לפני ראיון שכר עם HR

OmerZeh

New member
לפני ראיון שכר עם HR

שלום

אני בשלבי ראיונות אחרונים לחברה בתחום החקלאי בNSW באזור Duboo.
השבוע יש לי ראיון אחרון עם הHR ואני מנסה להבין מה צריכות להיות הדרישות שכר שלי.
הם מצפים ממני להגר ולכן אני מניח שנהיה תושבי קבע (אני יודע שיש לכך השפעה על מיסוי החזרים וכו...).
אנחנו משפחה עם 2 ילדים קטנים מתחת לגיל 4 ולפי מה שראתי הגנים יקרים מאוד.
לאישתי אני מניח יקח זמן עד שתוכל להתחיל לעבוד ולכן אנו צריכים להתקיים ע"ב המכורת שלי בלבד למשך חצי שנה אני מניח (צריכה לעבור מבחנים של משרד הבריאות פרארפואיים).
ברוב האתרים (חיפשתי בglassdoor ודומיהם) לא מופיעים כמעט בכלל תפקידים בחקלאות ואם כן הם שונים בתכלית משלי.
לפי פוסטים שפורסמו אנו זקוקים לכ6000$ נטו בחודש (1000$ קניות אוכל וכו בחודש? באמת? או שזוהי הערכה גבוהה) כלומר כ100,000 בשנה (ומה זה Superannuation במחשבון שהוא 9.5%?)
אז האם דרישת שכר של 90-100 בשנה לגיטימית? או גבוהה מידי?
טוב חפרתי, מקווה לתשובה מועילה
תודה מראש

ANZ1

New member
לא כתבת מה אתה עושה, אז אי אפשר לדעת כמה אתה יכול לבקש

אני לא מאוסטרליה, אלא מהשכנה
אבל, בכל מקרה, 100 אלף דולר אוסטרלי זאת משכורת מאד יפה , עשרות אחוזים מעל הממוצע
ומכיוון שאתה לא בתחום ריווחי כמו פיננסים, כרייה או טכנולוגיה.
אז רק אם אתה מומחה בתחום מסוים או מנהל גדול, אתה יכול לבקש משכורת כזו, ככה נראה לי
אבל, גם אם תרויח 70, תוכלו לחיות ממשכורת כזו.
הבדל ההוצאות שיהיו לך בן מרכז סידני לבן חור חקלאי רחוק, זה פער גדול.
מחיר בית באזור חקלאי יכול להיות שווה רבע או פחות מבית דומה בעיר גדולה
רוב מי שעובר מישראל לאוסטרליה הוא גם מתעסק בתחום אחר ממך וגם מגיע למקום אחר, לכן המספרים שקראת לא רלוונטים.
וסופראנוטיישן זה פנסיה

OmerZeh

New member
תודה, אבל עזרת לי חלקית

אני מבין ש100 אלף לשנה זה הרבה, האם 70 זה מעט? או שאני צריך לכוון איפושהו באמצע.
יש לציין שהם יצרו איתי קשר והם ידעו מראש שהם מניידים אותי חצי עולם עם ילדים וכו' לכן אני מניח שהם מוכנים לשלם.
מלבד המגורים (שהסתכלתי בחברות תיווך באזור המחירים בין 300-450 לשבוע, ב450 זה בית עם 4-5 חדרי שינה ובריכה בחצר...)
והמחירים נמוכים יותר האם הקניות או החינוך לילדים זול יותר?
אני בכוונה לא מציין מה התחום הספציפי שבו אעבוד... אבל אוכל להגיד שראיתי תפקיד דומה במשרד ממשלתי שהמשכורת 42-45 אלף לשנה עבור חצי משרה full time equivalent.
לכן האם לדרוש 90 אלף זה ריאלי או קפיצה מעל הפופיק?
אני מגיב פה (בנוסף להתכתבות בפרטי ששלחתי אליך) בכדי שאולי אנשים נוספים יגיבו.

ANZ1

New member
ההנחה שלך לא בהכרח נכונה

ברוב המקרים חברות מוכנות לקחת עובדים זרים ו"להעביר אותם חצי עולם"
לא כי אין עובדים מקומים והם מוכנים לשלם המון, ולשלם על המעבר ,
ברוב המקרים חברות (בכל העולם, גם בישראל) מביאות עובדים זרים כי אפשר לשלם להם פחות כסף ממה שמקומי איכותי ידרוש.
המעבר לצד השני של העולם , זה לא כאב ראש לחברה, אלא בונוס לעובד, כמעט תמיד אלו עובדים שמגיעים ממדינות בעיתיות, ממדינות עניות כמו הודו או סין או מדינות מתוסבכות כמו ישראל, וברוב המקרים עצם העובדה שהחברה תהיה ספונסרית לויזת עבודה \ תושבות, זה התמריץ הגדול לעובד הזר להגיע, ואז העובד ישקיע הרבה ויהיה הרבה יותר נאמן, אם הם ישלמו עוד כמה עשרות אחוזים הם גם ימצאו עובד מקומי.
מעטים המקרים שבאמת החברה תעשה הכל כדי להביא עובד, אני לא יודע בקשר אליך, כי אני לא מכיר את המקצוע שלך, גם אחרי שכתבת אותו, ואני לא מבין למה את חושש לכתוב אותו בפורום.

אבל גם לפי החישוב שלך, עם 300-400 דולר שכר דירה, 1000 דולר הוצאות חודשיות על קניות ועוד 1500דולר הוצאות נוספות, אתם יכולים לחיות עם המשכורת המדוברת ברך הנמוך.
אין בית ספר יהודי פרטי במקום שהוא לא עיר גדולה, הילדים שלך ילכו כמו שאר הילדים לבית ספר ציבורי.
ובכלל בישראל אתם יכולים לחיות כשאתה חי מחקלאות ואשתך לא עובדת ?
אתם צריכים לחשוב כמה אתם רוצים את המעבר, ומה רמת החיים שאתם מוכנים לקבל, אם משכורת של 90 אלף דולר זה המינימום עבורכם, אז מה שתבקש, אם אתם רוצים לעבור לאוסטרליה "בכל מחיר" אז תעברו בכל מחיר,

אגב, ברוב המקרים שאני נתקלתי בהם, זה לא ששואלים אותך כמה אתה רוצה להרויח, אלא חלק מהשיחה, יספרו לך מה ההצעה, לתפקיד שלך יש משכורת, והם יספרו לך, אתה תוכל אחר כך להתווכח קצת, לבקש 10-15 אחוז תוספת, אבל זה מספר העוגן שמסביבו יהיה לך על מה לחשוב, אבל כדאי שלפני השיחה תחליט עם עצמך מה המשכורת המינימום שאתה מוכן

iviz2014

New member
*

אם ראית שבמקום אחר מציעים 42000-45000 לחצי משרה (אלא אם כן כתוב שזה PRO RATA ואז זה אומר שמחלקים את זה בחצי), אז אפשר להעריך טווח שכר של 84000-90000 למשרה מלאה, אבל צריך לקחת בחשבון שהמשכורות מחוץ לסידני נמוכות יותר כך שיתכן שהנטייה תהיה לטווח הנמוך יותר. בכל מקרה, הגישה שלי היא שעדיף לבקש יותר, מתוך הנחה שהמעסיק ינסה להוריד אותך במקח.
יוקר המחייה בדאבו, בעיקר הדיור, נמוך משמעותית מסידני. הנה אתר שיכול לעזור לך להבין קצת את ההבדלים:

N0

New member
נראה לי שאתה קצת מנמיך בסכומים

נכון ש100 אלף בשנה זה עשרות אחוזים מעל הממוצע אבל שכר ממוצע הוא לא אומדן לכלום.
נראה לי שעצם העובדה שמצפים ממנו להגר צריכה להצביע על כך שהשכר צריך להיות גבוהה מהממוצע (לא לכל אחד יש חלום להגר לאוסטרליה וגם אם כן חברה שמצפה ממך להגר צריכה לקחת בחשבון את הטירחה שבתהליך מעבר לזה שאם לא היה להם מחסור בעובדים היו מוצאים מישהו מקומי).
בכל מקרה בשנה הקצרה שלי באוסטרליה למדתי שהתחומים המוכרים מהארץ שבהם עושים כסף כמו פיננסים וIT לא גבוהים בהרבה (ואפילו לפעמים נמוכים) מתחומים שבארץ לא עושים בהם כסף בכלל (כמו כל עבודה שחורה שאתה יכול לחשוב עליה ) ובאופן כללי חקלאות נשמע כמו משהו שיש בו ביקוש ודרישה גבוהה (במיינינג אולי אתה באמת עושה המון כסף אבל אז אנחנו מדברים על משכורות של 150K וצפונה ובכל מקרה עכשיו מצמצמים שם כ"א בטירוף אז לא בטוח לכמה זמן זה ישאר רלוונטי).
&nbsp
בכל מקרה קשה לדעת כמה אתה שווה ומה לדרוש אבל 70 אלף בשנה נשמע לי נמוך אם אתה חושב שאתה שווה משהו שמצדיק את העבודה שלך שם

Sweet Hereafter

New member
הימים שכל אחד היה מרויח במיינינג 150K וצפונה עברו

היום במיינינג אתה צריך להיות מנהל כלשהו כדי להרויח 150K וצפונה וגם אז יכול להיות שתיתקע באזור ה-130K אם אתה מנהל זוטר. מהנדסים עם נסיון יש היום יותר ממה שחברות המיינינג צריכות ולכן גם מהנדס טוב עם נסיון אומר היום תודה על 120K, ומנסה לשמור טוב טוב על המקום שלו.

בטוח שיש יוצאים מן הכלל, אבל מה שרשמתי למעלה זה המצב הנפוץ.

ANZ1

New member
שכר ממוצע הוא בהחלט התחלה של אומדן

בישראל, מדינת הפערים החברתיים , שכר ממוצע לא אומר כלום,
יש כאלו מתחילים עם משכורת פי 2 או 3 מהשכר הממוצע, כמו מהנדס מתחיל
ויש כאלו שלא יגיעו אף פעם לממוצע, כמו אחות או עובדת סוציאלית.
באוסטרליה וניו זילנד, המקצועות היותר ריווחים לא יעלו פי כמה מהשכר הממוצע, לתפקיד שהוא לא ניהולי בכיר.
ומקצועות פחות ריווחים לא ירדו הרבה מתחתיו.
פלוס מינוס 30 אחוז.

N0

New member
יכול להיות שאתה צודק לגבי הממוצע

שעברתי לפה חברים מקומיים אמרו לי שהשכר הממוצע עומד על 60 אלף בחודש.
וזה נשמע לי נמוך מידי ביחסב למה שאני רואה שאנשים מסביבי מרוויחים.
אבל מפה -
http://www.news.com.au/finance/work...est-of-australia/story-fnkgbb3b-1227044922950
אני רואה שהשכר הממוצע עומד על כמעט 80 אלף בשנה שזה הרבה יותר קרוב למה שאני רואה סביבי.
בכל מקרה הממוצע הוא אומדן טוב לשכר שאתה לא רוצה לרדת ממנו אלא אם אתה מעריך את עצמך פחות מעובדים אחרים בתחום.
ברור שיש לפעמים סיבות להסכים לוותר על חלק מהשכר שלך אם אתה חושב שהעסק עצמו שווה את זה ( או שהוא עושה משהוא מאוד חשוב ומעניין או שהוא מבטיח לך פיצוי בשלב מאוחר יותר ואתה מאמין שהמצב הכלכלי של העסק ישתפר).
כשמעסיק שואל אותך מה השכר שאתה מצפה לקבל (ובנתיים לא יצא לי להיות באף ראיון שהשאלה הזו לא נשאלה) אחד הדברים שהוא בודק זה את ההערכה העצמית שלך לבקש פחות מידי יכול לפגוע בסיכויים שלך לקבל את העבודה בדיוק כמו לבקש יותר מידי.
&nbsp

Sweet Hereafter

New member
גם אם נגיד שהנתון שהבאת מדוייק,

הממוצע הוא מדד מיקום פחות מייצג אם ההתפלגות לא סימטרית (ובמקרה הזה היא לא).

מדד יותר מייצג ומעניין הוא החציון.

Sweet Hereafter

New member
חשוב להבין כמה הם רוצים אותך ומה האלטרנטיבות שלהם

אם הם לא לחוצים עליך אז תנסה להבין כמה התקציב של המשרה, ואח"כ שב תעשה שיעורי בית מה זה יכול לאפשר לך והאם אתה מוכן לחיות ככה. מעבר לאוסטרליה יכול להיראות כמו הרפתקאה נהדרת אבל אתם גם תשלמו מחירים בדרך - ניתוק מהמשפחה והחברים. תקרא קצת בפורום שלנו ותתרשם.

אם הם לחוצים עליך אז תנסה לסחוט מהלימון כמה שיותר מיץ. אחד הנושאים שאתה צריך להעלות הוא עלות המעבר - יש הוצאות לא זניחות בתהליך הוצאת הויזה (אלפי דולרים) וכמובן אח"כ עלות המעבר עצמו - כרטיסי טיסה כפול 4, מכולה, הוצאות התארגנות ראשונית (דיור זמני, מכשירים לבנים) וכו'. כדאי לך לקרוא באתרים שעוסקים ברילוקיישן (לאו-דווקא ישראליים) כדי להבין על מה מדובר.
מעבר לזה להערכתי 90K דולר ברוטו (לא כולל סופר) זו משכורת נאה שמשפחה בת 4 נפשות יכולה להסתדר איתה לא רע בכלל באיזור רג'יונל (מחוץ לערים הגדולות). לא תתפלשו בכסף, כן תצטרכו לעשות פשרות פה ושם, אבל מי לא עושה סדרי עדיפויות בחיים?... אם אשתך תמצא עבודה נורמלית מתישהו (לא מובטח, ובטח שלא מהר - 6 חודשים זה מאוד אופטימי) אז מצבכם יהיה עוד יותר טוב. קח בחשבון שבד"כ משרות ממשלתיות משלמות יותר טוב מאשר בשוק הפרטי (חוץ ממקרים מיוחדים). אולי יותר מציאותי לצפות ל-80-85K.
100K קשה לי להאמין שתקבל אלא אם אתה מומחה סופר-מיוחד.

ה-9.5% שראית - סופר-אניואיישן - זה הפנסיה. המעסיק חייב להפריש לפחות את זה, לפי חוק. תשים לב טוב אם המספר שאומרים לך (נגיד 80K או 90K) כולל בתוכו את הסופר, או שהסופר הוא בנוסף ומעל. במקרה הראשון, אם אומרים 90K אתה תקבל ליד ברוטו בערך 82K, ובמקרה השני תקבל 90K + בערך 8.5K שילכו לקרן הפנסיה שלך.

האתר מס' 1 לחיפושי עבודה (וקבלת מושג על משכורות) הוא www.seek.com.au

OmerZeh

New member
תודה רבה

חברים, תודה רבה עזרתם לי מאוד.
ובכלל אף אחד לא תקף אותי או קרא לי בשמות, ואפילו הדיון לא התגלגל
לכיון של מחירי מוצצים במכולת של דרום מזרח סידני לעומת המערב.
אני מרגיש מיוחד ;).
ושוב תודה על המידע

Sweet Hereafter

New member
אתה באמת מיוחד

עשית שיעורי בית, סיפקת לא מעט מידע רקע, שאלת שאלות ממוקדות ומנוסחות בצורה סבירה, שאלת בנימוס, הגבת לעניין לתגובות שקיבלת... אז למה שלא נעזור?

MickeyMouse10

New member
מה לבקש בשכר שאלה טובה

קודם כל יש לא מעט מחשבוני ונתוני שכר שכדאי שתנסה
http://www.livesalary.com.au/search-salaries.aspx
http://www.payscale.com/research/AU/Country=Australia/Salary
&nbsp
השכר הממוצע ממש לא רלבנטי, במיוחד שיש הרבה מקצועות שמרוויחים מעל הממוצע ויש גם הרבה מקצועות שמרוויחים מתחת לממוצע.
&nbsp
בתור רילוקיישן - אתה חייב לקבל פיצוי על העתקת מקום המגורים שלך.
6000 זה המון לחודש תחת ההנחה שאתה אוכל ב1300 דולר לחודש ומשלם שכ"ד בסכום של 2000 דולר - אבל יכול להיות שהם משלמים לך שכ"ד כחלק מהעסקה.
גם המחירים בגדול באוסטרליה די בקיפאון בגלל האינטרנט ובגלל התחרות החריפה בענפי המזון וההלבשה - עקב כמובן המצב הלא מזהיר של הציבור האוסטרלי.

shnets

New member
כמה נקודות למחשבה\בדיקה

1. חשוב להבין שרוב המידע בפורום מתייחס למרכזי הערים הגדולות. אם המשפחה גרה בסידני ואתה בדבו (לא מומלץ, אבל זה אני) אז הגנים והמגורים אכן יקרים יותר אבל האוכל זול (לפחות מניסיוני עם הפריפריה). במידה וכולם גרים באזור דבו, זה מתהפך. בשורה התחתונה, לדעתי, החיים בדבו זולים יותר כי לרוב מגורים הם ההוצאה העיקרית. לא גרתי מחוץ לעיר.
  2. 6000 נטו בחודש זה אחלה, אבל אפשר להסתדר עם הרבה פחות אפילו בדירה עם נוף לים בפרברים המזרחיים.
  3. עניין הויזה שווה בדיקה; יש הבדלים גדולים בין הויזות השונות, בעיקר בעזרה ממשלתית (גנים למשל), עבודת בן זוג והזמן שלוקח לכל תהליך הקבלה. אני מציע לך, לפני השיחה אם עדיין רלוונטי, להתייעץ עם סוכן כדי שתוכל לדעת מה לבקש כדי להגיע בזמן עם מכסימום הטבות. יכול להיות שהכי מהיר זה להגיע עם ויזת עסקים ואח"כ לעבור ל-pr, או כל סנריו אחר שיתאים לך. יש ויזות שהחברה יכולה לעזור לך להאיץ תהליכים, שווה לדון עם סוכן על האיסטרטגיה הכי טובה לך.
בהצלחה

shnets

New member
בכל מקרה, אל תתן להם מספר. עדיף שהם יתנו הצעה ראשונית ומשם

יתחיל משא ומתן

למעלה