כך ראית מחול בהשראת פסדובלה.

אבי בן 1231

Well-known member
אבי, תתיחס לריקודים הללו כאל הופעת בלט מודרני, ולשם הריקוד תוסיף "בהשראת". כך ראית מחול בהשראת פסדובלה.
עם הקטע הראשון שכתבת אני מסכים לחלוטין.
בהשראת פסודובלה צריך לפחות בגדיםספרדיים טיפוסיים או מקצב המתאים לפסודובלה.
במספר הפרקים המועט שראיתי היה ממש מהנה לראות יפים יפות רוקדים יפה.
אין צורך וזה מיותר להגדיר מקצב שהוא בסביבות הסלואו כפסודובלה.
כאשר את מגדירה ריקוד מסויים עם שמו הוא חייב להיות במקצב הנכון, כך אני מבין זאת.
כאשר אני ראיתי יפה ויפה רוקדים, מקפצים ומרימים והשופטים מגדירים את הריקוד, למשל, צ'ה, צ'ה, צ'ה יפה אני נדהם!!!

נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
בהשראת פסדובלה צריך לפחות בגדיםספרדיים טיפוסיים או מקצב המתאים לפסודובלה.
כאשר אני ראיתי יפה ויפה רוקדים, מקפצים ומרימים והשופטים מגדירים את הריקוד, למשל, צ'ה, צ'ה, צ'ה יפה אני נדהם!!!
אני רואה את הריקוד ולא אכפת לי איך השופטים קוראים לו. מסתכלת. יפה בעיני? יותר יפה? עוד יותר יפה? בסדר. השופטים? מה אכפת לי איך הם קוראים לזה? לפעמים אחד אומר משהו על הטכניקה ואחר אומר בדיוק ההיפך.

נערך לאחרונה ב:
בהשראת פסדובלה צריך לפחות בגדיםספרדיים טיפוסיים או מקצב המתאים לפסודובלה.
יש נם תתי קבוצה לפסדובלה, ששם לא נדרש הלבוש והדרמטיות, כמו למשל בפסדובלה חתונות שסתם מתנגשים אחד בשני עם החזה כאשר הידיים מתוחות, מזכיר קצת קרב תרנגולים ;)

אבי בן 1231

Well-known member
יש נם תתי קבוצה לפסדובלה, ששם לא נדרש הלבוש והדרמטיות, כמו למשל בפסדובלה חתונות שסתם מתנגשים אחד בשני עם החזה כאשר הידיים מתוחות, מזכיר קצת קרב תרנגולים ;)
לא יודע מהיכן הבדיחה הזו, בכל מקרה הקישור אינו מוביל לריקוד.
אין כזה פטנט תת קבוצה לפסודובלה.

אבי בן 1231

Well-known member
האם בחתונה, אתה רוקד את הפסדובלה הקלאסי או פסדובלה חתונות?
אם אני רוקד אז אני רוקד פסודובלה!!! אין חיה כזו פסודובלה חתונה, לוויה וכו'!!!
אני לימדתי לפני זמן רב זוג לחתונתם ריקוד לחתונה, הם ביקשו משהו מיוחד,
הצעתי להם צ'ה, צ'ה, צ'ה לא משהו מיוחד לחתונה, כי לא קיים דבר כזה.
הזוג הזה לא ידע להזיז את הרגליים, בחתונה רקדו שיגעון וספגו מחיאות כפיים סוערות.
תוציאי לך מהראש שקיים פסודובלה מיוחד לחתונות.
הפסודובלה הוא ריקוד עם הצעדים המיוחדים של הטוררו (לוחם השוורים).
הטוררו לומד את הצעדים האלה במשך כמה שנים עד אשר הוא יוצא לזירה האמיתית.
אם תגידי לספרדי שיש פסודובלה לחתונות, תפרוץ מלחמה בין ספרד לישראל. חחחחחחחחחחח
ד.א. שם הריקוד הוא פסודובלה Pasodoble והתרגום הוא (צעד כפול) ולא פסדובלה.
זהו הסברתי לך הכל מצידי תמשיכי להאמין במה שאת מאמינה.

אם אני רוקד אז אני רוקד פסודובלה!!! אין חיה כזו פסודובלה חתונה, לוויה וכו'!!!
אני לימדתי לפני זמן רב זוג לחתונתם ריקוד לחתונה, הם ביקשו משהו מיוחד,
הצעתי להם צ'ה, צ'ה, צ'ה לא משהו מיוחד לחתונה, כי לא קיים דבר כזה.
הזוג הזה לא ידע להזיז את הרגליים, בחתונה רקדו שיגעון וספגו מחיאות כפיים סוערות.
תוציאי לך מהראש שקיים פסודובלה מיוחד לחתונות.
הפסודובלה הוא ריקוד עם הצעדים המיוחדים של הטוררו (לוחם השוורים).
הטוררו לומד את הצעדים האלה במשך כמה שנים עד אשר הוא יוצא לזירה האמיתית.
אם תגידי לספרדי שיש פסודובלה לחתונות, תפרוץ מלחמה בין ספרד לישראל. חחחחחחחחחחח
ד.א. שם הריקוד הוא פסודובלה Pasodoble והתרגום הוא (צעד כפול) ולא פסדובלה.
זהו הסברתי לך הכל מצידי תמשיכי להאמין במה שאת מאמינה.
אתה מתבלבל בין ריקוד של חתן - כלה לעיניי כל לעומת ריקוד ברחבת הריקודים.
צר לי, הייתי בהמון חתונות ומעולם לא רקדו את הפסודובלה (קיבלתי את התיקון שלך של ה-'ו' החסרה) ברחבת הריקודים בחתונה ביחד עם כולם בצעדים הקלאסיים, לרבות רקדנים מקצועיים.
אין לי מושג, מה לימדת? למרות שאני משערת שזה ריקוד החתונה שעושים לעיניי כל על כל הבמה.
האם השתתפת בתחרויות? יש לך מדליות?
מעבר לסרטון שצירפתי לך, אין לי עוד מה להוסיף בהסבר שלי.

אבי בן 1231

Well-known member
אתה מתבלבל בין ריקוד של חתן - כלה לעיניי כל לעומת ריקוד ברחבת הריקודים.
צר לי, הייתי בהמון חתונות ומעולם לא רקדו את הפסודובלה (קיבלתי את התיקון שלך של ה-'ו' החסרה) ברחבת הריקודים בחתונה ביחד עם כולם בצעדים הקלאסיים, לרבות רקדנים מקצועיים.
אין לי מושג, מה לימדת? למרות שאני משערת שזה ריקוד החתונה שעושים לעיניי כל על כל הבמה.
האם השתתפת בתחרויות? יש לך מדליות?
מעבר לסרטון שצירפתי לך, אין לי עוד מה להוסיף בהסבר שלי.
חבל על הזמן שלי תשארי עם ריקוד הפסודובלה של החתונה!!

למעלה