לפני שאתם מדברים על ההתכנסות

yonatan87

New member
לפני שאתם מדברים על ההתכנסות

כדאי שתראו את העובדות על השפעת ההתנתקות על המגורשים. אל תגידו שזה באשמתם אל תגידו שזה בגלל שהם לא התפנו בזמן כי כבר ידוע שמי שהתפנה בזמן גם הוא נשאר ללא קורת גג.

טלמ

New member
זה גם אותו נוער פורע חוק שהכה

חיילים. סלח לי שאין לי אף סימתפטיה אליהם...

mean girl 16

New member
ממש..

רוב מפוני גוש קטיף התפנו בלי לעשות בעיות. חלקם דתיים ורבים מאוד מהם גם חילונים. לא כל נער מתנחל הוא בחור ישיבה מיצהר.

טלמ

New member
לא אמרתי

אבל אלה שהתפנו מרצון, מתוך הבנה שהם עושים את זה למען המדינה שלהם, לא לוקים בבעיות נפשיות אלא גאים בכך שהם הקריבו חלק מחייהם למען המדינה

mean girl 16

New member
מה אתה אומר..

שטויות, אף אחד מהם לא גאה בזה. בגלל העובדה הברורה שגם אלה שניגשו וניסו לנהל מו"מ להסדר אחר עוד הרבה לפני הפינוי, נזרקו לכלבים.

mean girl 16

New member
בכל מקרה

אני לא מבינה איך הגענו לנושא שלא קשור בכלל. אתה אומר שלא מגיע לאנשים כלום כי הם היכו חיילים? הם לא היכו אף חייל. מה שאתה אומר גובל באי-רגישות ואי-אכפתיות.

טלמ

New member
לא היכו אף חייל? לא השתטחו בכבישים?

זה נראה לי אמור ליצור להם צלקת נפשית הרבה יותר גדולה. ואת האשמה הם צריכים לתלות בהורים שלהם, ששלחו אותם להפגין באגרסיביות וסירבו להתפנות מרצון... אין לי רגישות לציבור הזה...פעם כיבדתי אותו כי הוא דובק ברעיון א"י השלמה ומקריב חלק מחייו לשם כך אבל ברגע שהם הראו את פרצופם האמיתי, איבדתי כל סימפתיה אליהם

אשרת

New member
האשמה במצבם מתחלקת כלפי כמה

גורמים: א. המדינה - יותר מדי ביורוקרטיה וסחבת כראוי למדינת ישראל.
ב. המתנחלים עצמם - חלקם נזכרו לפנות למנהלת דקה לפני הפינוי, וחלקם היו בטוחים שהפינוי לא יצא לפועל אז לא ממש טרחו לפנות על מנת למצוא לעצמם חלופות ראויות. ג. הפוליטיקאים מהצד הימני שעשו על גבם הון פוליטי. הם הבטיחו שלא יהיה פינוי וכו' וכו'. אותם פוליטיקאים חוץ מאשר לגרוף הון פוליטי אין להם שום בעיות, מי שנשאר לבסוף ללא קורת גג ועם בעיות אחרות - אלו אותם אנשים אשר הבטיחו להם שלא יהיה פינוי ושלא יצרו קשר עם מנהלת הסלע.

bhnadav

New member
אותו ימין פוליטי,

גם אכל אותה בבחירות. כשצפיתי בתשדירים (המרגשים משהו) של האיחוד הלאומי-מפד"ל, לא היה לי ספק שהם הולכים לקבל מספר יפה של מנדטים. הם באמת נראו לי כמו המפלגה המתאימה לכל אותם המפונים. אבל טעיתי, נראה שהם לא קנו את זה.

אשרת

New member
בגדול - הימין ספג מהלומה.

אבל יחד עם זאת, צורת ההתנהלות של הפינוי וסוג מסויים של התנערות של המדינה ממצבם של המפונים, רק העמיקה את הקרע ואתה יכול לראות מה חושבים כמה וכמה גורמים חשובים בקרב הציבור המתנחלים.

bhnadav

New member
אני בהחלט מסכים.

אמנם אין בידיי נתונים אובייקטיבים שמלמדים על הדברים, אבל ממה שקלטתי - התכנון והביצוע לגבי הפיתרון למפונים ("פיתרון ראוי לכל מפונה") לא היו משביעי רצון. כולי תקווה שאם יהיה פינוי נוסף, בוודאי אם רחב היקף, הדברים לא יחזרו על עצמם. מה שכן, ברגע שעברה החלטה בכנסת, לא יכול להיות שלא יהיה ברור לציבור המתנחלים וגם למנהיגיהם בכנסת שההחלטה לא תתבצע! כלומר, עברה החלטה בכנסת, ההתנתקות היא רצון הכנסת (והעם), הציבור רוצה שהיא תתבצע, ומן הצד השני ציבור המתנחלים ומנהיגיהם (גם במועצת יש"ע וגם בכנסת) טוענים כי יש לעצור את הדבר ולא לאפשר לה להתבצע, ואף מתיימרים לומר שהיא אכן לא תתבצע. זה לא יכול להיות. מרגע שעברה החלטה בכנסת, אפילו בלי קשר לחוק הספציפי, היא חייבת להתבצע ולהיאכף! ואם עברה החלטה על פינוי יישובים, מנהיגי הציבור, מועצת יש"ע וחברי הכנסת, צריכים להפסיק את המאבק שכבר איבד ממשמעותו ולהתחיל להכין את המתיישבים לפיתרונות ראויים ומכובדים.

אשרת

New member
אני מסכימה עמך

שנבחרי הציבור המתנחלים האיכלו אותם בשקרים ו'ניצלו' את מצבם , אבל מאידך אין זה להוריד מאחריות המדינה לגבי מצבם, במיוחד כלפי אלו שדווקא כן פנו בזמן למציאת חלופה.

mangoyarok

New member
צצצ ...

תיכף אני בוכה שיילכו לכל הרוחות מצצו את המדינה 40 שנה

למעלה