לפני שבת,שאלה:

Zoharrr

New member
לפני שבת,שאלה:

איך לומדים לאהוב את עצמך? איך מפנימים כמה ומה אתה שווה באמת? איך עושים אגו שלא תלוי במחמאות?

נרקי

New member
../images/Emo23.gif

מסתכלים על הדברים הטובים שבך ומפנימים את זה.. תזכירי לעצמך כמה את מצליחה.. יפה .. ואף אחד לא יכול להרוס לך את זה תעמדי על שלך ותראי לכל העולם שאין עלייך
זה לפחות מה שאני עושה ותאמיני לי אני משוגעת על עצמי

L y c a n

New member
אתם הולכים שולל

אתם מדברים על ביטחון עצמי, אז נכון שלאהוב את עצמך, זה תוצר של ביטחון עצמי אבל לא רק.. קודם צריך ללכת עמוק לנשמה ולהבין מי ומה אתה, איך עושים את זה? כל אחד צריך להבין בשביל עצמו. והעיקרון הכי חשוב בלהעריך את עצמך, זה לדעת בעיקר שאת\ה זה מי שאת\ה, לא צריך לשאוף להיות "כמו" מישהו, צריך פשוט להיות אתה.. מחדד: לא רשמתי שאסור לנסות להשתנות או משהו. שבת שלום!

נרקי

New member
נו אז מה אמרתי?

שצריך להסתכל עד הדברים הטובים שבך ולהתמקד בהם זה מה שאני עושה!

aqz

New member
זוהר יש לי תשובה בשבילך....

אם את רוצה לעזור לעצמך ולפתח את הבטחון העצמי שלך...את צריכה לעשות מספר דברים. הדגששימי לב לרגעים הקטנים בהם את מדברת אל עצמך!!!! בן אדם מדבר אל עצמו בערך 100 פעמים ביום! הדברים שהוא מדבר עם עצמו עליהם מן הסתם קשורים אליו ומה שמעניין הוא ש90% מהם הם דברים שליליים! כאשר אנו מדברים אל עצמנו אנו מדברים אל התת מודע שלנו, והתת מודע שלנו מקשיב לכל מילה ומאמין לה כאילו היא 100% אמת!!!! לדוגמא, בן אדם שאומר לעצמו במשך היום , שהוא לא אוהב איך שהשיער שלו מסודר היום, ומישהו יבוא אליו וידבר איתו כל השיחה ביניהם הוא ירגיש בתוך עצמו חוסר ביטחון כי הוא אמר לעצמו "אני לא אוהב את השיער שלי היום" ויקרין זאת בכל מילה שהוא מוציא וכך ישדר חוסר בטחון... התת מודע שלנו הוא מתנה נפלא , רק צריך לדעת איך להשתמש בו, פשוט תלוי מה אנחנו נזין לתוכו - מה שיפה שזה תלוי רק בנו! מה שחבל שהמון אנשים לא יודעים זאת... האגו שלנו , הוא בעצם השתקפות של המחשבות שלנו על עצמנו, אם אדם יחשוב שהוא שווה, הוא יקרין זאת בכל מילה שתצא לו מהפה, ולהיפך....פשוט לא?

פלטרון

New member
לאהוב את עצמך ולהפנים כמה אתה שווה

קבל קישור .. הקישור מוביל לרשומה שכתבתי בבלוג, ומבוססת על שיטה התנהגותית. כלומר לא אני המצאתי.
הכל כתוב שם. בהצלחה.

Zoharrr

New member
יש בזה המון...

אני צכה להתחיל להתנדב וללכת למכון כושר(השני רק שיהיה לי רישיון)

L y c a n

New member
בשביל לעשות כושר

לא חייבים מכון כושר.. דברים כמו כפיפות בטן נכונות והליכה\ריצה אפשר לעשות בכל מקרה, ומכון כושר מציע הרי בדיוק את זה.. מה שצריך זה כח רצון להכריח את עצמך לעשות את זה

L y c a n

New member
ברור שיותר נח

אבל אם היא לא יכולה להגיע לחדר כושר מסיבות טכניות, כמו רישיון וכו', אז אני לא רואה שום רע בלהתאמן בבית, התוצאות הן אותן תוצאות..

Zoharrr

New member
acid צודק,

גם במכון כושר יש שיעורים של דברים מסוימיים ומדריכי כושר שעוזרים לך להכין תוכנית עבודה... וגם יש אווירה של ספורט :)

L y c a n

New member
מתי לא הסכמתי??

אבל אמרתי, שאם את לא יכולה פיזית להגיע לאחד כזה, אז אפשר לעשות את זה בבית גם

Zoharrr

New member
קפרעליך :)

לא ידעתי אם אתה רוצה שאני אודיע בראש חוצות שאתה דניאל או לא P: כיף לשמוע ממך :)

נועם m

New member
תראי, זה בעייתי...

אין איזו נוסחת קסם, אני מניחה שזה אינדבידואלי בסופו של דבר. לא הבנתי- את מתייחסת לחיצוניות או לפנימיות? אני אנסה לתת תשובה לשניהם בכל מקרה. בנוגע לחיצוניות, מנסיוני- זה היה תהליך ששילב כמה דברים: כמו רוב בנות ישראל גם אני הייתי פעם בחרדות מטורפות מפני עלייה במשקל וכד' (למרות שאפילו "מלאה" מעולם לא הייתי... סרטים שאמא הכניסה אותי אליהם...). הבטחון העצמי שלי מאוד עלה כשהתחלתי להתאמן- והבנתי שהאימונים ביחד עם תזונה מאוזנת ימנעו בעדי לעלות במשקל. ברגע שהסרתי את הדאגה הזו מכתפי, היה הרבה יותר קל להתמקד בצדדים הטובים שלי. למרות שזה נשמע קיטשי ולא אפשרי- התמקדות באספקטים החיוביים בגוף שלך, והבלטה שלהם, מאוד מסייעים בתהליך של הקבלה העצמית. למשל- כש"קלטתי" שיש לי עיניים יפות, עברתי ממשקפיים לעדשות והתחלתי להתאפר קצת כדי להבליט אותן. דברים כאלה. נסי לחשוב על מה נראה לך יפה וסקסי בבחורות, ותמצאי לפחות חלק מהמאפיינים שיש גם לך. משהו הרי בטוח יש...
ובנוגע לפנימיות: אני לא יכולה להגיד שאני "מקבלת" את עצמי לחלוטין עדיין באספקט הזה. מצד שני- אני לא חושבת שזה אפשרי עד הסוף אף פעם. הרי מעצם היותנו בני אדם, אנחנו כל הזמן בתהליך של למידה והשתנות. אבל, התהליך הזה של ללמוד ולבקר את עצמך הוא מאוד חשוב. הרבה תכונות שלא אהבתי בעצמי הצלחתי למתן במהלך השנים, אחרי עבודה מאוד- מאוד ארוכה על עצמי. צריך המון סבלנות והמון מודעות עצמית בשביל זה, ובעיקר- להיות בטוחה שאת באמת רוצה ומוכנה להעביר את עצמך תהליך כזה, ולהיות בטוחה שזה יתרום יותר מאשר יפגע בך. אני מקווה שמה שכתבתי לא נשמע יותר מדי כמו עצות "אינסטנט" כאלה, מזן "איך תגרמי לעצמך מהפך ב-10 ימים"- כי זו ממש לא הכוונה. את השינויים שעברו עלי עשיתי בלי שום ספרי הדרכה ושטויות כאלה, אלא רק מתוך המון מודעות עצמית ורצון לקבל ביקורת. וזה לא פשוט. ושלא תביני אותי לא נכון- אני ממש לא מתכוונת שצריך לעשות לעצמך איזה "רצח אופי" או משהו, אבל מטבע הדברים לכולנו יש תכונות פחות טובות שכדאי ויהיו דומיננטיות פחות... לדעתי, כשאת מגיעה למצב שבו את מבינה שהשתנית, אפילו אם השינוי הוא קטן, ההערכה העצמית שלך גם עולה מאוד- את מבינה כמה כוח יש לך. את מצליחה לאהוב ולקבל את עצמך יותר כי את מודעת עלצמך ולמה שעובר עליך. והדבר האחרון והחשוב ביותר: אני לא חושבת שיש פסול ב"אגו שתלוי במחמאות". זה הרי כל כך טבעי. ואם את מצליחה באמת למצוא בעצמך את אותם הדברים שמחמיאים לך עליהם, חיצוניים או פנימיים, מה טוב.

למעלה