לפני שאני מסתבך מעל לראש - שאלה

galavr

New member
לפני שאני מסתבך מעל לראש - שאלה

חשבתי להקים אתר כלשהו שירכז לינקים לכתבות באתרים אחרים, בינלאומיים. לצורך הדוגמה, יש לי לינק ישיר לכתבה מסויימת באתר הBBC. לא העתק, לא שיכתוב. פשוט היפר-קישור שפותח חלון חדש ובו הכתבה הרלוונטית. האם חוקי לעשות כזה דבר? האם צריך לקבל אישור מגורם כלשהו? תודה לעונים!

תשאל את גוגל ניוז

באתרים רבים קישור עמוק לכתבה או תוכן פנימי ולא מעבר דרך עמוד השער הוא הפרה של תנאי השימוש. לכן, מומלץ לקרוא את תנאי השימוש. האם זה יחייב אותך? לא בטוח. האם יש לך כף להתגונן אם יתהעו אותך? תלוי בך. האם בכלל יתבעו אותך? אין לי מושג. או שלא או שכן. למאמרים שלי על הסכמים באינטרנט ותנאי שימוש.

שאלה טובה

שאלתך מוכיחה לדעתי שעדיף להיות חכם מאשר להיות צודק. משפטית, השאלה לא עמדה למבחן. איסוף של קישורים בתחום החדשות כמובן כבר נעשה ברשת מזה כמה שנים ואם מישהו חושב שיכול לעשות את זה בצורה יותר מוצלחת ושיש עוד מקום בשוק, יש לקוות שהוא יודע על מה הוא מדבר. לעצם העניין, כפי שיורם כתב, השחקן הראשי בזירה הוא גוגל ניוז. אני לא מתייחס לאתר הזה כי הוא אתר פעיל. כעיקרון, הבאת קישורים לחדשות באתר אחד אינה פוגעת בזכויות היוצרים אך כפי שיורם ענה, יכולה להוות הפרת הסכם שימוש עם האתרים השונים. כעיקרון, אפשר ללכת בשלוש דרכים עיקריות: א. ללכת עם הראש בקיר: כלומר להעלות לאתר כל קישור ולהמתין לראות אם יהיו תביעות. ב. הדרך הבטוחה: לבקש רשות מראש ולהעלות רק קישורים מאתרים שנתנו רשות. זה הכי בטוח, הבעיה היא שחלק לא יתייחסו לפניות שלך בכלל. ג. דרך הביניים: להעלות קישורים ולהודיע לאתרים תוך התחייבות להוריד ולהפסיק מתן קישורים לאתרים שמתנגדים. גם כאן יש פוטנציאל תביעות, אבל מופחט

galavr

New member
וזו בדיוק הבעיה...

לרדוף אחרי אתרים בינלאומיים לאישורים כאלו ואחרים נראה לי כמשימה בלתי אפשרית... אני לא אתקדם בצורה הזו לשום מקום. יתכן ואיישם את דרך הביניים בסופו של דבר, אם כי הפחד מתביעות אפשריות עדיין מפחיד אותי. בכל אופן, תודה רבה!

ואתה צודק בפחד

תביעות יכולות לבוא. ואולי גם לא. תחליט אתה עד כמה אתה מוכן לקחת סיכון זעום ככל שיהיה ועד כמה לא. ומוטב - קרא את הסכמי השימוש של האתרים אליהם אתה מקשר ונסה ככל האפשר לעמוד בהם. גם אני עורך דין

galavr

New member
תודה! העתקתי את הפיסקה הרלוונטית(אני חושב)

אבל אין לי מושג האם נאסר עליי השימוש בו אני חפץ... You may not copy, reproduce, republish, download, post, broadcast, transmit, make available to the public, or otherwise use bbc.co.uk content in any way except for your own personal, non-commercial use. You also agree not to adapt, alter or create a derivative work from any bbc.co.uk content except for your own personal, non-commercial use. Any other use of bbc.co.uk content requires the prior written permission of the BBC. בסך הכל התכוונתי ליצור לינק שיקשר לכתבה המקורית אני לא רואה פה איסור בסגנון. מישהו יכול להאיר את עיניי?

its moi

New member
in ANY way

אני לא עורך דין, אבל נראה לי שהמשפט make available to the public וגם: otherwise use bbc.co.uk content in any way except for your own personal ניתנים לפרשנות כאי -הסכמה להצבת קישור פנימי. לדעתי, אם האתר שלך הוא אישי, פרטי, מן אתר בלוג, לאף אחד זה לא יציק, להיפך הם ישמחו שאתה מקשר אליהם. אם אתה מסחרי זה עשוי להפריע להם.

למעלה