לפני כשבוע עברתי תאונת דרכים

אני עובדת כמורה ורק מחר אני חוזרת לעבודה. המנהלת התקשרה ושאלה האם לכתוב לי את הימים הללו כימי מחלה או כימי תאונה. היא לא ידעה לומר מה ההבדל חוץ מאשר שדרך ביטוח לאומי יש למלא טפסים. שאלתי היא מה ההבדל מבחינתי? אני ניגשתי למייון ושם כן אמרתי שזו תאונת עבודה( זה קרה בדרך לעבודה). האם אני יכולה להגיש תביעה ב נוסף דרך עו"ד פרטי? תודה מראש.

שלום רב, מדובר בתאונת דרכים ועבודה, מה שאומר לגבי ימי המחלה שלך שהם צריכים להיכתב על טופס של נפגע בעבודה. על מנת לקבל את התשלום, במקרה שלך,, עליך להגיש תביעה לביטוח לאומי על מנת שישלם לך את הכסף עבור תק' ההעדרות( לא בטוח שתקבלי כי מדובר במתחת ל- 12 ימי מחלה, שמהם והלאה ביטוח לאומי משלם). את יכולה להגיש תביעה ע"י עו"ד פרטי, ואני מציעה לגשת אליו לייעוץ כבר עכשיו, לפני שאת קובעת עובדות בשטח, ובמיוחד לנוכח העובדה שמדובר בתאונה "טרייה" מאוד, אין מה למהר, ויש לחכות להתגבשות הנזק בטרם תוגש תביעה לפיצוי. בברכה,

brcd

New member
ימי מחלה

מכיוון שהינך מורה, עובדת משרד החינוך - שהוא "מעביד מאושר" ע"י המוסד לביטוח לאומי, דמי הפגיעה (שכר ימי ההיעדרות כתוצאת תאונת העבודה) משולמים לך ע"י המעביד ללא קשר למשכם. המעביד מגיש את התביעה לדמי פגיעה ומתקזז מול המוסד לביטוח לאומי. בכל מקרה, כדאי לתבוע גם את חברת הביטוח. בהצלחה

C T

New member
רק הרחבה קטנה

יש לפניך לפחות 3 מסלולים - 1) תביעה לביטוח לאומי 2) תביעה לחברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה ביטוח לאומי וחברת הביטוח החובה - הן אלטרנטיבות משלימות. בנוסף: 3) תביעה לפי פוליסה - תאונות אישיות מורים. יש לדרוש אובדן כושר עבודה, וכשיתגבש הנזק ותהיה לך חוות דעת רפואית או החלטת מטעם הביטוח הלאומי - להגיש להם לפיצוי בעד נכות תאונתית. לאור האמור, מומלץ לפנות לעו"ד, כפי שציינה כבר מנהלת הפורום

brcd

New member
תאונות אישיות מורים

למיטב זכרוני, ישנה החרגה לתאונת דרכים בביטוח תאונות אישיות של המורים. אבל בכל מקרה - צודק CT כדאי לטפל

למעלה