לפני כשנה צפיתי בחצי סרט

Free Smile

New member
לפני כשנה צפיתי בחצי סרט

סרט אקשן מטופש עם פעלולים שמתרצים את קיום הסרט ומהווים סיבה לצפות בו. לא היה לי מושג מה שמו, זה מעולם לא ענין אותי. היום אחה"צ הסרט הזה עלה בזכרוני, בסצינה ספציפית בו בעיקר. קצת לאחר חצות חזרתי הביתה, ותהיתי מה יש בטלויזיה. תיאור במשפט אחד גרם לי לתהות אם זה הסרט שעליו חשבתי לרגע היום. מוכן ומזומן להיות מופתע - הופתעתי לפתוח את הטלויזיה ולגלות כי זה אכן אותו סרט. לאחר פחות מדקה, הגיעה הסצנה הספציפית ההיא.

shikma r

New member
קורה המון

ולא רק לי. מעלה שאלות,אבל הן נשכחות לאחר כחמש דק' לערך..

Master Boo

New member
אולי הסיבה שהוא עלה בזכרונך

היא ששמעת מישהוים מדברים עליו, כי הם ידעו שהוא הולך להיות מוקרן?

miss mcmillan

New member
או שהצצת בTv guide

זה עבר לך ליד העין והשם נקלט בתת מודע?

Free Smile

New member
סרט שאין לי מושג מה שמו?

מילא תחפשו תירוצים שימושיים
אף אחד לא דיבר איתי, ולא ראיתי כלום שקשור לזה. התופעה שהעליתי כאן לא קשורה באסוציאציות.

miss mcmillan

New member
אדרבא,

שתף אותנו בתיאוריה שלך. חיחי.. חוצמזה.. אם ארצה לדבוק בתיאוריה שלי אומר שהיתה שם תמונה מהסרט
או תיאור שלו. אני לא מהספקנים, סתם נהנית לשחק את המשחק, אבל מי שירצה לפקפק ולמצוא הסבר "טבעי", הרי תמיד ימצא דרך לעקם את המציאות לחלוטין, ולהיות צודק
במקום להודות שיש משהו מעבר.

Gilliana

New member
אין לזה הסבר "טבעי"

זה קורה בעשרות ומאות וריאציות שונות עם סרטים, שירים, אנשים ומה לא. תאוריה? אין לי ממש אחת כזו, אבל צירוף מקרים זה לא. למה? פשוט - כי אין כזה דבר.

Gilliana

New member
נווו, את יודעת למה התכוונתי... ../images/Emo13.gif

אני לא נתתי לזה את השם - ובהיעדר סמנטיקה שונה לתאר את המצב הלא קיים - איך היית מציעה שאקרא לזה? אני פתוחה להצעות...

Free Smile

New member
צירוף מקרים זה משהו מאד כללי

בערך כמו לענות לשאלה "איך הולך?" - "אהה.. חיים" לא ממש עונה על שום דבר אבל לכל הפחות זה צירוף מקרים שני מקרים, שניתן לצרפם ולראות כי יש קשר ביניהם (מקרה אחד - נזכרתי בסרט ללא שום סיבה ידועה; מקרה שני - באותו יום מאוחר יותר הוצג הסרט) מעבר לזה, מה באמת מסתתר שם - לא יודע אני מאמין שיש אנשים היכנשהו שיודעים יותר על מקרים / צירופי מקרים שכאלה אלה שלא - לא אליהם אני פונה

Gilliana

New member
כנראה שלא הבנת אותי אם כך...

כשאני אומרת "צירוף מקרים" - הכוונה היא לשני ארועים שנקשרו ביניהם באופן רנדומלי, ללא כל מטרה ו/או קשר אמיחתי ביניהם. זה בדיוק מה שאני טוענת שלא קיים - כל אותם לכאורה צירופי מקרים אינם מקריים כל כלל ועיקר. למה ואיך זה? על כך אין לי תשובה, אבל לדעתי זהו חלק מהצופן העמוק של היקום שאנו עוד רחוקים מלהבין. יתכן שמדובר ביכולת מסויימת שלנו ברגעים מסויימים "להציץ" אל מעבר למימד הזמן שלנו, יתכן שזה משהו אחר - אבל בכל אופן, אני לכל הפחות לא מאמינה שמדובר במקריות.

Master Boo

New member
לא דיברתי בהכרח על השם

אולי הזכירו אפילו שנייה מסצינה מסויימת, ותת המודע שלך עשה את שלו. חוץ מזה, תמיד אפשר לחשוב על כל הפעמים שאתה חשבת על הסרט והוא לא הציג, וכל הפעמים שהוא הציג ואתה לא חשבת עליו

Free Smile

New member
סייפריסט, שב בצד

וקח את אור-כבוי-זה-מזמן איתך
תמיד נוכל למצוא אינסוף תירוצים לא לחפש את העומד מאחורי תופעה. לקבוע שאין שום סיבה להחשיב אותה כתופעה, משמש כאחד מהם.

miss mcmillan

New member
למה להיות נגטיבי?

(אני מדברת על הכינוי.. למה לא לכנות אותי, נניח, אור-בהפסקת=סיגריה-שהתארכה-מעל למצופה?) וחוצמזה מה הקשר לסייפריזם?

Gevakumon

New member
אולייייייי

בעקבות השעות המרובות (מרובות מרובות) שבילית בצפייה בסרטים בטלויזיה הגוף שלך למד לקרוא גלי רדיו?
אולי הוא ידע מאז ומתמיד, אולי גם שלנו, פשוט הוא לא אומר לנו, המניאק הזה. למרות שכנראה זה צירוף מקרים. בטח שיש דבר כזה צירוף מקרים, והנסיון לשייך את התופעה שלך נראית מדהימה אבל במבט אוביקטיבי היא חסרת כל ייחוד ודיי סתמית.

למעלה