לפני שאתם יורדים - תקדישו דקה מחשבה

לפני שאתם יורדים - תקדישו דקה מחשבה

שיר שכתב אבא שלי ניצול שואה: נראה אתכם מוחקים את זה כלא מתאים: ========================== דָּם הַגָּלוּת עוֺד זֶה לֹא בָּא – וֽזֶה יוֹרֵד הַחוּצָה אֶת מוֹלַדְתּוֹ – נָשָּא רַק מֶשֶך דּוֹר גָּלוּת בַּדָם, גָּלוּת שֶל שְנוֺת אַלְפַּיִים הַעוֹד נוּכַל עַל דָּם כַּזֶה לִגְבּוֹר ? דָּם שֶהֻסְוָה בְּשֶקֶר שֶל מָשִיחַ רָכַש כַּרְטִיס לְרֶכֶב לֹא קַיָּם דָּם שֶהִכְשִיר עַצְמוֹ לִהְיוֹת רַק טִיחַ – עַל קִיר, בָּנָה אַחֵר, מֵעֵבֶר לַיָם... דָּם הַגָּלוּת הֻסְתָּר בְּאֶלֶף פְרָאזוֹת לָבַש צוּרַת "מוּסָר", תִּקְוָה שֶל עַד סָלַל דְּרָכִים – אֵיך לֹא לַחְזוֺר קָדִימָה, אֵיך לְהַסְתִיר הָאֵל – בְּאֶלֶף סְיַגֵּי דָּת רַק חֵלֶק דּוֺר חָלַם, נִסָּה אַחֶרֶת, גָּבַר עַל קוֺל – שֶלֹא רָצָה לַחְזוֺר, בָּנָה סֻכָּה, קִיווָה, צִפָּה לְמֶרֶד, אַך זֶה הָיָה רַק חֵלֶק שֶל הַדּוֺר. הַדָּם גוֺבֵר, גֶּן הַגָּלוּת פּוֺרֵחַ, שַׂר הַאוּמָה חָמַד כָּאן רַק לָצוֹן ! תִּקְוַת גָּלוּת תָּבִיא "בְּלֵב שָׂמֵחַ" – חוּרְבַּן הַבַּיִּת הַשְלִישִי – הַאַחֲרוֺן. אֲנִי עוֺד כַּאן – אָחוּז בַּצִפֹּרְנַיִּם, אֲנִי עוֺד כַּאן – בְּצֵל תִּקְוָה אָמוּת, בָּנַי שֶלִי – בְּדָם גָּלוּת אַלְפַּיִם אֶת נְכָדַי יַחְזִירוּ לַגָּלוּת ! אֲנִי עוֺד כַּאן – עוֹמֵד כְּנֶגֶד זֶרֶם ! אֲנִי עוֺד כַּאן – לִבִּי שוֹתֵת, זַב דָּם, אֶת בְּכִי לִבִּי – שָפוּךְ בְּרֶגַע הֶלֶם, -אוּלַי יִקְרָא נֶכְדִּי, אוּלַי כְּבַר שָם ?

leprechaungreen

New member
תגידי, בשביל מה תלית את זה פה?

כל הכבוד לאבא שלך. אבל באמת לא ברור לי מה המטרה.

המטרה: את הכאב של הורים שעברו את השואה

שעומדים לראות את ילדיהם יורדים מן הארץ וחוזרים להיות בארץ לא להם. האם אין יהודים שהרגישו את יהדותם בקנדה, או בכל ארץ אחרת, כי אחרים גרמו להם להרגיש אותה ? ולא בזכות ! אתה יכול לקרוא את השיר ולהגיד שזה בכלל לא נוגע אליך? בכנות!

leprechaungreen

New member
זה נוגע ועוד איך, אין לך מושג.

אבל זה לא קשור לפורום הזה. בכלל. אם את חושבת שזה ימנע ממישהו לרדת, את טועה בגדול. לא ימחקו את ההודעה שלך. פשוט יתעלמו ממנה ותוך יומיים היא תרד למעמקי העמודים האחוריים.

אני יודעת שזו נקודה כואבת ולא הכל כל כך פשוט

הכוונה שלי היא לא להתקיף - אלא לנגוע במקום הכואב כדי לגרום לאנשים לעצור לרגע. יש עוד דרכים וזו לו הדרך היחידה להגיע לאנשים. ואני רק בהתחלה של מה שאני מתכננת - כמה שיותר חשיפה.

leprechaungreen

New member
תאמיני לי

ההחלטה לעזוב את הארץ לא מקבלים תוך יום אחד. "עוצרים לרגע" לא פעם ולא פעמיים בדרך.

למעלה