לפני כשבוע העלתי נקודה שנוגעת בערכי סוכר בצום

ולריו

New member
לפני כשבוע העלתי נקודה שנוגעת בערכי סוכר בצום

גבוהים בשעות הבוקר

וכהמשך לשאלה, אני מבקש לשאול את היודעים בוודאות לגבי ביצוע כושר גופני בבוקר לפני הבדיקה ועדיין במהלך הצום.

אני מסיים לאכול/לשתות בסביבות 9 בערב. בבוקר כשאני קם, אני הולך לחדר כושר ועדיין מקפיד על הצום המוחלט, לא אוכל ולא שותה, ורק
כשאני חוזר אני מבצע את בדיקת רמת הסוכר. והתוצאות הן פנטסטיות 70-80.

הסיבה לירידת רמת הסוכר עקב פעילות גופנית ברורה למדי

השאלה היא האם לפי כללי הרפואה זה נקרא בדיקה תקינה בצום?

ולריו, מה זה חשוב איך זה נקרא? מה שחשוב זה...

האם לעשות מה שאתה עושה זה בריא לגוף?
אם אתה חייב לקרוא לזה בשם אז זאת בדיקה בצום אחרי אימון גופני.

Assaf Feldman

New member
בדיקה בצום

בדיקה בצום משמעה בדיקה דבר ראשון בבוקר איך שקמים לפני פעילות כלשהי. כדאי לבדוק לפני הפעילות ולאחריה כדי לקבל תמונה מלאה יותר.

ולריו

New member
אסף תודה על התשובה המהירה. תרשה לי לשאול האם

יש לך איזשהו סימוכין רפואי לדבריך?

הרי גם כשאני עושה בדיקה במרפאה, אני מתרחץ בבוקר ומחכה עוד כשעה עד שעתיים עד לביצוע הבדיקה, כך שגם אז זה לא דבר רשאון על הבוקר.

עדכן אותי אם יש לך תשובה

תודה

למרות שאינך מתיחס לתשובותי, אשאל אותך שאלה...

למה זה חשוב לך? מה עומד מאחורי זה?

ולריו

New member
מה זאת אומרת? אני עוקב קבוע אחרת רמת הסוכר

שלי בצום ואחרי אוכל, ומאחר ומימלא אני מבצע פעילות גופנית כל בוקר ומימלא אני עושה את זה בצום אני רוצה לדעת מתי צריך לעשות את בדיקת רמת הסוכר.

הרופא אומר לבצע בדיקה אחרי צום של 8 שעות, האם מותר לבצע פעילות גופנית במהלך ה-8 שעות הללו? לא שמעתי מאף רופא שום איסור שכזה וחשבתי לתומי שיש מישהו בפורו הנוכחי שכן שמע משהו בהקשר לכך.

פשוט, לא?

Assaf Feldman

New member
סימוכין רפואי חלקי...

שכן אני לא רופא.
לצורך העניין אלה ההמלצות המקובלות שמקבלים במרפאת סוכרת לבדיקה ביתית בצום , לבדוק כשקמים בבוקר.
פעילות גופנית עשויה להשפיע בצורה משמעותית על ערכי הסוכר.
אם אתה רוצה לברר בצורה מלאה , אפשר ליצור קשר עם מרפאת סוכרת ולדבר עם האחות שם, גם טלפונית.

AngelsDad

New member
לא בדיקה שווה

לדעתי אתה מרמה את עצמך
לאחר פעילות גופנית הסוכר יהיה נמוך, שעה אחרי הוא עולה שוב.
הבדיקה בבוקר צריכה להיות במיטה לפני ביצוע כל פעילות.
כמו שאחרים הציעו , תבדוק במיטה, אחרי פעילות ושעה אחרי הפעילות ותראה איך זה מתנהג.

ביל

תומרונתם

New member
מנהל
לאכול ארוחת לילה זה בלוף, אבל אימון גופני

לפני מדידה בצום זה לא בלוף?

מה שכן, נראה לי קצת מוזר ללכת לעשות אימון בלי להכניס שום דבר לפה או לשתות, זה נראה לי לא בריא במיוחד.

ולא, אני לא רופאה ואין לי סימוכין רפואי.

תומרונתם

New member
מנהל
לא, אני לא...

למה חוסר וודאות?
אם רופא יכול לפתור לך את חוסר הוודאות, לך לרופא...

אבל באמת, כל מה שכתבנו לך כאן הוא מה שאנחנו למדנו - כל אחד על בשרו ועם רופאו הוא - שכן, מדידת הצום צריכה להיות מיד עם הקימה ולפני כל פעילות אחרת (טוב, מותר לעשות פיפי בוקר, אבל לא להתחיל להכין את הילדים לבית הספר ולעשות אימון גופני וכו' וכו').

אני גם לא ממש מבינה איך אפשר לעשות אימון לפני

מדידה, פחד אלוהים, מה אם אני כבר עם 70-80? זה היפו בטוח...

ולריו

New member
אז רק על מנת להרגיע אותך, אין שום היפו, זה

עניין של הרגל ממושך שנים של קימה מוקדמת והליכה לעבודה מבלי להכניס לפה משהו לפני 9-10 בבוקר. הכל עניין של הרגל

התכוונתי שאם אני הייתי קמה על 70-80

ואז עושה פעילות גופנית בלי לאכול- הייתי מגיעה להיפו. לא דיברתי עליך, רוב הסיכויים שאתה קם עם ערכים גבוהים יותר מ70-80 אם אלו הערכים שלך אחרי פעילות גופנית (אבל באמת- לך תדע).

לדעתי אתה עושה 2 דברים לא בריאים, גם לאנשים

בריאים. יוצא מהבית בלי לאכול ארוחת בוקר. עושה אימון גופני בצום של 8 שעות ומעלה.

steiff

New member
אימון בלי לאכול?

אני תמיד אוכל פחמימה מרוכבת לפני אימון, 10-15 דקות לפני תחילתו (לתת לה להגיע למחזור הדם). בלי זה אני מרגיש "שפוך" באימון והוא לא אפקטיבי.
האימון, בשבילי, אינו בשביל להוריד את ערכי הסוכר בדם לקראת המדידה הבאה, אלא כדי לשפר את היכולת של הגוף לנהל בעצמו את מאזן הסוכר בדם במהלך היום כולו.
מציע לך לפנות לתזונאי ספורט ולהצליב את המלצותיו עם המלצות של תזונאי לסוכרתיים. תזונאי ספורט מדגישים את החשיבות של אכילה לפני אימון, שמאפשרת לגוף להפעיל את השרירים על בסיס אנרגיה מהמזון. את ההמלצה הזו צריך ליישם עם מזונות שמתאימים לסוכרתיים.

למעלה