לפני כשנתיים נשאבתי בנושא פינק

לפני כשנתיים נשאבתי בנושא פינק

לתוך הלילה עם ידיד של ידידה. הוא טען שוב ושוב כי יש סדר מסויים שלפיו צריך לשמוע את האלבומים של פינק פלויד וכי אני חייב להקשיב להם בסדרר הזה כי זו חוויה מופלאה. אז הגיע היום אני יכל ומעוניין ביותר לשמוע את הדיסקים. אך מהו אותו הסדר? האם ישנה אמת כלשהי בדבריו או שאלו רק פטפוטים של מוח קודח ב4 בבוקר? אנא עזרו לי.

The Albatross

New member
../images/Emo26.gif

אני מניח שרבים האנשים שטוענים שיש לשמוע אלבומים של להקה מסויימת בסדר מסויים. לרוב, למרבה הצער, בין האנשים האלה, כשהם נפגשים, מתפתחים ויכוחים סוערים בנוגע לאיזה סדר בדיוק צריך לשמוע את האלבומים האלה. לכן, זה מאוד סובייקטיבי ונתון להעדפה אישית. אני הייתי ממליץ על: 1. Wish You Were Here 2. Dark Side of the Moon 3. Meddle והשאר, ממש לא חשוב באיזה סדר. כמובן, רבים פה לא יסכימו איתי (4u). ד"א, אני כותב די הרבה בפורום הזה, אבל עכשיו החלפתי כינוי. נראה אתכם מנחשים מה היה הכינוי הקודם שלי...

brotos

New member
הסדר שלי

the wall dark side of the moon animls meddle wish you were here the piper at the gats of dawn more

FloyDviR

New member
עם מה להתחיל ? - הסדר שלי...

1. Dark Side of The Moon 2. Wish You Were Here 3. Animals 4. Meddle 5. Piper at the gates of dawn, רק כדי להכיר צד שונה של הלהקה...

pink floydror

New member
בוא הנה רגעע

הסדר שלדעתי : Wish You Were Here The Wall Dark Side Of The Moon Atom Heart Mother Animals The Piper At The Gates Of Down Meddle The Division Bell ועכשיו כל מה שנשאר אפשרי בסדר ארקראי
עוד הערה ... כל אלבום יש לשלמוע כמה פעמים לפני שאתה קובע עליו דעה ...אם זה לא זה.. זה לא מה שאתה מחפש אז לא צריך להכריח את עצמך, אבל פינק פלויד זאת לא להקה של רושם ראשוני.

בינג

New member
צודק!

"אבל פינק פלויד זאת לא להקה של רושם ראשוני" - כמו שקרה לי עם WYWH, אם מישהו זוכר, אמרתי שלא הכי התחרבתי לShine ולWelcome כל-כך, אבל עכשיו....עכשיו אני שומע כל יום את כל האלבום, ושר אותו כל יום!!והוא כל הזמן מתנגן לי בראש, ואני פשוט נהנה מכל רגע!!! אך....איך לא נולדנו בשנות השיבעים

N a V e

New member
חמודים,זה לא חכמה לשגע אותו

כל אחד קופץ ונותן את הסדר לפי ראות עיניו ? חח זה לא יעיל אני חושב שהכוונה של הידיד של הידידה הייתה שלא תוכל לקפוץ ישירות למים עמוקים ולשמוע את הקטעים ההזויים ביותר/פסיכודליים ביותר של פינק פלויד מבלי להציב סימני שאלה על הז'אנר/הלהקה. לכן עליך להתחיל מהאלבומים המוכרים יותר(the wall,wish you were here),ולאט לאט לזרום ליצירות הפסיכודליות יותר והשמיימיות יותר. זו לדעתי הייתה כוונתו.

brotos

New member
תראה,זה בעיה

אין ממש 'סדר' בפינק פלויד. סדר כרונולוגי? סדר לפי הקליטות? סדר לפי מי מכר יותר? מה יותר פרוגי? אי אפשר לדעת, ולכן ניסינו להביא את הסדר האישי שלנו. והנה, גם לך הייתה הצעה.

edlessme

New member
אין שום סיבה לשמוע אותם בשום רצף

פשוט... ראבאק... פשוט... לא יודע... תקשיב להם לפי סדר כרונולוגי.. אבל לא.. בשום פנים ואופן לא לנסות לשמוע את כולם על הפעם הראשונה ברצף... כי... זה... יהיה מעיק כזה.. ואתה בחיים לא תאהב את זה... פשוט... אההההההההה... תקשיב להם... אחד חדש כל חודש...

MellowShip

New member
אתם יודעים מה הכי טוב!??!..

אם הייתה לי את האפשרות להיות בתקופה שפינק פלויד הוציאו את הדיסקים האלה..ככה הייתי יכול להנות מהם הכי טוב!!! לחכות שנה שנתיים עד שיצא הדיסק הבא, לא ככה, שהכל מצוי לי על דיסק אמפי 3 אחד בקלות (וגם בדיסקים מקוריים- אבל הכל בא ככה במכה...נראה לי זה מוריד קצת מהכיף של השמיעה, כל דיסק היה אמור לצאת בדיוק כמו שהוא יצא ולא אחרת.. אהה טוב אני עייף ומתחיל לדבר שטויות.. :)

Hurakano

New member
תראה... אני אגיד לך מה קורה

יצא לי לראות שכבר אמרו "קודם את Wish You Were Here", "קודם את זה", "זה יותר מדי מעיק" וכו'.... אני התחלתי עם פינק פלויד בגלל שבמסגרת שיעורי הגיטרה שלי למדתי את הסולו של The Wall ושל Shine On, והם נשמעו לי שירים טובים, אז פשוט נכנסתי לקאזה והתחלתי להוריד עוד שירים שלהם.... מכל מיני תקופות, מכל מיני אלבומים, ממש "מפוזר" אם אתה רוצה לקרוא לזה ככה.... ואהבתי ! ולא התחלתי מ-Wish You Were Here או מ Dark Side....
כמובן שהיו דברים שלא אהבתי, אבל את הרוב אהבתי ונורא התרשמתי מפינק פלויד, והיום אני מתחיל לחסוך וחושב להתחיל לקנות את האלבומים שאני אוהב אז אני אומר, פינק פלויד הם פשוט טובים, לא משנה מה הסדר
מה שכן יכול להיות שאתה צריך להתחיל עם שירים מסוימים כדי לקבל את החשק לשמוע עוד, ובשביל זה הכי טוב שתגדיר איזה סגנון מוזיקה אתה אוהב, אם אתה יותר טיפוס של קלאסי, יותר של פסיכדליה, או שאתה בכיוון של רוק, רוצה יותר גיטרות וזה.... ואז חברי הפורום יכוונו אותך לשירים שמדברים לסגנונות שאתה אוהב.

תודרה רבה לכולכם

העשרתם את כיוונים ההתבוננות שלי בעניין ההתמודדות שלי עם התחלת ההכירות העמוקה יותר שלי עם יצירות הלהקה וגם בקשר לתפיסה שבה אני מקטלג את המוזיקה שאני אוהב לשמוע ואת הגורמים המרכיבים אותה. אני מניח שפשוט אצלול ואראה לאן מוביל הזרם:)

brotos

New member
הזרם מוביל לגן עדן

פינק פלויד שולתת !!!111 גודביי בלו סקיי

GingerBread Man

New member
אני נאלץ לא להסכים איתך

פינק פלויד נמצאת בתוך תת ז'אנר (שהוא לא באמת ז'אנר) שנקרא Album Rock משמע - למבנה האלבום יש סדר מסויים שאמור להשאר ככה. לשמוע בהתחלה שירים בודדים זה ממש לא רעיון טוב.

jackiz

New member
בלה

בלה בלה בלה כל אחד פה יודע יותר טוב ואני כמו כל אחד פה גם, יודע יותר טוב! קודם כל יש להבין את הלהקה. מי זה סיד בארט מה זה בכלל פינק פלויד איך דייב גילמור הגיע ללהקה מי היה הזמר של הלהקה בהתחלה כל עוד אתם לא יודעים את כל המידע הזה והרבה יותר המוזיקה שלהם סתם הנאה לאוזן כמו כל אגדות רוק, חיות או לא יש לשמוע את הסיפורים מהרקע... כנסו לאתרי פינק פלויד, תלמדו וכמובן תראו את הסרט של פינק פלויד (לא רק the wall) live in pompei מי שלא ראה עוד לא יודע כלום

holo

New member
צודק

אני התחלתי להתעניין בהם שהתחלתי לחקור על ההסיטוריה שלהם..וזה היה במקרה, שחיפשתי מידע על מישהו. אין לי כוח לספר את הסיפור שלי..

למעלה