לפני שהולכים לישון,מה
לשבת? ומה

חנהפ

Active member
לפני שהולכים לישון,מה../images/Emo21.gif לשבת? ומה../images/Emo212.gif

שחמטית

New member
ערב טוב לבשלניות

השבת לא השקעתי בכלל הכנתי את הסטנדארט: סלט חצילים במיונז, סלט תפו"א, מרק עוף, עוף ותפו"א בתנור, מחר נכין חמין. והדגים מצנצנת. הבת שלי הכינה עוגת שכבות קפה בחוג אפיה, זה מריח נפלא...

חנהפ

Active member
הכנתי את עוגת הגבינה ע"פ דודו חמוד

יצאו לי 4 תבניות אינגליש קייק וגם עוגת חלבונים שהפעם הכנתי ממנה עוגת שייש ושוב באינגליש קייק היום נוסעים לבקר את הזוג הצעיר ואמא לאמגיעה בלי משלוחה

חנהפ

Active member
והיום, מה לעשות,נגמרו העוגות

לפני השבת, אז הכנתי עוד עוגת וודקה ועוגיות חמאת בוטנים...

ל י א ת א

New member
ערב טוב בתכנון לכבוד שבת:

מרק עוף וירקות אולי עם כופתאות קוסקוס ומפרום(כרגיל אצלנו בכל שבת...) לבוקר תבשיל של עלי מנגולד ושעועית לבנה(לא זוכרת את השם הטריפוליתאי של זה) עם בשר שריר ועצמות... ליד שניצלים (לגיבוי לילדים) ואורז לבן פשוט. ואמא שלי שלחה גם קובנה וסלט חצילים... צריכה להכין גם עוגת יומולדת לבת ה 8 שלי... היא מבקשת עוגת שוקולד(אלא מה?) בישולים נעימים ומוצלחים לכולן...

אני לא בבית בשבת איזה כייף אבל בלי

כלום אי אפשר אז הכנתי שיהיה את עוגת השיש של יוכי ואת עוגת השוקולד גבינה של ג'ודי. 10 דקות במטבח באמצע הנקיונות....

cial 1

New member
גולדה ערב טוב מה עם חצילים.../images/Emo3.gif

נו אני רעבה יש תמונה או אין תמונה. בכלל הכול בסדר כתבתי לך הודה בנושה לא הגבת לי על ההערה שלי בנושה זמן הבישול. החציל מתבשל מהר ואם נניח אותו בחמין מעניין מה נקבל? ואם נבשל אותו 3 שעות חבל על הזמן כי זה הרבה מאוד זמן. עכשיו נכון שגם התפוח אדמה מתבשל מהר והוא הכוכב בחמין. אבל אותו אנחנו רוצים לאכול ממש כמו חמאה וזה ההבדל בין שאר ירקות? להבדיל גולדה אני כותבת כדי לעזור לא כדי לתת הבנה שאני הכי מבינה או שחצנות בדברי רק כדי לעזור . וכאן דגש כאשר יכוי או מאיוש או חנה פ כול אחד שכן מבינה ויודעת מה המשנעות של הבישולים יש מהמתבקש להגיב אם אני צודקת? כאנל לגבי גם. אני בכול מתכון או בכלל מבקשת בדגש לתקן אם יש צורך ועוד אני יכולה לקבל הרבה מתכונים אבל אם הם לא מדוייקים מה קורה המאמץ הולך כך סתם לא חבל וזה טוב לשאול ולהמשיך. סליחה על כול הנימוקים שלי כאן באהבה חני וערב הכי טוב לך גולדה ויחד שבת שלום.

ערב טוב ../images/Emo140.gif

הצצה שניה שלי פה והפעם גם משתפת בהכנותיי לשבת: סלט ביצים, סלט פטריות חם, שומר במלח וחומץ, קוביות חצילים מטוגנות מרק בטטה עוף בתנור עם תפו"א. עוד לא סגורה לגבי התבלינים. חמין חיטה עם בשר. קניתי גם עסבנה מוכנה, שתונח מעל החמין. סלט פירות. אני גם בהתלבטות לגבי עוגה. נראה מה יוחלט. שבת שלום!

רותי410

New member
שבת שלום../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

הכול נשמע טעים כל כך. ומה זה עסבנה?

עסבנה (אני אפילו לא בטוחה לגבי האיות)

אבל זה בעצם קישקע ממולא בשר ואורז בנוסח טריפוליטאי. בעלי (החצי-טריפוליטאי) נבהל כשראה שקניתי את זה. אבל יצא מאד טעים, והכי חשוב - שגם הבנות אהבו.

למעלה