לפני שבוע היינו בארוע מהצד של בן הזוג שלי

לפני שבוע היינו בארוע מהצד של בן הזוג שלי

הילדים שלי נתקלו בשאלות מאנשים שלא ידעו מי הם -
אתם מהמשפחה?
אתם חברים?
הבן שלי לא ידע מה לענות, הבת שלי השיבה - אמא שלי בת הזוג של רונן (שם בדוי)
איך הילדים שלכם מגדירים את מערכת היחסים המורכבת בפרק ב'?

אדמiנית

New member
בתך ענתה בצורה עניינית ויפה

אצלנו בסיטואציות דומות הילדים שלי מגדירים את בן זוגי כ"בעלה של אמא שלי"
אני משערת שילדיו של בעלי מגדירים אותי בצורה דומה (אשתו של אבא).

לילי301

New member
בהחלט ענתה יפה..

אצלנו בהתחלה הייתה מתיחות נוראית בכול מה שקשור להגדרות. לצערי השאלות לא הגיעו מאנשים רחוקים,
אלא מהאנשים הקרובים דווקא שהטריד אותם במיוחד איך מגדירה הצוציקית את בן זוגי.
לא חסכו ממנה גם שאלות הבוחנות את סף האהבה שלה אליו..והיא די נלחצה מזה.

מדי פים נתקלה בשאלות כמו: "מה הוא בשבילך?", "מה את מרגישה אליו?" "את אוהבת אותו, הרבה, קצת, כמעט לא, כול התשובות נכונות..?"

כשראיתי שהיא נבוכה מהעניין הושבתי לשיחה - התובנה שיצאה מהשיחה הזו הייתה מדהימה, הצוציקית אוהבת את שני בני הזוג החדשים שנכנסה לחייה אהבה עצומה, היא סומכת עליהם ונהנת מתמיכתם ואהבתם.

הדבר היחידי שהייתה זקוקה לו זהו האישור שלי (ושל אביה) להגדרה שהיא יצרה..זוגי הוא "כמו אבא" וזוגתו של הגרוש היא "כמו אמא".

היום, 3 שנים אחרי היא מגדירה אותם בדיוק כך,השאלות מן הסתם פחתו והיום כמשהו מתבלבל וקורא לזוגי "אבא של צוציקית" אף אחד לא מתרגש :)

מניסיוני, לוקח זמן עד שההגדרה מתיישבת טוב ומפסיקים לנוע לצדה בחוסר נוחות.

אגב, אם שואלים את הצוציקת כמה אחים יש לך היא אומרת שהם בסה"כ 4 וזה כולל אותה, את הצוציק החדש שלי, את הצוציקית של הגרוש ואת הילד אותו הביאה בת זוגו של הגרוש...

אוי ואבוי! את יודעת איזו טראומה את גורמת

לילדה בזה שאת קוראת לה "צוציקית"??
זהו, מעכשיו אין סיכוי שהיא תתפתח למבוגר אחראי, היא תמיד תשאר "צוציקית" באופיה, מתיילדת וילדותית!

(מקווה שאת כבר קוראת פה מספיק כדי לדעת שאני מתבדחת איתך, כן? על בסיס דיון שהיה פה בעבר)

לילי301

New member
:) יא מלחיצה.. מעכשיו קוראת אותה..

גברת!

זהו, הלך כרטיס האשראי :)

mother cat

New member

XמXלה

New member
הילדים שלי קוראים לו

החבר של אמא. הילדים שלו - חברה של אבא.
אפרופו... סיפור משעשע שהתרחש חודשיים שלושה אחרי שאני והחצי התחלנו לצאת וגם הילדים כבר הכירו אותו ואת ילדיו.
גיסתי לקחה את הג'וניור שלי לקניון ותוך שהם מסתובבים שם הוא ראה את הילד של החצי עם אמא שלו. בלי להתבלבל הג'וניור ניגש אליו בהתלהבות להגיד לו שלום ואז אימו (הפרודה של החצי) שואלת אותו מי אתה, והג'וניור עונה לה הבן של החברה של "חצי".
להבנת התמונה, הפרודה שלו היתה עדיין בשלב שהיה לה מאוד קשה עם הקשר שלנו, הכל היה עוד טרי. (למען הסר ספק הכרנו אחרי שהוא יצא מהבית).
תמימות של ילדים

יפה ! ילדה נבונה !

אבל רגע, כל מי שהתייחס כאן לא ציין תחומי גילאים כי זה מאד מאד מעניין....
חבר של .... הוא דבר אחר לגמרי בגילאים שונים של הילדים ולכן מעניין להשוות....
ובעיות אחרות שנובעות מזה - כעת, אחרי שמתבגרות הזוגה סיכמו את הסדר מי אמא, מי אבא ומי אני, הזוגה מצאה עצמה פתאום במסע לחיפוש שם חיבה עבורי ונאי מניח שזה גם כדי לבדל את הפניה האישית של המתבגרות שלה אלי ....
אז בואו נרחיב ונספר לא רק על הגילאים אלא כיצד הם פונים להורה הלא ביולוגי ..... שיהיה קצת יותר מעניין כאן ...

mother cat

New member
אצלינו בהתחלה הקפידו מאד על "חברה של אבא"

ושחלילה אף מוכרת בחנות או מלצרית במסעדה לא תחשוב שאני אמא שלהם...

עכשיו זה כבר עבר להם ושמעתי את שניהם מדברים עלי ועל בעלי כ"הורים שלי" וגם עלי בנפרד כ"אמא שלי" אפילו כשהם מדברים עם חברים שלהם שיודעים בדיוק מי אני (למשל חברים שהכירו את אמם הביולוגית והיו בחתונה שלנו...). כשמדברים אלי הגדול (כמעט 15) קורא לי בשמי הפרטי, הקטנה (11.5) קוראת לי בשם חיבה מבוסס על שמי הפרטי.

בכל מקרה נשמע לי שביתך ענתה יפה. אני חושבת שככל שאנחנו נשים פחות דגש על החשיבות של השמות ככה יהיה להם קל יותר לא לעשות מזה עניין, לא?

למעלה